Şimdi Ara

Bu harddiski kullanmak tehlikeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 8 ay önce laptopumun harddiski hata vermeye başladı (windows uyarısı).

Bu hatayla birlikte windowsun açılması, browser açma, hatta bir klasör açmak bile dakikalar sürmeye başlamıştı. Bunun üstüne bir ssd aldım ve arızalı olanı da depolama amaçlı kullanmaya başladım.

Normalde içinde windows varken bir klasörü bile açması çok uzun süren harddisk depolama için kullandığımda gayet normal hızlarda çalışıyor.

8 ay bu şekilde çalıştıktan sonra bu harddiske full format attım. Format attıktan sonra da durumuna bakmak için hd tune isimli programı ve chkdsk'i kullandım. Şimdi bu sonuçları sizle paylaşıp fikirlerinizi almak isterim. Lütfen 8 aydır depolama amaçlı bu şekilde sorunsuz çalıştığını unutmayın.

• Hdd'de bad sector oluşmuş. Normalde hdd nin kontrolcüsü bad sectorları yedekleri ile değiştirip değiştiremediklerini gizlediği için ikinci taramada bad sector görünmüyor bu yanıltmasın. Reallocated sector count yedek sektörlerle değiştirilen sektör sayısı. Sizin hdd de yedek sektörler tükendiği için bu değer kırmızı.

O diskten bu saatten sonra en iyi zımpara makinesi olur derim. Veri emanet edilmez. 8 ay sorunsuz çalışmış olsa da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Ekim 2016; 12:01:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim.

Peki yedek sektörler tükendiyse yeni bad sector oluştuğunda hdd tamamen çalışmayı durdurur mu? yoksa sadece yeni bad sector bölgesinde depolanan veriye mi ulaşılamaz?
  • Khad K kullanıcısına yanıt
    Bad sectorda depolanan veriye ulaşılamaz, bazen ulaşılabildiği durumlar da olur. Yedek sektörler tükenince, disk kontrolcüsü bulduğu bozuk sektörleri işaretler, yerine yedeği konulamadığı için kapasite kaybı olur. Disk tamamen durmaz, fakat okuma ve yazma konusunda sorunlar çıkmaya başlar. Özellikle $mft, MBR gibi dosyalarda oluşacak bozukluklar verileri tümden kaybetmeye ve veri kurtarma ile uğraşmanıza neden olacaktır. Disk kontrolcüsünün işaretlediği sektörler HD tune bad sector taramasında çıkmaz. Chkdisk yolu ile işaretlenen sektörler hd tune taramasında kırmızı kareler olarak çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATX_Babakart -- 26 Ekim 2016; 13:06:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.