Şimdi Ara

Bu filmi herkes izlesin | Baraka (1992) | Yaşamın Döngüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
5
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filmde doğanın harikaları ile insanın doğa üzerindeki olumsuz etkisi görsel açıdan çok etkileyici bir biçimde beyaz perdeye yansıtılıyor. Hiçbir diyalogun geçmediği bu belgeselde buna ihtiyaç olmadığını da anlayacaksınız. İzleyiciye muhteşem müzikler eşliğinde 96 dakikalık görsel bir şölen sunuyor. Her karenin ayrı bir fotoğraf olduğunu ve fotoğraf sanatıyla az da ilgilenen biri iseniz Baraka ‘yı mutlaka izlemelisiniz. Bu görsel şölende mistisizm, sonsuzluk ve hiçlik, zaman ve zamansızlık, karmaşa ve dinginlik ve bunun gibi kavramları bulacaksınız.

Belgesel iki bölümden oluşuyor ve iki bölüm birbirinden farklı sorular soruyor. Bozulmamış doğa içerisindeki ilk insanlar, doğanın sanatı ve halen daha yaşamakta olan en eski kültürler belgeselin temalarından birkaçı. Doğa ve insanoğlu arasındaki ilişki yaşam zincirinin hassas dengelerinden biri ve bu durum belgeselde hafızalardan çıkması zor görüntüler halinde sunuluyor. Belgeselcilikte yeni ve özgün bir üslup tutturan ve büyük bir ilgiyle karşılanan Baraka'nın yönetmen koltuğunda Ron Fricke bulunuyor. Film 6 kıtada 24 farklı ülkede yapılan çekimlerin harmanlanmasıyla oluşturulmuş.

Baraka kelimenin anlamı: Antik mısır'da "ka"; sanskritçe'de "prana"; çince'de "çi"; japonca'da "ki"; türkçe'de "bereket" (eski türkçe'de "kut") olarak bilinen yaşam veren enerji demektir. Etkileri itibarı ile ziyadelik, fazlalık, bolluk, uğur, mutluluk, rahmet anlamındadır.

Türkçe altyazılı. İyi seyirler dilerim : )

FİLM KUŞAĞIyoutube
    Baraka HD BELGESEL TRAltyazılı
    https://www.youtube.com/watch?v=ngOmMyNSIRs

Filmi izleyenler yorumlarını paylaşsın lütfen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 23 Ağustos 2020; 17:5:48 >

• Kısa sürede izliyeceğim bakalım
  • fazla izlemeyin çeşitli dillerde kelimei i şahadet getirme ihtiyacı hisssediyorsunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

fazla izlemeyin çeşitli dillerde kelimei i şahadet getirme ihtiyacı hisssediyorsunuz..
    Konuyu temiz tutalım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 8 Mart 2019; 14:34:35 >
  • Mr. Cheritto kullanıcısına yanıt
    vayy.şimdi böyle olduk..
  • quote:

vayy.şimdi böyle olduk..
    YOH OLMADIK
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

YOH OLMADIK

Alıntıları Göster
    ben yokken neler yaptınız böyle..

konular havada uçuşmuş..

ihtiyarı göremedim..

gömdünüz mü sonunda..

zaten hiç sevmezdim pis komünistti..

• quote:

ben yokken neler yaptınız böyle..

konular havada uçuşmuş..

ihtiyarı göremedim..

gömdünüz mü sonunda..

zaten hiç sevmezdim pis komünistti..

Alıntıları Göster
    Tanrı bizim içimizdedir evladım takma o kadar

Edit: Sakin ol şaka şaka :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 8 Mart 2019; 17:18:36 >

ana lı avratlı cümleler yazmıştım ki..

dh nın psikopatları gibisi yok..

ok site gezdim ama ayı tadı vermiyor..
  • İyice ateist olduk, Avustralya daki cenaze dansı neydı yaw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi dilimizi hallettik.durduk yere tekrar bu sanktristçe meselesini kafa soktun...

alfabesini incelemeye koyuldum.

bilimsel-tarihi kitaplarda bu dilden çokça bahsedilir ama egzantrikliğinden dolayı dikkat çekmesi dışında anlam veremezdim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

İyice ateist olduk, Avustralya daki cenaze dansı neydı yaw

https://youtu.be/uiFNbs51O0M
    bizimkilerin kabe etrafında dolaşması da onlara bu denli saçma geliyordur..

• Gelde bizim cemaate anlat

Sis filminin kapanış müziği buradan kopya sanırsam.çöplükten dönüşüm yapan insanların sahnesinde kullanıldı,anlamını bilmezsemde tüylerim ürperdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 9 Mart 2019; 2:0:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

İyice ateist olduk, Avustralya daki cenaze dansı neydı yaw

https://youtu.be/uiFNbs51O0M
    Sana tüylerini ürpertecek bir geçek paylaşayım mı ?

O cenaze töreni öyle görüldügü kadar basit degil. Adamlar ölen akrabalarını yemek için bu ritüeli yaparlar

Belki duymuşsundur Aburijinler geleneksel olarak ölen akrabalarının (genellikle) yüz kısmındaki yanak etlerini yerler ; )

Bu filmi herkes izlesin | Baraka (1992) | Yaşamın Döngüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 9 Mart 2019; 18:2:56 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 19 Ocak 2020; 12:16:21 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 21 Ocak 2020; 18:25:16 >
  • Efsane bir yapimdir benim için. Bir de bunun samsara'sı var. Onu da izleyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

Efsane bir yapimdir benim için. Bir de bunun samsara'sı var. Onu da izleyin.
    Samsara o da iyidir, ilk 5 - 6 yıl önce izledim Baraka daha başarılı tabi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.