Şimdi Ara

BU GAMİNG LAPTOPU ALINIR MI? Yorumlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

BU GAMİNG LAPTOPU ALINIR MI? Yorumlarınızı bekliyorum

• Arkadaşlar ilk defa bir gaming laptop Alıcam, 8bin- 9 bin lira bir bütçem var.
    Bu bilgisayarı almayı düşünüyorum. Sizce nasıl ?
  • alınmaz kardeşim. bu ekran kartı çöp bir kart. 1660 ti almaya bak
  • idontthinkso kullanıcısına yanıt
    Donanımın üzerine koya koya 5.5 bin liradan 8 bin liraya kadar ciktim. Bu işin ucu bucağı yok her birşeyler noksan kalıyor ancak 1650 ti çok vasat değil kanatimce 🙂
  • themis0 T kullanıcısına yanıt
    vasat değil ama vasat. 1660 ti max q kartları bile 8k larda şuanda ve aralarında %15 performans farkı var.
  • 1660ti şu an excalibur g900 serisinin bazı modellerinde kullanılıyor. 10k dan başlıyor fiyatlar
  • https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v15-8/

Bunu alıp sonradan da yükseltme yapabilirsiniz. 2. Monster dizüstümü kullaıyorum şu an ve kesinlikle tavsiye ederim. 6 ayda bir ücretsiz bakım yapıyorlar bakımlarını düzenli yaptırırsanız ısınma sorunu olmuyor. 1650 ti günümüz oyunları için orta ve yüksek ayarlar için yeterli bir kart. Sizi minimum 3 yıl götürür. Cihazları sağlam ve teknik servisleri ilgili. Casper almanızı tavsiye etmem kasayı ince tutmak için ızgaraları çok ufak tutmuşlar ve kasanın altından hava alabileceği kadar bir alanı da yok. Bu arada ekran kartı iyi olsun diye 1660ti ve ryzen 3750h veya 9300h kombinasyonunu sakın alma. Kesinlikle darboğaz yapıyor. i7 işlemcili bir 1660 ti bulabilirsen o işini görür. Ama cihazı almadan önce youtubedan inceleme videolarına bir göz at. Bir çok büyük markalar soğutma konusunda halen komik denebilecek yapılar kullanıyorlar.

• karshtakavaar kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce monster bilgisayar kullanmadım baya bir araştırma yaptım monster'la ilgili neredeyse yüzde 50 yüzde 50 diyebilirim alinabilirlik derecesi benim gözümde.
    Az uz bir parada değil 8 bin liraya yakın para vereceğim bilgisayar için. Monster'lar bana pek güven vermiyor nedense? Siz memnun musunuz bilgisayardan? Önerir misiniz monster'ı
  • Bu Abra serisini ne çok tavsiye eden var ama bir o kadarda pişman olan var..!

Keske ülkemizin markaları Casper - Monster - Exper - Crea gibi markalar parçaları birleştirip kendi markaları altında satış yapmak yerine argeye önem verip kendi teknolojilerini geliştirseler.

Diğer markalarda bazı laptop parçalarını kendisi üretmiyor ama hepsinin kendine has özellikleri var.
  • themis0 T kullanıcısına yanıt
    Hocam düzgün kullandığım için memnunum adamlar bilgisayara su döküyorlar sonra servise verince bozuldu oluyor. Su teması yaşamış cihazın o kadar götürdüğüne şükrediceğine teknik servise suç atıyorlar. Siz takmayın onları. Ben gayet memnunum. Daha önceki bilgisayarımda bir kaç kez sinirlenip klavyenin altına vurmuştum (orada hard disk var) hdd bozuldu ücretsiz değiştirdiler sağolsunlar. :D
  • idontthinkso kullanıcısına yanıt
    1650Ti ile 1660Ti arasında dağlar kadar fark var mı hocam?
  • Hocam bu siteden benchmark ve oyun performansını görebilirsiniz. Genel olarak %40 bazen iki kata çıkıyor performans farkı

• 1650 ti gayet iyi bir karttır, gtx 1060'dan bir tık iyi olduğunu görebilirsiniz. 8 bin tl bütçen varsa 1650 ti en iyi seçim gibi görünüyor.

Şahsen monster'ın çok başarılı olmasını isterim ama kendim bir laptop alacak olsam, özellikle de ilk laptopumsa asla almazdım dürüst olmak gerekirse. Msi'ın gtx 1060'lı ge62 serisi laptopunu 4 yıldır kullanıyorum, çok memnunum gerçekten. Msi'ın fazla ince olmayan modellerine bak, bir de GL, GP ve GV serisinden uzak dur düşük bütçe için tasarlandığından malzeme kalitesi düdük oluyor.

Bir de lenovonun y serisi laptopları gerçekten çok kaliteliydi yeniler nasıl bilmiyorum ama mutlaka bakmak lazım.

Özetlemek gerekirse;
    -Asus tuf gibi ısınma sorunu olan serilerden(bütün asuslardan hatta)
    -Tamamen kalitesiz plastik malzemeden yapılmış bütçe bilgisayarlardan
    -Alacağın laptopun ısı benchmarklarına mutlaka bak ve karşılaştır, 85 derecenin üzerine çıkan modellerden(kullanılan watta da bakmak lazım tabi)
    -Çok ince tasarlanarak soğutma ikinci plana atılan bilgisayarlardan
    Uzak dur.

Dediğim gibi ben asla monster almazdım, msi ve lenovoya bakmak gerekiyor. Belki acer predator, hp omen falan da iyidir ama bilgim yok onlar hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affection and Hatred -- 15 Temmuz 2020; 18:31:6 >

• Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Lenovo Legion serisini çok övüyorlar, bir bilginiz var mı bu seri hakkında ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: themis0

Lenovo Legion serisini çok övüyorlar, bir bilginiz var mı bu seri hakkında ?
    Hocam yeni modeller hakkında bilgim yok ama birkaç sene önce y520yi değerlendirme fırsatı bulmuştum. Gerçekten çok kaliteli bir cihazdı yani hissettiriyordu kalitesini size. Donanım olsun malzeme kalitesi olsun fiyat olsun çok iyiydi gerçekten hayran kalmıştım. Ama sonra msi'dan yana kullandım tercihimi çünkü y520'nin 1060'lı versiyonu türkiyede yoktu(normalde de var mı bilmiyorum), malum 1060 ve 1050 arasındaki fark baya fazla.

Lenovonun yeni modelleri de eminim iyidir ama bazen markalar tasarım değiştiricez diye yeni modeli daha kötü yapabiliyor nedense, o tarz bir durum varsa dikkat edin iyi araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affection and Hatred -- 15 Temmuz 2020; 18:33:14 >
  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Değerli yanıtınız için çok teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.