Merhabalar; Alfamaks Bilgisayar Kingston HX432C16FB3/16 16GB 3200MHZ Ddr4 CL16 Dımm Hyperx Fury Serisi Fiyatı, Yorumları - Trendyol bu ilandaki RAM ile Kıngston 16GB 3200MHZ Ddr4 CL16 Dımm Hyperx Fury Black Fiyatı, Yorumları - Trendyol bu ilandaki RAM arasındaki fiyat farkının nedeni nedir? |
Bu iki RAM'in birbirinden bir farkı var mı?
-
-
tamamen satıcı farkı. aynı ram. normal piyasa fiyatı 1400 liralarda demek ki diğeri itelemeye çalışıyor ya da yüksek maliyetten aldı şimdi ucuz satamıyor serbest piyasa ekonomisi.
Kıngston 16GB 3200MHZ Ddr4 CL16 Dımm Hyperx Fury Black Fiyatı (hepsiburada.com)
-
Teşekkür ederim. Ben de araştırdığımda piyasa fiyatının bahsettiğiniz şekilde oldugunu gördüm. Sadece Hyper ve Fury gibi ayrımlar oldugundan, bazılarında yazılanın aksine Fury olmayanı mı ne gönderiyorlarmış sanırım öyle bir muhabbet varmış, birini HP satın almış vs... gibi tam vakıf olmadıgım bir mevzu varmış söylenene göre ama farkı ne diye baktığımda net bir cevap yine yok. 2 kat fark olunca da şüpheye düşüyor insan :) Sağ olun.
-
tahminim şimdi 16gb alayım ilerde aynı modelden bir tane daha alayım diye düşünüyorsun? bunu neden yapmaman gerektiğini anlatacağım. çip krizi çip krizi diye duymuşsundur? biz küçücük çipi yanan kaç yıllık buzdolabımızı çöpe atıp yenisini almak durumunda kaldık korona zamanı telefonla sokağa çıkmak yasakken. yani bu durumlara düşürdü bizi sadece bilgisayar değil orada çip dedikleri. ram'de çip krizi ezelden beri var. HX432C16FB3/16 modelin ismi ve micron çip ile başlıyorlar diyelim ama sürekli tedarik edemezsin eninde sonunda gelmez aynı çip ya da sen değiştirirsin fiyatı artar kalitesi düşer cam değil bu sonuçta. 5 ay sonra hynix oluyor ama model numarası aynı FB4 yapamıyorlar ismini. soğutucuyu sökmeden anlamıyorsun zaten ve kimse o kadar çip uzmanı değil. notebook ramleri soğutucusuz ise diyorsun ki samsung gözümle gördüm ama made in china made in japan o bile farkediyor ram kadar gıcık bir pc parçası daha yoktur. ddr3 zamanında insanlar ram yükseltmek isteyip yükseltemediklerinde ben bi 7 8 bin mesaj attım ram bölümüne böyle dedektif gibi corsair falan ramin 45-52. haftalar arasında üretilen ramlerini arıyorduk. adam almış zamanında para verip ocz platin 2x2 ve sene neyse sonra aynısını bulmuş almış ama mavi ekran alıyor. soğutucu model her şey aynı ama içinin farklı olacağını düşünemiyor çoğu kişi. o pahalı olan geçen sene micron çiplidir adam bunu bilerek pahalı almıştır şimdi ucuz satmaz yeni gelenler belki hynix çipli yani sen galerici olsan mercedes motorlu a180 alsan koysan seneye reno motorlu a180 çıksa fiyatı düşse sen de ucuza satar mısın? dersin ki bu farklı yani belki öyle de bir şey olabilir? soğutucuyu açmadan çip modelini gösteren bir program var ama satın almadan nasıl deneyeceksin satıcı da uğraşmaz yani şimdi bile iki ram var içlerinde ne olduğu belli değil sen ileride bu ramin içi aynı olanını nereden bulacaksın? bence vur kır parçala 2x16gb 3200 kit al. micron hynix ne farkeder diyeceksin mesela sen ucuzu al ben pahalı olanı ve dediğim gibi çipleri farklı olsun. ben 3200@3600 cl14 yaparken sen 3600 cl18 bile yapamayacaksın zinhar 3600 olmayacak sonra diyeceksin ki aynı ram modeli soğtucusu tipi aynı nasıl olur demek ki başka bir şeyden. şu o dediğim program ama bütün anti virüs programları virüs olarak görüyordu en son.
