ÖNCE 1 Milyar bütçeyle çıktım şimdi paraya kıyıp 2 milyara çıktım. En son hc 90e de karar verdim birde baktım sony dvd 505 kafamı karıştırdı. 505 çok şık ve güzel bir kamera ve özellikleri de çok fazla. Ama en iyi modda 20 dk çekim yapması kötü.
Benim merak ettiğim şu, dvd r yada rw ye en kötü modda 60 dk çekim yapmış olsam,
benim evde uydu yayını var tv leri uydu kalitesinde izliyorum. bu dvd lerin en kötü modda 60 dk lık çekimiyle benim uydudan izlediğim tv kalitesi gibi mi olur? Görüntü kalitesi olarak bir fikir olması açısından soruyorum.
Birde normal dvd ler 4.3 gb sanırım. minidvd ler 1.4 gb. Ben şimdi en iyi modda çekim yapsam 20 dk kaliteli görüntü kaydedeceğim. böyle 3 tane (3x1.4=4.2 gb) 20 şer dakikalık kalite kayıt yapsam ancak bir normal dvd ye sığar ( toplam 60 dakika).
Üstatlar bir el atarsa kamera sahibi olacağım bende....Saygılar...
Eğer elde etmek istediginiz olabildigince yuksek çözünürlük, yuksek renk kalitesi ve gercekliği, ayrıca compact bir makineye gore yuksek low light performansı ise Sony HC1 Prosumer HDV, Sony HC3 consumer HDV en doğru tercihler olacaktır.
Bunlardan HC1 daha yuksek cozunurluk vermekte ve daha ayrıntılı manuel ayarlara ayrıca mikrofon ve kulaklık girişine sahip; HC3 ise HC1 e kıyasla az daha daha iyi lowlight performansı veriyor. 1300$lık HC3 nisan sonuna kadar piyasada bulması zor bir ürün olacağından biraz daha fazla para verip(1600$) HC1 e yonelmek su an için en mantıklısı.
Ama HDV aktarımı-işlemesi ile ugrasacak bilgi birikiminiz yoksa HC3 ile aynı sensor ve aynı lens(2mpclearvid,f1.8-2.9)i taşıyan DVD505 te hem düşük ışık performansı olarak, hem de genel goruntu kalitesi olarak standard definition çerçevesinde cok başarılı bir kamera, tabii HC1, HC3 gibi 1440*1080 değil sadece 720*576 cozunurlukte kayıt yapıyor, ona gore ayrıntı gosterebiliyor.
Kısaca 2 milyar bütçe cıkarmışken gidipte DVD505 almayın,o parayı doğubanktan spot HC1E ye harcayın.
Yada HC94-96 gibi sıfır garantilisi 1230ytl(www.morfare.com), spotu 1 milyar olan bir alette DVD505 ten çok aşagı bir performans vermeyecek, SD çerçevesinde fazlasıyla yeterli olacaktır.
Ahmet bey ben Adana da yaşıyorum doğubanka gitme şansım yok. Zaten bu şehirde pek fazla alternatifim de yok. Şu an Teknosada hc17 , 32 ve birde dvd205 modeli var. Eskileri tüketmeye çalışıyorlar sanırım. Karar verebilirsem hc90e yada dvd505 i getirtmelerini sağlayacağım. Keşke İstanbulda olsaydım. Merakım şu üstteki sorumdada belirttiğim gibi
1.) hc90e yada dvd 505 hangi çekim modunda uydu tv kalitesi gibi (bir kıyas olması bakımından) çekim yapar? (xp , sp , lp) ....
2.) dvd505 ile xp modunda 20 dk lık 3 tane dvd rw doldursam bunları arada kesiklik olmadan normal bir dvd r ye (4.3 gb) ardarda ve kayıpsız atabilirmiyim?
benim amacım 5 aylık bir çocuğum var onun görüntülerini ilerde anı olsun diye kaliteli bir biçimde çekmek.
hc1e morfare de 10 taksit 3 240 Ytl. Beni çok aşıyor. Bu iki model arasındayım (hc90e ve dvd505e)
Ayrıca konuyla ilgilendiğiniz için ayrıca sonsuz teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme