Şimdi Ara

bu kadar benzin şaşırmış bu araba 450/km (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Yarbay

35 ytl 71 km;

450 değil 2 ytl yapar km .de

Hocam ne yaptın sen yaa...

nasıl yani?
  • sürekli kısa mesafe gidip gelsen bile bu kadar yakmaz...

bende 94 1.2 corsa var...

sürekli gidiş-geliş toplam 7km lik mesafede kullanıyorum...

25ykr ve 26ykr arasında değişiyor tüketim...

yolumun üzerinde yine gidiş geliş toplam 8 trafik ışığı var...

tüketimden memnunum, ne az ne fazla bence...
  • arkadaşlar karbüratörlü araç kullananlar çok iyi bilir , eğer bu meletin ayarı bozulursa su gibi benzin yakar ve araç da çekmeyebilir(zengin karışım)
    benim sekiz silindirli chevrolem vardı zamanında ilk aldığımda adamlar ayarını oynamışlar kmde 1 litre yakıyordu evet yanlış okumadınız km de 1 litre , 30 litre benzin aldım 20 mil olmadan benzin lambası yanmış idi.çıldıracaktım çünkü 100 km de 100 litre yapar.Sonra karbüratörü ayarlattık 30 litre ye düştü 100kmde , sonra komple karbüratörü attım, çıkma düzgün bir karbüratör aldım 20-25 litreye indi, sonra buji kabloları 20 civarı ve buji falan derken 15-18 litre katalog değerine çekebilmiştim.Bütün bunları yaparken aracın çekişi ve performansı her kontrolde artmıştı ve 100 metre pati çeken canavara dönüşmüştü.

yani ilk temizlenmesi gözden geçirilmesi gereken şey karbüratördür ,bunu bilesin serkanhakan.20-30 liraya temizliğini yaparlar ve sana değişmesi gereekn parçaları var ise söylerler.Tamir takımları vardır bir sürü conta kiti falan hepsi değişir gül gibi olur.Sonra ileri analizlere devam edersin.Buji analizi doktorun röntgen çekmesine benzer , geçmişte aracın başına gelenleri kaydeder ve anlayan için doğru analiz yapmasını sağlar.

• BU KADAR YÜKSEK TÜKETİMİN SORUMLUSU "KARBÜRATÖRDÜR".
    VEZİR ARKADAŞA İLAVE OLARAK, TÜKETİMİN GİZLİ SEBEBİ, AÇIK KALMIŞ VEYA ÇIKARILMIŞ "TERMOSTAT" TA OLABİLİR.
    "KISA MESAFE YOĞUN TRAFİK" TE TÜKETİMİ ÇOK ARTIRIR.
  • bilgiler süper saolun beyler sanırım karbürotoru elden gecircem baslangıc olarak çünkü diger önerileri bi elden gecirmiştim yukarda yazdıgım gibi 20 30 ytl de bişey degil valla masraf olarak süperrrr
  • karbüratörünün detaylı markasını yaz sana tamir kit numaraları falan araştırma yapıyım.

quote:

Orjinalden alıntı: serkanhakan

bilgiler süper saolun beyler sanırım karbürotoru elden gecircem baslangıc olarak çünkü diger önerileri bi elden gecirmiştim yukarda yazdıgım gibi 20 30 ytl de bişey degil valla masraf olarak süperrrr
  • bi yerlerde kitapçıgı vardı amaonda yazarmı acaba nerden bakıcam markasına üstünde mi yazar
  • karbüratörün üstünde yazıyordur.Bakım klavuzunda da yazması muhtemel.
    quote:

bi yerlerde kitapçıgı vardı amaonda yazarmı acaba nerden bakıcam markasına üstünde mi yazar
  • weber 32/34 tl de 41/150 yazıyo buysa eger hava emişli karburatör
  • bnm için 35 ytl 95 oktan demek

140-150 km demek be
  • anladıkta show yapacaksan teknik bilgini kullanda bi hayrını görelim
  • tokyo dirft teki abimizin dediği gibi arabanın el kitapçığını okumayı biliyomuşsun
  • depoyu fulle sonra kafana ne zaman eserse 100 200 300 km veya bitene kadar bekleyebilirsin sonra fulle ,,,klasik yöntem ama tam sonuç verir. gerisi elektronik ve mekanik işler hata olur....birde aynı pompa ve ilk pompa atınca bırakılacak dolum.
  • anladım tesekkür ederim dostum ben bilgisayara sokmayı düşündüm aslında odamı hatalı olur acaba ????
  • Benim 99 model benzinli uno 70s şehiriçi-dışı karışık (devirli kullanmama ve şehirdışı yol ankara-kırıkkale olduğu halde; virajlı ve rampalı) 100 km'de 6,9-7,0 litre arası yakıyor. Senin arabanın egzos gazı kokusunda falan da mı değişiklik yoktu?
    Ama ayar sorunu bu kadar arttırmaz sanırım. Neyse geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silifkeli_fcm -- 22 Nisan 2007; 11:17:13 >
  • benim arabamda km başına neredeyse 300 lira yakıyor 93 model seat ibiza 1.5 75 beygir normal mi
  • silifkeli senin hesaba göre yaklasık 200 bin yakıyo dostum ben o gunleri görsem lpg gecmeyi düşünüyodum anında vazgeçerim bence 200 cok iyi bi rakam dostum egzoz demişsin yani ben anlamam pek teknik bilgiden ama egzoz simsiyah renk olarak koku da pek farketmedim acıkcası öncedende sölemiştim sorduklarım devirsiz kullanımdan dır dediler
  • sewgılı serkanhan aynı sotunun benım bı arkadasda wardı ama arabası brodway dı adam dıyodu ya benım araba acayıp benzın yakıyo dıye bıgun arabayla tanısma fırsatım oldu ac dedım kaputu actı bıde ne goreyım karburator bogaz kelebegı yamuk yanı klepe bozuk hemen dedım ıyı bır karburatorcuye gıt neyse işi duzelttı kesın sendede karburator sorunu wardır sanırım saygılar
  • hımm öncelikle bilgi için tesekkürler yani karburatorde prob oldugu artık kesin bencede zaten mayısta maasla birlikte bi karra vericem ya ayarları tam yaptırıcam düzelcek iflah olmaz derlerse
    lpgden kacıs yok
  • ekte vermiş olduğun karbüratörün yedek parça numaraları ile ilgili pdf resmini göreceksin.ancak şu an forumdaki bir nedenden dolayı ekleyemedim linkini veriyim

http://www.piercemanifolds.com/34DFT.pdf

http://www.piercemanifolds.com/34DFTpl.pdf

quote:

hımm öncelikle bilgi için tesekkürler yani karburatorde prob oldugu artık kesin bencede zaten mayısta maasla birlikte bi karra vericem ya ayarları tam yaptırıcam düzelcek iflah olmaz derlerse
    lpgden kacıs yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 25 Nisan 2007; 11:19:01 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.