Şimdi Ara

BU FIYATA BU ARABA NASIL*** KAZALI CIKTI BASKA ARAC ALDIM***

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaslar bır araba buldum.2005 model 52000 km de tonık mavı 1.6 115 hp GHIA hatcback bır araba.

arabanın belde asağıda yanı tavan harıc boya var.boya sebebı cızıklerden olduğunu soyledı sahıbı.

boya ıscılığı guzel yapılmıs bır kusur veya gose batan yer yok.ben yıne garantı olsun dıye sanayıdekı bır kaportacıya bakıttım.adamda boya var ama darbe/değısen yok dedı.

kendım de deneme surusu yapıp bır sorun goremedım.motoru zorladım,manevra yaptım,sert fren yaptım lakın anormal bır durum goremedım.

gelelım arabanın ıcıne.

aracın ıcı ılk gunku gıbı bakımlı vuruk yanık yada catlak bır yer yok.dıreksıyon sımıdı, vıtes topuzu, ve pedallarda asınma yok.
    calısamayan elektrık donanımı yok.
    klımayı acıp denedım gayet guzel
    elelktrıklı koltuğu denedım normal
    sony muzık sıstemı faal
    farlar cakma zenon faal
    4 camı denedım bır sorun yok
    cruıse controlu denedım calısıyor.dıreksıyondan gaz verme sıstemıde test edıldı.
    vs..vs..

arac ıcıme sındı yanlız... bel altı boya olması benı dusunduruyor...
    aracı satma nıyetım yok.allah nasıp eylerse 6-7 yıl bınmeyı dusunuyorum yanı oyle al sat olayı yapmayacağım.

suan zaten arabayı pıyasa fıyatından ucuza alıyorum yaklasık 21 750 gıbı bır fıyata anlastık ve el sıkısıp 60tl
    kapora verıp persembe gunu uzerıme almak ıcın ayrıldım.

ne dersenız bu araba bana sorun acarmı.boya dokulurmu,yahut pas falan yaparmı.
    boya koruma yapsam bır faydası olurmu.

yoksa bu arabayı alma sana gelmezmı dersınız

lutfen cevaplarınızı esırgemeyın.cunku ılk arabamı alıyorum.

tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brawa -- 1 Nisan 2009; 0:16:40 >

• 3 kuruş fazla olsun,lakin orjinal olsun diyenlerdenim,ancak sonuçta kaporayı vermiş,belli ki araçtan da etkilenmişsiniz.şimdiden hayırlısı olsun.
  • belki de adam asfalt bi yola falan girdi ondan boyatma ihtiyacı hissetti...

bazen gazla falan çıkmıyor...

bence çok da önemli değil bende de tonik mavi connect var...

boya farkını belli etmez kolay kolay...

boyamada renk iyi tutturuluyor ustalar tarafından...

hem öyle güzel anlatmışsın ki arabayı...

eğer vazgeçersen söyle gelip ben alayım... :)
  • değişen yok sadece boya varsa sorun olmaz yaa hayırlı olsun
  • sayın arkadaşım ben olsam boyalı arabaya o kadar para vermem. Satarken galericiler çerez parasına alıyorlar.Ama sen ben satmam senlerce binerim veya galericiye değil de alıcısına satarım diyorsan sen bilirsin. 2005 model arabanın triger kayışı bakım zamanı gelmiş . çünkü focusun ağır bakımı 90.000 kmde veya araba 90.000 kmye gelmese bile 4. yılda ağır bakımı yapılır. ( bütün arabalar için geçerlidir:kmsi gelmese bile 4. yılda triger kayışı falan değiştirilir). Bu araba 90.000 kmye gelmemiş ama 4 yaşında olduğu için 90.000 km bakımı yaptırmak zorundasın. Ayrıca 4yaşında olduğu için lastikleri de eskimiştir. 90.000 km ağır bakımı nerden baksan EN AZ 700-800 lira tutar. 500 lira da lastikler. hesabını buna göre yap. Adama deki: tamam ben bu arabayı alacağım ama 90.000 km ağır bakımı ve lastik fiyatını düşersen diye şart koş.. Benim fikrim böyle ama siz bilirsiniz. Hayırlı olsun.
  • arkadaslar dun aksam satıcı kısıden sasi ve motor no sunu ıstedım.ne yapacan falan dedi bende sorgulatacam dedim.neyse naz cefa verdi.telefonu kapatıp hemen tramer sıtesıne gırdım.
    sasi no yu gırınce ısler değiştı.
    işte adamın ıdda ettıklerı ve tramerın verdiği bılgıler

1-adam ben ıkıncı sahıbıyım dedi,oysa tramerde 3 ayrı kısıye kasko yapıldığını gordum.oda en son 2007 de son bulan bır kasko.yanı araba en az 4 el değiştırmış.

