Şimdi Ara

Bu fan işe yarar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-f3-120mm-kasa-fani.html

İlk defa toplama bilgisayar alacağım laptop kullanıyorum da pek anlamıyorum soğutmadan falan. Bu fandan 2-3 tane almayı düşünüyorum işe yarar mı, gerekli mi?
    Asus GTX750 Ti, Intel i3 4170 var alacağım sistemde ısınma sorunu olur mu bunların?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Andam az önce başka bir konuya verdiğim cevabı sana da yazayım;

""Kasanın içerisindeki bÜtün parçalar birbirinin sıcaklığıyla ısınır.Sadece işlemci ve ekran kartını ısınıyor diye düşünmeyin. Anakartınız, kuzey köprüsü vs. ısınır. Harddiskiniz, ramleriniz ısınır. Kasa fanları iyi bir yerleştirme ile (Hava akımının ayarlanması) Kasa içindeki hava sirkülasyonunu sağlar.
    Örneğin Varsa ön ve yan kasa fanınız; kasanın içine taze hava girişini sağlar. CPU ve Grafik Kartı fanları içerideki sıcak havayı plakalara tekrar tekrar üflüyor diye düşünün.Hem yeterli soğutma sağlanamayacak hem de kasanın içindeki diğer birimler de ısınacaktır. Kasaya taze hava girişi ve egzoz (bkz. TDK Yazı Kılavuzu) fanı bu sirkülasyonu sağlar.
    Bir taraftan yeni hava kasaya girer, içerideki fanlar o yeni havayı soğutmak için kullanır ve peteklerden yanlara veya arkaya gelen kullanılmış sıcak havayı arka egzoz fanı dışarıya atar.
    Aşırı performans sebebi değildir kasa fanları ancak parçaların sağlıklı çalışması ve sağlıklı sıcaklıklarda çalışması için önemlidir.""

Zalman iyidir ancak bu fanını bilmiyorum.Ses konusunda bir bilgi görmedim sitede. Sessiz fanlara yönelmeni tavsiye ederim.Zira laptoptan masaüstüne geçince fazla gelebilir o 3 fanın sesi+CPU+ekran kartının fan sesi. Markasına göre fiyatı değişir ancak sesinden rahatsız olmazsın hiç değilse. Thermaltake veya Xigmatek, Corsair de daha çok çeşit varıdr.

• Boyle 15,20 liralik fanlarin hepsi ayni kalitede oluyor. Zalman guvenilir markadir. Asil olay kasanizda 12cm lik fan yuvası mevcut mu onu ogrenin bence. Her kasada ayni olmuyor bazisi 8cm bazi kasalarda 10cm fan alani oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tysonpearl

Andam az önce başka bir konuya verdiğim cevabı sana da yazayım;

""Kasanın içerisindeki bÜtün parçalar birbirinin sıcaklığıyla ısınır.Sadece işlemci ve ekran kartını ısınıyor diye düşünmeyin. Anakartınız, kuzey köprüsü vs. ısınır. Harddiskiniz, ramleriniz ısınır. Kasa fanları iyi bir yerleştirme ile (Hava akımının ayarlanması) Kasa içindeki hava sirkülasyonunu sağlar.
    Örneğin Varsa ön ve yan kasa fanınız; kasanın içine taze hava girişini sağlar. CPU ve Grafik Kartı fanları içerideki sıcak havayı plakalara tekrar tekrar üflüyor diye düşünün.Hem yeterli soğutma sağlanamayacak hem de kasanın içindeki diğer birimler de ısınacaktır. Kasaya taze hava girişi ve egzoz (bkz. TDK Yazı Kılavuzu) fanı bu sirkülasyonu sağlar.
    Bir taraftan yeni hava kasaya girer, içerideki fanlar o yeni havayı soğutmak için kullanır ve peteklerden yanlara veya arkaya gelen kullanılmış sıcak havayı arka egzoz fanı dışarıya atar.
    Aşırı performans sebebi değildir kasa fanları ancak parçaların sağlıklı çalışması ve sağlıklı sıcaklıklarda çalışması için önemlidir.""

Zalman iyidir ancak bu fanını bilmiyorum.Ses konusunda bir bilgi görmedim sitede. Sessiz fanlara yönelmeni tavsiye ederim.Zira laptoptan masaüstüne geçince fazla gelebilir o 3 fanın sesi+CPU+ekran kartının fan sesi. Markasına göre fiyatı değişir ancak sesinden rahatsız olmazsın hiç değilse. Thermaltake veya Xigmatek, Corsair de daha çok çeşit varıdr.

Andam sağol bilgiler için. Almamaya karar verdim bunlar yerine 1 tane işlemci için fan almayı düşünüyorum. Veya stok fan ile de idare edebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yabgu1944 kullanıcısına yanıt
    Alma bence de :)
  • Yabgu1944 kullanıcısına yanıt
    Dostum aldığın sistemin tüm parça özelliklerini ve fiyatını özelden yazar mısın bana? İlk defa sistem toplayanları genelde çok üzerler.i3 sistem falan diyince şüphelendim şimdi.
    Bir de ne işte kullanacağını yaz sana zahmet. ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.