Şimdi Ara

bu kadar benzin şaşırmış bu araba 450/km (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: serkanhakan

beyler valla inanın doğru 35 milyonluk benzin 71 km
    tabii bunun eksisi artısı var çünkü sadece benzin ışıgı yanınca koydum benzini ve km yi sıfırladım 71 km de bidaha yandı biliyorum o ışık yanınca 30 km daha gider ama bu kadar da yakmaz kii ya tahmini hesapla km de 450 felan yakıyo araba ne uno s karbürotörlü 1.4 96 model araba zaten lpg geçicem ustayada baktırcam bunlar tamam ama bi genel bilgi verirseniz sevinirim neden olabilir bu arada aklıma gelen ilk seyi yaptım hava filtresi 4 bujiler ve dispritör kapagı telvi makarası orjinaliyle değişti ufak bi rölanti ayarıda yaptıgını söledi usta düşer dedik aam az bi düzelme oldu aklıma gelenler bunlar bilgi vericek olanlara şimdiden teşekkürler ellerine saglık

karburator ayarı bozuktur yada spor tıp karburator vardır arabada karburator orjınalmı ona bı bak bakalım
    komık tarafı ise ya bezın hortumun yerınden cıkmıstır yada dostum altında dışı uno olan içinde 500ps lik bi makına barındıran bı canavarla dolasıosun 2ytl nereye yakıon sen tankmı bu

• Şamandra bozuk olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanhakan

beyler valla inanın doğru 35 milyonluk benzin 71 km
    tabii bunun eksisi artısı var çünkü sadece benzin ışıgı yanınca koydum benzini ve km yi sıfırladım 71 km de bidaha yandı biliyorum o ışık yanınca 30 km daha gider ama bu kadar da yakmaz kii ya tahmini hesapla km de 450 felan yakıyo araba ne uno s karbürotörlü 1.4 96 model araba zaten lpg geçicem ustayada baktırcam bunlar tamam ama bi genel bilgi verirseniz sevinirim neden olabilir bu arada aklıma gelen ilk seyi yaptım hava filtresi 4 bujiler ve dispritör kapagı telvi makarası orjinaliyle değişti ufak bi rölanti ayarıda yaptıgını söledi usta düşer dedik aam az bi düzelme oldu aklıma gelenler bunlar bilgi vericek olanlara şimdiden teşekkürler ellerine saglık

vay be benim eski uno 12 lt yakiodu sehir ici seninki 35/71 = 49kr yakiyor 49 / 2.87 = yaklasik 17 lt yakiyor masalllah. arkadasin 335i si sehir ici okadar yakmiyor

• Zaten o derece(normalin 2 katindan fazla) tuketen bir arac duz yolda bile asiri zengin karisimdan dolayi zor gider, eksoz ve bujiler daha 5 km icerisinde simsiyah kurumla kaplanir. Eksoz gazlarina bakildiginda karbonmonoksit asiri fazla, karbondioksit cok dusuk cikar.

Bence bu kadar tuketen bir aracta benzin sisteminde herhangi bir kacak/delik v.s. vardir diye dusunuyorum.

Duzgun bir serviste gaz analiz cihazina baglattir en iyisi, aracinin derdinin ne oldugu hemen anlasilir.
  • Benim en son benzim ışığım yandığında depoyu doldurdum.115 ytl akaryakıt 42 lt benzin aldım. Bu depo bittğinde benzin ışığı yandığında 420 km falan gittim. Şimdi ben km ne kadar yakmış oldum?

Çok yakması aracımda bir sorun olduğundan değilde yola çıktığımda kontağı çevirmem ile kapatmam arası 5 km falan.Çoğunlukla böyle. Sanırım bundan araç fazla yaktı ama ben bir sorun aramıyorum.Sadece saydığım kriterlerde aracımın ne kadar yaktığını bilmek istedim. Herkese Saygılar
  • Ya hesapta bir yanlışlık var, yada başka bir şey. O kadar yakmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maniavolkan

Benim en son benzim ışığım yandığında depoyu doldurdum.115 ytl akaryakıt 42 lt benzin aldım. Bu depo bittğinde benzin ışığı yandığında 420 km falan gittim. Şimdi ben km ne kadar yakmış oldum?

Çok yakması aracımda bir sorun olduğundan değilde yola çıktığımda kontağı çevirmem ile kapatmam arası 5 km falan.Çoğunlukla böyle. Sanırım bundan araç fazla yaktı ama ben bir sorun aramıyorum.Sadece saydığım kriterlerde aracımın ne kadar yaktığını bilmek istedim. Herkese Saygılar

km de173 bin lira
  • Eyvallah teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

Benim en son benzim ışığım yandığında depoyu doldurdum.115 ytl akaryakıt 42 lt benzin aldım. Bu depo bittğinde benzin ışığı yandığında 420 km falan gittim. Şimdi ben km ne kadar yakmış oldum?

km de173 bin lira

Hocam bir yanlışlık var 273 bin olması gerekiyor....