https://www.softpedia.com/get/Tweak/Memory-Tweak/Thaiphoon-Burner.shtml
şu konudaki dram calculator programı için lazımdı yukarıdaki program ben de oradan biliyorum ama en son 2020'de kullandım.
https://forum.donanimhaber.com/ryzen-icin-dram-calculator-kullanimi--142868261
-
Hayır hocam sistemimde şu an 2x8 var. Sistemi 1-1,5 ay önce aldım. Ram sıkıntısı yaşamıyorum ama ileriye dönük 32 yapmak istiyorum yine de. Bazı oyunlarda total sistem 13.5 gb civarına dayanıyor çünkü daha ferah çalışsın istiyorum. Yani alırsam direkt 2x16 şeklinde alacağım. Bahsettiğiniz hususlar da elbette doğru. Ayrıntının da ayrıntısına son kullanıcı olarak hakim olurken çeşitli zorluklarımız olabiliyor bazen. Söz ettiğiniz 3600 değerleri mhz bazında overclock ise ben zaten standart 3200 mhz olarak kullanacağım çünkü fark oldugunu düşünmüyorum oyunlarda yaptığım testlerde. Program için teşekkür ederim. Uygun fiyatlı modeli favorilere atıyorum hocam ilk yorumunuza istinaden. Her yerde ürünün fiyatı 1400-1500 bandında çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 27 Eylül 2024; 14:50:25 > -
Hocam bu program ddr5 sistemlerde 6000mhz üstünde sorun yaşayan arkadaşlar için yardımcı olabilir mi, deneme fırsatınız oldu mu?
-
yanlış hatırlamıyorsam o program ryzen 3000 serisi anakartlara ve ddr4 çiplerine göre yapıldı ama 5000 serisinde de çalıştı çünkü ddr4 programı. o çip markası söyleyen programı ramin bilgilerini html yapmak için kullanıyorduk ve dram calculator programına ram bu diyorduk daha kolay oluyordu yoksa x570 anakartta micronun falan modeli diye uğraşıyordun bilen var bilmeyen var emin de olunmuyordu. programı yazan arkadaş ddr5 için güncellese olur aslında ama ddr4 ddr5 farkı var alt ayarlar çok farklı sadece cl16'yı cl36 yaptılar değil mesele. o program zaten anakart ve ram'e göre öneri veriyor 3600 cl14 1.42v mesela tamam ama diğer ayarlar ne olacak diyenler için. ddr5'te expo açıp sorun yaşayanlar için zaten bir senedir sürekli bios güncellemesi çıkıyor yoksa 4nm 9000 serisi çıktı iki güncellemede süper çalışır hale getirdiler işlemci değil güncellemelerin sebebi. bence bu ddr5 işini sıvadılar limite gelip 4800'de 5200'de kalıp nasıl iki katı bant genişliği yaparız nasıl 6000 ve üzeri yaparız diye xmp gibi expo diye bir şey çıkardılar o da düzgün çalışmıyor. saçmalık her neslin sonrakinin iki katı olma zorunluluğu. ddr6 sıkar biraz bunu beceremediler bir de o kadar okuma yazma hızına ne gerek var x3d işlemciler çıktı rame iş bile bırakmıyor havası söndü jedec'in. expo kapatıp ram sorunu yaşadım diyen var mı? ben kuzenin sisteme almanya'dan ram getirttim crucial ama expo açmadım adam acemi hata alsa bios vs uğraşamaz ama ileride bulunsun belki çözerler dedim. 5200mhz cl42 mi ne oldu auto ama gecikmesi fazla 89 muydu neydi? oyunlarda farketmiyor diyen var şu oyunda iyi diyen var mesela optimizasyon özürlü çıkan starfield'de 8000 ram bile işe yarıyordu. %0.1 bile 140 150 fps oluyordu bırak takılmayı sonra yama geldi düzeldi her ramde. yani adamlar sorunlu optimize oyun çıkarabilsinler diye bizim ızdırap çekmemiz gerekmiyor düzeltirlerse öyle alırız. ben gow'u almadım mesela 2 tane yama çıktı hala vram leak var yani böyle bir şey nasıl olabilir denemeden mi çıkarıyorlar nedir? bir sene sonra indirimde düzelmiş hali yeni politikam artık.
-
Çoğu konu altında mesajlarınızı görüyorum forumu aktif kullanan son bir kaç donanımlı üyeden birisiniz teşekkür ederim yanıtınız için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X