Şimdi Ara

Bu Kadar Ayrılmış Bölüm Normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda 750 gb hdd ve 24 gb sdd var. Yeni aldım laptopu ama resimlerde de gördüğünüz gibi aktif olarak kullanamıyorum ssd yi. Hani ssdye kurulu oem i anlarım ama diğer birinci bölüm boşta gözüküyor 16 gblik. Bunun çözümü var mıdır? yoksa o benim düşündüğüm gibi aslında boşta değil midir, bir işlemi var mıdır? Bir de hani kurtarma bölümünü anladım da bu ikinci 600mblik kurtarma bölümü ne oluyor ve bu 100mblik efi sistem bölümü ne anlama geliyor? Bunları bilen birisi varsa ve bana açıklarsa eğer çok makbule geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: frisby77

Bilgisayarımda 750 gb hdd ve 24 gb sdd var. Yeni aldım laptopu ama resimlerde de gördüğünüz gibi aktif olarak kullanamıyorum ssd yi. Hani ssdye kurulu oem i anlarım ama diğer birinci bölüm boşta gözüküyor 16 gblik. Bunun çözümü var mıdır? yoksa o benim düşündüğüm gibi aslında boşta değil midir, bir işlemi var mıdır? Bir de hani kurtarma bölümünü anladım da bu ikinci 600mblik kurtarma bölümü ne oluyor ve bu 100mblik efi sistem bölümü ne anlama geliyor? Bunları bilen birisi varsa ve bana açıklarsa eğer çok makbule geçer.

Hocam bence sıfırdan temiz bir windows kurup(SSD'nize) sürücüleri dizüstünün üretici sayfasından indirin ve tamamını kendiniz elle kurun.En güzel yöntem bu olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

Hocam bence sıfırdan temiz bir windows kurup(SSD'nize) sürücüleri dizüstünün üretici sayfasından indirin ve tamamını kendiniz elle kurun.En güzel yöntem bu olacak

eet arkadaşa katılıyorum direk alınan sistemlerde ne yazıkki böyle oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

eet arkadaşa katılıyorum direk alınan sistemlerde ne yazıkki böyle oluyor.

Ohooo bunun tekrar format atmaktan başka bir çaresi yok mudur ya? Yani bir de orijinal Windows 8 elimde olmadığından bir de bilgisayarın yanında ne driver ne de recovery cdsi falan çıkmadığı için uğraşmak istemiyorum. Bir de eğer recovery dvdsi alıp windowstan kurarken tüm diskleri sıfırlama gibi bir şansım oluyor mu yoksa direk kuruyor mu?

• Kendin işletim sistemi kurmalısın
  • Aldiginiz cihaz ozel yapilandirilmis bir cihaz. ssd kismi hdd ile birlikte calisarak acil olarak yazilmasi erisilmesi gereken dosyalari ssd de depolanmasi gereken dosyalari hdd ye yedekleyen ssd yi sadece ara bellek olarak sunan bir teknolojinin urunu.. 100 mb efi bolumu sizin hdd de goremediginiz win8 den once gerekirse kullanmalik ozel boot bolumu 600mb + 20gb kurtarma alani. Formatlarda tekrar kurulum yaptirirsaniz intelin chipset ayarlama programlari hdd ve ssd yi ayni anda kullanma programlari vs leride kurmaniz ve ayarlamaniz gerekiyor. ugrasmam diyorsaniz boyle kalsin ugrasirim diyorsaniz siz bilirsiniz.
    24gb ssd ye win7 yada win8 kurupta kullanamazsiniz bununda bilincinde olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frisby77

Ohooo bunun tekrar format atmaktan başka bir çaresi yok mudur ya? Yani bir de orijinal Windows 8 elimde olmadığından bir de bilgisayarın yanında ne driver ne de recovery cdsi falan çıkmadığı için uğraşmak istemiyorum. Bir de eğer recovery dvdsi alıp windowstan kurarken tüm diskleri sıfırlama gibi bir şansım oluyor mu yoksa direk kuruyor mu?