• Km ye. 273 Krş. yakmış.
  • Evet banada 173 az gelmişti ama doğrudur diye bişey diyemedim. İlginize teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniavolkan -- 16 Nisan 2007; 14:42:27 >
  • aynı dertten bendede var bende 5 km gidiş 5 km geliş ama benden fazla yakıyorsun 230 falan yakıyor benim araba daha mavi ışık sönmeden işe geliyorum bazen . city leri az yakıyor diye biliyordum ama söylediğine göre çokta makul yakmıyormuş

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: poman

aynı dertten bendede var bende 5 km gidiş 5 km geliş ama benden fazla yakıyorsun 230 falan yakıyor benim araba daha mavi ışık sönmeden işe geliyorum bazen . city leri az yakıyor diye biliyordum ama söylediğine göre çokta makul yakmıyormuş

quote:

Aslında city ler az yakıyor ama sizinde bahsettiğiniz gibi 5 kmyi bulmayan ve bu kmlerde de malum ist trafiğinde dur kalklar eşliğinde gittiğim yollarda araç biraz fazla yakıyor.Tabi buna benim sürüş şeklimde eklenirse bu değer sınırı aşıyor.Şöyle günlük yaptığım kmler biraz uzasa ve standarta bağlayabilsem eminim 200 ykr altına inebileceğimi biliyorum.Ama daha nasip olmadı tabi bu değerlere
    Herkese kazasız belasız ve trafiksiz sürüşler

• quote:

Orjinalden alıntı: herby

quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

km de173 bin lira

Hocam bir yanlışlık var 273 bin olması gerekiyor....

pardon hocam 273 dogru olan yanlis yazmisim

• serkanhakan ,
    senin araçta ilk bakman gereken noktalrı sıralıyorum.
    1-karbüratör yakışın en önemli kaynağıdır ,ayarları bozuk olabilir.Çok önemli .
    2- Buji kablolarını kontrol et birisi yerinden çıkmış ise 3 silindir gidiyorsundur(aslında bunu çekiş düşüklügünden hemen anlarsın) o zman ancak böyle anormal yakar.
    3-Ateşleme sisteminde arıza olabilir sonra bunu kontrol ettri.

bütün bunlar yapılmadan önce arkadaşının birini direksiyona oturt ve gaza basmanı söyle eksozdan aşırı benzin konusu geliyorsa olay aydınlanacaktır.(zengin karışım)
    Bujilerini söktüğünde bu aşırı zengin karışımızn üzlerini göreceksin.Anlaman zor olmaz.
  • herkese mrb tekrar önce ilgi için teşekkürler
    1. benzin depom delik felan degil park etigim yerde benzin izi yok ve zaten ibre aynı mik benzini gösteriyo
    2. benzinimi calmıyolardır cunku benzin kapagım anahtarlı
    3.hesabı tam yapmıstım ve 375 cıkmıstı önceki msjlarıma bakabilirsiniz bazı arkadaslar 2 milyon felan hesaplamıs ben öle bişey demedim yaklasık 450/km dedim sonra düzgün bi hesap yaptım 375 cıktı kilometrede sarfıyat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanhakan -- 16 Nisan 2007; 19:11:36 >
  • VEZİR bu tavsiyelerini dikkate alcam ayrıca geyik yapmayık TEKNİK bilgi verdigin için tekrar tesekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanhakan -- 16 Nisan 2007; 19:14:22 >
  • bu arada dostum 4 buji kablosuda takılı buna bakabildim
  • hocam ..büyük bir yanlışlık var .mümkünatı yok.bahsettiğin rakamlar deli rakamlar.pompada arıza olup benzin yerine havada dolmuş olabilir.lpg tak fakat bir daha dene.yanan kırmızı ışığa fazla güvenme en doğrusu depoyu fulle 100 km. git,sonra bir daha doldur.gerçek değeri o zaman yakalarsın.
  • Arkadaşım acilen iyi bir karbüratör ustası bul ve karbüratörü söktürüp temizlet aletin içersindeki contalar diyafram denilen parçalar zamanla deforme oluyor ve içeri hava alıp aracın yakışını çok kötü etkiliyor bakım yapıldıktan sonra zaten usta aracı makinaya bağlayıp yakıt ayarlarınıda kontrol edecğinden sorunun çözülecektir.Kolay gelsin.Ayrıca araçlarınızın yakıt tüketimlerini bu sitede litre ve km başına rakam olarak hesaplayan bölümde hesaplayabilirsiniz.http://www.otomarket.net/
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.