Şimdi Ara

Bu Garip Hataları Nasıl Çözebilirim(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bilgisayarı alıp kurduktan sonra karşılaştığım sorunlar oldu malesef (toplamda 3 adet)
    1. Asus PRIME H610M-K D4 ddr5 anakartına sahibim bios güncellemesi yapmak istemiştim. asus sitesinde son bios sürümünü indirdim. flash belleğime attım. sonrasında biostan tool sekmesinden usb içindeki bios dosyasını açınca resimdeki uyarıyı veriyor. bunu nasıl çözebilirim?
    2. ASUS VG248QE Gaming Monitör -24" FHD (1920x1080) , 1ms, 144Hz'e Kadar, 3D Vision Ready marka monitörüm var. sistemi yenilemeden önce vga kablosu ile 144 hz ye kadar görüntü hızı alabiliyordum. yeni sistemde vga girişi olmadığı için hdmi kablosunu monitöre-ekran kartı girişine bağladım fakat bu seferde 60 hz üstüne bir türlü çıkamıyorum. nerede eksiklik yapmış olabilirim.
    3. Team T-Force Vulcan 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz ramim mevcut. rami biostan xmp 1 e çektim fakat ramin desteği 4800 e kadar görünüyor. bu durum normal midir veya 5600 e nasıl çekebilirim.
    şimdiden teşekkürler. 
    resimleri ektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leviathan59 -- 2 Eylül 2024; 23:2:49 >

• 1 biosu flaşa yanlış atmışın rardan çıkar at
    2 vga da 144 hz alamazsın hdmidan alırsın display alırsan kafan rahat eder
    3 ramler xmp ile zaten yukarı çekmişin overclock ile anakartın destekliyorsa yükseltirsin ama gerek yok 4800 yeterli oc fln fazla uğraşma bios default olması iyidir zaten arttırsan performans emin ol fazla artmaz
  • anakartın Asus PRIME H610M-K D4 emin misin yukarda niye PRIME H610M-K ARGB version 3011 yazıyor

• rayli82 kullanıcısına yanıt

iyi günler hocam tavsiyeniz için sağolun öncelikle.

1. bios dosyası hem rar içinde hemde rardan çıkarılmış 2 adet bulunuyor. rar dosyasını görüyorum fakat resimdeki hatayı alıyorum - çıkardığım dosya ise hiç görünmüyor. kingson usb var.
    2. hdmi kablosunu kullanıyorum. monitöre ve ekran kartı tarafına ikiside aynı uç hdmi kablosu taktım. şuanda vga takılı değil. yinede vga kablosu mu almalıyım.
    3. dediğiniz gibi tavsiye hız 4800 de sabit tutayım yeterli olur yüksek ihtimal.
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

sipariş bilgilerinde Asus PRIME H610M-K D4 yazıyor çünkü ama dediğiniz gibi detayı farklı PRIME H610M-K ARGB biosusun araştırıp deneyecem sağolun

• leviathan59 kullanıcısına yanıt
    Usbyi formatla biosu yeniden indir rardan bir çıkararak bir cıkarmayarak at

Display kablo al hdmi veya vga alma gelecekte de lazım olur

Ramler kalsın bana inanmazsanız derince cl ve frekans değerlerinin performansa etkisini araştırın 4800 gayet yeterlidir

İyi günler
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

tamamdır biçimlendirip deneyeyim bir kez daha

display kablosunda iki ucuda aynı olacak herhalde yanlış anlamadıysam.

tamamdır 4800 de tuacam teşekkürler.

• DDR5 ram kullanıyorum demişsiniz ama PRIME H610M-K D4 anakart sadece DDR4 destekliyor yani DDR5 desteği yok.

Sizde ki anakart PRIME H610M-K ARGB, yukarıda bir başka arkadaş belirtmiş zaten.

BIOS'u buradan indireceksiniz.

VGA en fazla 60 Hz destekler, siz nasıl 144 Hz aldınız o kısmı anlamadım, dönüştürücü vs. mi kullanıyordunuz?

Şuan ki bağlantıyı HDMİ kablo ile yaptım demişsiniz bu durumda 144 Hz almanız lazım. Monitör ayarlarına baktınız mı? Ekran kartı sürücüsü güncel mi? Birden fazla monitör mü kullanıyorsunuz?

Ayrıca anakartınız 5600 Mhz'ye kadar destekliyor. RAM'lerin 5600 Mhz olduğuna emin misiniz? Bazı RAM'lerde birden fazla XMP profili olabiliyor eğer varsa diğer profilleride deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 1 Eylül 2024; 14:50:4 >

• 3D Vision VGA'dan değil Dual-Link DVI üzerinden çalışır, DP de olur demişler. Monitorün özelliklerinde zaten VGA yok, yanlış isimlendirme yaptınız sanırım.

• gkhnAy G kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ben yanlış tarif etmişim eski bilgisayarımda Dual link dvi giriş ile kasanın çıkışı uyuyordu yeni kasamda aynı çıkış yok. Hdmi olanını taktım bu sefer de 60 hz de takılı kaldım. Dün dps Display kablosunu aldım taktım hz yi 144 e çıkardım ama bu sefer de malesef diğer başlıkta belirttiğim gibi windows u açamıyorum.
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    İyi günler hocam
    1.display dvi kablosunu kullanıyordum yanlış aktarmışım. Hz sorununu display dps kablosu alarak çözdüm.
    2.hdmi kablo kullanırken bütün ayarlara baktım malesef max 60 hz görünüyor. Dps display kablosu ile bunu çözebildim.
    3. Evet ramim hızı 5600 eminim xmp ayarı ile ram hızını ayarladım fakat 4800 görünüyor. Yine altta 5600 frekans ayarıda vardı fakat hız aşırtma yaparım diye çekindim o ayarı ellemedim. Tavsiye edilen hız 4800 görünüyor biosta zaten
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    Biosu güncelledim doğru dosyaları bularak. Modellerin ı karıştırmışım ilk seferlik
  • Bilgi amaçlı: HDMI ve DVI sinyalleri aynıdır. Basit bir dönüştürücü varsa çalışır.

• gkhnAy G kullanıcısına yanıt
    Display kablosu işimi gördü ama yine sıkıntı yaşarsam dönüştürücü kullanmayı denerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.