yahu hocam neyden tırsıyorsun at formatı etherneti yükle teamviewer ID PW yolla gerisine karışma tüm söylediklerini hallederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar karışık?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Aldiginiz cihaz ozel yapilandirilmis bir cihaz. ssd kismi hdd ile birlikte calisarak acil olarak yazilmasi erisilmesi gereken dosyalari ssd de depolanmasi gereken dosyalari hdd ye yedekleyen ssd yi sadece ara bellek olarak sunan bir teknolojinin urunu.. 100 mb efi bolumu sizin hdd de goremediginiz win8 den once gerekirse kullanmalik ozel boot bolumu 600mb + 20gb kurtarma alani. Formatlarda tekrar kurulum yaptirirsaniz intelin chipset ayarlama programlari hdd ve ssd yi ayni anda kullanma programlari vs leride kurmaniz ve ayarlamaniz gerekiyor. ugrasmam diyorsaniz boyle kalsin ugrasirim diyorsaniz siz bilirsiniz.
    24gb ssd ye win7 yada win8 kurupta kullanamazsiniz bununda bilincinde olun.

Hiç karışma diosn yani .

• Arkadaşlar, sonuç olarak disk birleştirme yaparak bu bölümleri birleştirsek uygun olur mu, bende örneğin 128 GB SSD var fabrika çıkış ve bende de aynı şekilde beş bölüm var.
    Klonlama programında hardisk görünmüyor, bu noktada ne yapmak gereklidir, birleştirme yapan var mı bu durumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavaliere48

Arkadaşlar, sonuç olarak disk birleştirme yaparak bu bölümleri birleştirsek uygun olur mu, bende örneğin 128 GB SSD var fabrika çıkış ve bende de aynı şekilde beş bölüm var.
    Klonlama programında hardisk görünmüyor, bu noktada ne yapmak gereklidir, birleştirme yapan var mı bu durumda?

Arkadaşım bilgisayarında bir sorun var mı? Mavi ekran siyah ekran hatası falan mı alıyorsun?

Performans olarak düşük bir sistemin mi var?

Bu dediklerimden her hangi biri yoksa yalandan sistemine format falan atma. Paşa paşa kullan işte.

Özel olarak yapılandırılmış sistemin. Her hangi bir şey yapmadıysan windowsu'na baya hızlı da açılıyordur.

Şunu da hatırlatıyım. Bilgisayar özel olarak ayarlandığı için formattan sonra açılış da yavaşlamaolma ihtimali de var. Yavaşlama derken şu an atıyorum 15 saniye de açılıyor sistemin formattan sonra 30 saniye de açılır gibi.

Velhasıl hiç bulaşma. Olduğu gibi kullan.

• Hybrid harddisk bu galiba. Hiç formata gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne53

quote:

Orijinalden alıntı: cavaliere48

Arkadaşlar, sonuç olarak disk birleştirme yaparak bu bölümleri birleştirsek uygun olur mu, bende örneğin 128 GB SSD var fabrika çıkış ve bende de aynı şekilde beş bölüm var.

Arkadaşım bilgisayarında bir sorun var mı? Mavi ekran siyah ekran hatası falan mı alıyorsun?

Performans olarak düşük bir sistemin mi var?

Bu dediklerimden her hangi biri yoksa yalandan sistemine format falan atma. Paşa paşa kullan işte.

Özel olarak yapılandırılmış sistemin. Her hangi bir şey yapmadıysan windowsu'na baya hızlı da açılıyordur.

Şunu da hatırlatıyım. Bilgisayar özel olarak ayarlandığı için formattan sonra açılış da yavaşlamaolma ihtimali de var. Yavaşlama derken şu an atıyorum 15 saniye de açılıyor sistemin formattan sonra 30 saniye de açılır gibi.

Velhasıl hiç bulaşma. Olduğu gibi kullan.

Arkadaşlar şöyle ki, 128 GBSSD den boş alan olarak ancak 2 GB kaldı, o yüzden 240GB başka bir ssd takmak istiyorum pc.ye,
    diski geçen süre zarfında kopyalamayı da başardım yine 5 bölüm olarak, ancak 104GB ayrı bir 6. bölüm yaptı birleştirme yapınca da dinamik diske dönüştürmek istiyor,
    Bunun için de verilerin silinme ihtimali olduğundan yapmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavaliere48 -- 1 Temmuz 2015; 23:40:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.