Şimdi Ara

BU İKİ SİSTEMDEN HANGİSİ ALINIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2300 TL civarı bütçem var. Oyun amaçlı. Aşağıdaki 2 sistemden hangisini, neden seçmeliyim? Ya da bunlara alternatif ne olabilir?

http://www.sinerji.gen.tr/sinerji-dcm1050ti-asus-ryzen-3-8-gb-1-tb-gtx1050ti-pmu406288

İşlemci AMD Ryzen 3 1200 3.1 Ghz 8 MB AM4
    Anakart Asus A320M-K Prime 3200 Mhz(OC) AM4+ mATX
    Bellek Corsair 8GB Vengeance Lpx DDR4 2400mhz CL14
    Ekran Kartı Asus GeForce GTX1050Ti Phoenix 4GB 128Bit
    Sabit Disk Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm
    Kasa CoolerMaster MasterBox Lite 3.1 Mini Tower Kasa
    Fan 2 x Önde Kırmızı Ledli 12cm - 1 x Arkada Siyah 12cm
    PSU CoolerMaster MasterWatt Lite 500W 80+ Güç Kaynağı

________________________________________________________________________________________________
    http://www.sinerji.gen.tr/sinerji-dcs1050ti-asus-i3-7100-8gb-1tb-gtx1050ti-pmu72374

İşlemci Intel Core i3 7100 3.9 Ghz 3 MB 1151
    Anakart Asus H110M-D 2133 Mhz 1151p mATX
    Bellek Corsair 8GB Vengeance Lpx DDR4 2400mhz CL14 Soğutuculu
    Ekran Kartı Asus GeForce GTX1050Ti Phoenix 4GB 128Bit
    Sabit Disk Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm
    Kasa CoolerMaster K350 USB3.0 Pencereli ATX Kasa
    Fan 1xÖnde 12cm
    PSU CoolerMaster 600W Aktif PFC 85% Verimli Güç Kaynağı

• Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • Kıyas bile kabul etmez tabi ki Ryzen 1200 olan. Ama tavsiyem anakartı B350 yapmanız
  • Ryzen çok daha iyi. B350 anakart olursa overclock yapılarak çok daha iyi hale gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intelçöpüneparaverilmez

Kıyas bile kabul etmez tabi ki Ryzen 1200 olan. Ama tavsiyem anakartı B350 yapmanız

Hocam bütçemizi aşıyor. Bu hali ile iyi midir? Overlok vs. yapılmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biefey -- 14 Ocak 2018; 19:53:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biefey

quote:

Kıyas bile kabul etmez tabi ki Ryzen 1200 olan. Ama tavsiyem anakartı B350 yapmanız

sistem güzel bu hali ile gayet yeterli. overclock bazı kullanıcılar için olmaz ise olmazdır ama herkes yapmak zorunda değil. sistem şahane oyun oynatacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sky_Vision

quote:

quote:

sistem güzel bu hali ile gayet yeterli. overclock bazı kullanıcılar için olmaz ise olmazdır ama herkes yapmak zorunda değil. sistem şahane oyun oynatacaktır.

Ryzen 1200 aliyorsan yapmak zorundasın. OC ile asıl performansı ortaya çıkıyor diğer türlü OC suz aşırı vasat.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu sistemlerden hangisi?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ryzen 1200 aliyorsan yapmak zorundasın. OC ile asıl performansı ortaya çıkıyor diğer türlü OC suz aşırı vasat.

hocam aşırı vasat ne demek ya. neye göre kime göre vasat allah için kullanmadığınız mala yorum yapmayın. 2018 modası da bu herşeye yorum yapıp post mu kasıyorsunuz. kötü haber bu forumda post kasmak işe yaramıyor.

çok güzel bir işlemci zaten gtx 1050 ti için overclock yapmaya gerek yok. boşverin saçma yorumları rahatlıkla alıp severek kullanırsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam aşırı vasat ne demek ya. neye göre kime göre vasat allah için kullanmadığınız mala yorum yapmayın. 2018 modası da bu herşeye yorum yapıp post mu kasıyorsunuz. kötü haber bu forumda post kasmak işe yaramıyor.

çok güzel bir işlemci zaten gtx 1050 ti için overclock yapmaya gerek yok. boşverin saçma yorumları rahatlıkla alıp severek kullanırsınız.

Kullanmadığım mı? şakacı seni :)

Ryzen 1200 daha sonra 1400 şuan da 1600 kullanıyorum. Ryzen ı 4.05 ghz kullandım uzun bir süre stok hızlarla aralarında fark var demek bile az kalır dağlar, bayırlar var.

Ryzen 1200 stok halde vasatın da vasatı kabul et yada etme bu forumda benim kadar ryzen işlemci test eden, kullanan bir kişi daha yoktur.

• ryzen kullanan tüm doğasını anlayan limitlerine kadar overclock yapan biriyim. elimde hala eski testlerimin resimleri mevcut. kullanılan ekran kartı itibari ile fark %5-6 dır. Gtx 1060 filan kullanılsa belki %10 olur. kendinizi fasulye gibi nimetten saymayın sizden çok var.

• Peki İntel olan sisteme ne dersiniz? Aslında daha önce Kaby Lake 4560+1050Tİ lık bir pc toplamıştık,bir arkadaşım için, forumdaki arkadaşların yardımı ile. Şimdi diğer arkadaş da aynısından istiyor. 4560 + 1050TI ile kıyasla i3 lü sistem daha iyi değil midir?
  • tamamen aynı performansı verecektir. g4560 ve i3 7100 arasında hiçbir fiziksel ve performans farkı yoktur. gerçek 4 çekirdek olmadığından pek tavsiye etmem. yinede hangi sistemi seçerseniz seçin şuanlık oyunlarda memnun eder.