2-arac kaskolu dedı fakat tramer de onun adına yada guncel bır kasko gorunmuyor.

3-aracta cızık boyası var dedi ama tramerde farklı yıllarda ve farklı arac sahıplerı tarafından yapılan 2 kaza cıktı.hasar nedenı CARPMA,CARPISMA,DEVRILME dıyor.bunlardan hangısı bılmıyorum.

neyse bu sabah adamı arayıp, aracın kazalı olduğunu ve bu aractan vazgectığımı soyledım.oda pıskın pıskın valla arabayı 22 000 tl ısteyen cok dedı.bende hayırlı satıslar dedım ve kapattım.

bunları öğrendığıme hem uzuldum(100 ytl gıttı. 60 kapora+20 usta 20 yol) hem sevındım.

cunku oğlende baska bır arac bakmaya gıttım ve servıse soktum(expertız ucretı 100 tl) arabada bır sey cıkmadı bende aldım.

hem bunun rengı sıyah, 56000 de boya yok, sasıde sorun yok, elektronığı sağlam. yıne ghıa ve hatckback hemde 2006 model bır arabayı aldım.bu araba ondan daha guzel.hayırlısı bu ımıs.

sıze demem o kı sız sız olun alacağınız aracı masraftan kacmadan mutlaka yetkılı servıse sokun
    kesınlıkle satıcya ınanmayın.
    ve satıcı kısıden aracın sası nosunu ısteyın, tramer den sorgulatın.sası noyu vermıyorsa, o arabadan uzak durun.

hayırlısı olsun...

artık bende fordcu oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brawa -- 1 Nisan 2009; 0:11:42 >

• Arkadaşım 10 gün kadar önce 98 bin km de 4 lastiği yeni 2004 Focus Ghia Hatchback'i 17500 e aldı... Araçta gayet temiz durumda... sizin bahsettiğiniz fiyatlar piyasanın oldukça üzerinde bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 1 Nisan 2009; 18:57:32 >
  • vallahi bu ne şans..17.500 e keşke bizde (orjinal) bir 2004 focus ghia bulabilsek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam

Arkadaşım 10 gün kadar önce 98 bin km de 4 lastiği yeni 2004 Focus Ghia Hatchback'i 17500 e aldı... Araçta gayet temiz durumda... sizin bahsettiğiniz fiyatlar piyasanın oldukça üzerinde bence...

senın arkadasının almıs olduğu arac eskı kasa yanı focus1.focus 2 ıle aralarında cok cok fark var bırkerere motor 115 ps 155 nm torka sahıp
    ıkıncısı arkadasının arabası 98 000 de benım aldığım 57 000
    ucuncusu (benım aldığım aracta boya yok expertız yapıldı) arkadasınınkınde varmı bılmıyorum.

donanım farkını saymıyorum bıle

benım aldığım aracın guncel kasko bedelı 22 400 zaten yanı oyle pıyasanın oldukca uzerınde olan bır fıyat değıl.

arkadasına hayırlı olsun

herkese kazasız belasız surusler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brawa -- 1 Nisan 2009; 19:41:19 >

• tramerden bi aracın kazalı olup olmadıgına nasıl bakıyorsun?
  • Kimseye güvenilmiyor, özellikle cizikten dolayı boyalı, vs. vs. Bu dönemde servislere bile güvenilmiyor arkadaş servisden 2.el clio aldı servis 60bin km filan diye sattı arkadaş bir kaç ay sonra 70 di galiba bakımına gidince öğrenmiş araç 6 ay önce 100 küsür bin bakımına girmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Kimseye güvenilmiyor, özellikle cizikten dolayı boyalı, vs. vs. Bu dönemde servislere bile güvenilmiyor arkadaş servisden 2.el clio aldı servis 60bin km filan diye sattı arkadaş bir kaç ay sonra 70 di galiba bakımına gidince öğrenmiş araç 6 ay önce 100 küsür bin bakımına girmiş

Nasıl insanlar varya bunlara ne demeli bilmiyorum.Servisler bile böyle yaparsa millet kime güvenicek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Kimseye güvenilmiyor, özellikle cizikten dolayı boyalı, vs. vs. Bu dönemde servislere bile güvenilmiyor arkadaş servisden 2.el clio aldı servis 60bin km filan diye sattı arkadaş bir kaç ay sonra 70 di galiba bakımına gidince öğrenmiş araç 6 ay önce 100 küsür bin bakımına girmiş

bu bayi/servisler bu kafayla test aracını da sıfır diye satarlar - ki satıryolardır da...
  • Aynısının ön kaput ve sağ kapısı değişenini(sürtmeden dolayı) 19.5 bin tlye aldık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.