Şimdi Ara

Bu Fotoğrafı Açıklar Mısınız ? Ram hakkında !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar arkadaşlar 1600 Mhz tek modül 4 gb ram var elimde bu ramin bios'tan mhz sini elimle değişince autodan çıkartıp mesela 1866 felan yapınca Bilgisayar yeniden başlayınca bir hata mesajı alıyorum ... Bunun nedeni nedir ?

Acaba voltajlarıda mı değişmem gerektiğini söylüyor ?

Ve XMP desteğini aktifleştirdiğimde de aynı problemi gösteriyor..
    Yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• Overclock ayarları doğru yapılmadı
  • Gece772 kullanıcısına yanıt
    Yani nereyi yanlış yapmışım ?

Sadece Mhz ini yükseltince bu çıkıyor ve sadece XMP desteğini aktifleştirince ?

Anlayamadım Overclock yapacağım yok ama neden böyle bir hata versin ki ?
  • Ram yerine işlemciye overclock yaparsanız daha çok performans alırsınız.
  • Kardeşim ben overclock yapmayacağım zaten işlemcide k serisi bir işlemci değil.

Ben sadece bu hatayı neden verir diye ugraşıyorum.

Biosta o kadar kurcaladım ve ramin voltajını yükseltemedim.
  • kardeşim overlock neyine ram e yapacakmışsıın kullanım ömrünü azaltır sonrada al başına bi bela daha bios pilini 10 dk çıkar sonra tak kurcalamayın su ayarları yahu
  • yusuf19236 Y kullanıcısına yanıt
    Kardeşim dediğimden ne anlıyorsun anlamadım.

overclock yapmayacağım zaten sadece bu hatanın çözümüne bakmaya çalışıyorum.

Neden hata veriyor onu kurcalamaya çalışıyorum..

Voltajı nasıl değiştirebiliriz bilgisi olan yokmu koca forumda o kadar kurcaladım değiştirilmiyor voltaj.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SAKIN KARDEŞİM ANAKARTINI ve POWER SUPLY İ YAKARSIN ÖRNEGİN SENİNKİ 500 W İSE 300 GİBİ BİSİ YAPMAK İSTİYORSAN PC ÖLÜR VE VOLTAJI DEİŞTİREMESSİN BU İŞLEM SADECE ESKİ PSU LARDA VAR ODA PSU N UN ARKASINDA KIRMIZI BİR PİN VAR ONU AŞŞAGI İTERREK WOLTAJI DEİŞTİRİRSİN AMA BU HATADAN KURTULMAK İSTİYORSAN DEDİGİM GİBİ BİOS pilini çıkar tak 10 dk beklet ama dışarda beklet pili oda olmadıysa

ram ve işlemciyi sök tak hallolmuş olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf19236 -- 2 Nisan 2015; 18:45:46 >

Kardeşim 300 dediğin ney biz ramin voltajını değiştireceğiz.

1.50 v luk rami 1.65 felan yapmak istiyorum ona göre bakacağım ki ramin frekansı değiştiğimde paylaştığım resimdeki hata çıkacak mı ?

O resimdeki hata voltajdan mı kaynaklanıyor bunları öğrenmek için deneyecektim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodney292

Kardeşim 300 dediğin ney biz ramin voltajını değiştireceğiz.

1.50 v luk rami 1.65 felan yapmak istiyorum ona göre bakacağım ki ramin frekansı değiştiğimde paylaştığım resimdeki hata çıkacak mı ?

O resimdeki hata voltajdan mı kaynaklanıyor bunları öğrenmek için deneyecektim.

KARDEŞİM YİNE DEDİGİM GİBİ ELLEME ZARAR GÖRÜR RAMIN VEYA BASKA PARCAN AMA YİNEDE SEN BİLİRSİN

Anakartınızın overclock menusunden DRAM Voltage yazan yerdekı değerı arttırmalısınız. Yanlız bu işi yaparken ufak ufak voltaj arttırın ve her volatj arttırdıgınızda sıstemı test edın. Agır bır oyun veya benchmark programı ıle 2 saat en az teste tabı tutun.. Benchmarkta hata vermedıgı zaman yaptıgınız voltaj değerı dogrudur. Cok arttırırsanız RAM'leri yakarsınız. Bütün sorumluluk sıze aittir.Bunu da aklınızdan çıkartmayın.

İşte biosta bulunan DRAM Voltage nin değeri değişmiyor AUTO yazıyor ve değişmiyor.
  • quote:

İşte biosta bulunan DRAM Voltage nin değeri değişmiyor AUTO yazıyor ve değişmiyor.

size daha yetkili sonuçlar vermek için anakartınızın, ramınızın, psunuzun markalarını atarmısınız
    Anakart : Msi Gaming 3
    Ram : G - Skill Ripjaws 4 Gb Tek Modül Ram CL9 1600 MHZ
    Psu : Corsair 550 Watt +80
  • Bana bios ekranını at ve benim sana dediğim islemde auto yani otomatik yazan yeri ss al at bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anakart : Msi Gaming 3
    Ram : G - Skill Ripjaws 4 Gb Tek Modül Ram CL9 1600 MHZ
    Psu : Corsair 550 Watt +80

Internet ten araştır digima göre ram in overclock u destrklemiyor ve şimdi diceksinli ben overclock yapmiyorum diceksin voltaj düşürme yada Yükseltme de overclock a girer auto yazmasinin sebebi de o otomatik ayarlar ve kurcalayamaz sin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Bu Fotoğrafı Açıklar Mısınız ? Ram hakkında !

• Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
  • Hala çözülemedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.