• Ryzen 1200 olan iyi fakat arkadaşların da dediği gibi anakart 350 yapmak gerekli ileriye dönük olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ryzen kullanan tüm doğasını anlayan limitlerine kadar overclock yapan biriyim. elimde hala eski testlerimin resimleri mevcut. kullanılan ekran kartı itibari ile fark %5-6 dır. Gtx 1060 filan kullanılsa belki %10 olur. kendinizi fasulye gibi nimetten saymayın sizden çok var.

Demek ki neymiş? tanımadığınız insanlar hakkında boş konuşmayacakmışsınız. Siz 1 tane ryzen alıp kullanmışsınız ben 3 farklı ryzen kullanmış biriyim + hem 1060 hemde 1070 ile test test etme imkanım oldu.

Ryzen 1200 ün stok halde ki değerlerine bakmak bedava internette bolca var. Özellikle stok halde ki tek çekirdek performansı G4560 ın bile gerisindeyken bana OC hakkında boş maval okumayın. Siz ne biliyorsanız ben çok daha fazlasını biliyorum ryzen hakkında.
  • https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/amd-ryzentm-3-1200-3-1ghz-gtx1050ti-4gb-8gb-ddr4-1tb-hdd-oyun-bilgisayari.html

bunuda değerlendirin hocam. özellikle anakartı şahane.

• quote:

quote:

ryzen kullanan tüm doğasını anlayan limitlerine kadar overclock yapan biriyim. elimde hala eski testlerimin resimleri mevcut. kullanılan ekran kartı itibari ile fark %5-6 dır. Gtx 1060 filan kullanılsa belki %10 olur. kendinizi fasulye gibi nimetten saymayın sizden çok var.

Demek ki neymiş? tanımadığınız insanlar hakkında boş konuşmayacakmışsınız. Siz 1 tane ryzen alıp kullanmışsınız ben 3 farklı ryzen kullanmış biriyim + hem 1060 hemde 1070 ile test test etme imkanım oldu.

Ryzen 1200 ün stok halde ki değerlerine bakmak bedava internette bolca var. Özellikle stok halde ki tek çekirdek performansı G4560 ın bile gerisindeyken bana OC hakkında boş maval okumayın. Siz ne biliyorsanız ben çok daha fazlasını biliyorum ryzen hakkında.

3 ü kendime diğer 6 tanesi çevreme olmak üzere 9 tane ryzen kurdum geçmişte bir konuda aldığım işlemci anakart ve ram kombinasyonlarını test edip onayladım diyerek paylaşmıştım. lütfen boş yorum yapmayın. sizde beni tanımıyorsunuz.

• quote:

https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/amd-ryzentm-3-1200-3-1ghz-gtx1050ti-4gb-8gb-ddr4-1tb-hdd-oyun-bilgisayari.html

bunuda değerlendirin hocam. özellikle anakartı şahane.

iraz çıkabilsek şunu alacağım aslında. Ama bütçe çok kısıtlı.
    http://www.sinerji.gen.tr/sinerji-dca1050ti-asus-ryzen-5-8gb-1tb-gtx1050ti-pmu405152

• bu muhteşem olur işte. ryzen 5 1400 test ettiğim en canlı işlemciydi. bu kadar verimli ve az ısınan bir işlemci görmedim. performans cidden şahane. yalnız ryzen 3 ve ryzen 5 arasında şuanki oyunlarda pek fark görülmüyor. ileriki dönemlerde ryzen 3 4 çekirdek olması sebebiyle zorlanırken ryzen 5 daha güzel performans verecektir.

• Hocam daha kararını vermediysen eğer, i3 7100 ü tercih etmeni öneririm. Güya bu kartlardan çok anlayan birisi değilim fakat size 2 video atacağım. Ikı işlemcinin de GTX 1050 TI ile oyunlardaki testleri var. Lafı fazla uzatmadan buyrun,

i3 7100 + gtx 1050 ti
    https://youtu.be/9GHLsMh2q74

ryzen 3 1200 + gtx 1050 ti
    https://youtu.be/EK_ktjGHyeg

ryzen 3 1200 + gtx 1050 ti (overclocked)
    https://youtu.be/D1AAnZyCls4

Testlerde bence i3 7100 daha iyi bir tercihtir. i5 olmadığı için eleştirilse de bir çok i5 işlemciyi de testlerde geçmiştir. OC yapıldığında bile çok fazla bir fps farkı göremedim. O yüzden gönül rahatlığı ile i3 7100 öneririm. Ben de yakınlarda bilgisayar toplayacağım, i3 7100 ile gtx 1050ti yi tercihimdir.

• quote:

bu muhteşem olur işte. ryzen 5 1400 test ettiğim en canlı işlemciydi. bu kadar verimli ve az ısınan bir işlemci görmedim. performans cidden şahane. yalnız ryzen 3 ve ryzen 5 arasında şuanki oyunlarda pek fark görülmüyor. ileriki dönemlerde ryzen 3 4 çekirdek olması sebebiyle zorlanırken ryzen 5 daha güzel performans verecektir.

Peki hocam kasa, psu vs. diğer kısımlarda sıkıntı yoksa arkadaşla görüşüp bunu aldıracağım. Sizi çok meşkul ediyorum kusura bakmayın, son kez bakabilir misiniz buna?

http://www.sinerji.gen.tr/sinerji-dca1050ti-asus-ryzen-5-8gb-1tb-gtx1050ti-pmu405152

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.