benim önümde figür olmadı hocam. iyi bir çocukluk geçirdiğim de söylenemez. ama idealistim hocam o konuda haklısınız ve benim için iyi bir eğitim almak > para. bence insanların da böyle düşünmesi daha doğru olur çünkü yaptığı meslekten zevk alamazsa zaten insanın yaşadığı anın da bi kıymeti kalmaz çok para kazansa bile. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D72C9D06E -- 18 Nisan 2021; 18:43:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu kadar zahmeti para için mi yoksa iyi bir eğitim almak için mi çekiyorsunuz? (3. sayfa)
-
-
Bayağı hararetli tartışmalar yaşanmış, benim görüşüm şu şekilde toplumun devam etmesi için herkesin çalışması bir şeylerle uğraşması gerekiyor. Normal bir ülkede yaşasaydık eğitimli olan da olmayan da tatmin edici bir maaş alacak ve hayatını sürdürebilecekti. Fakat bizde doğru düzgün yaşamak için çok getirisi olan mesleklere yönelmek zorunda kalıyoruz. Bilimle uğraşma imkanımız da kısıtlı. Ülkenin genç beyinleri istemedikleri mesleklerde harcanıp gidiyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Para
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
para her türlü bulunur hocam ilk hedefim para değil elbette. artık zevk alıyorum özellikle mat2 sorusu çözmekten egomu tatmin ediyorum her bir doğru sorumda yanlış yapınca sinirlenip masayı yumrukluyorum bu sınav benden çok şey aldı..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-D72C9D06Esil o zaman. çünkü meslek sahibi olmak senin dediğin gibi olmuyor. hepiniz paranız olsa tembelliği marifet sayarmışsınız yazık gerçekten.
ayrıca ülke neden gelişmiyor sorusunun gerçek bi kanıtısın şu an.
Zaten ülke gelişmiş olursa insanlar parayı düşünmez bilimle uğraşır. Açken sarhoş felsefe yapar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucy13 -- 18 Nisan 2021; 20:14:1 > -
Milliyetçi değilim, dinim yok, hayatımı adayabileceğim bir değerim yok. İnsanlığa hayatımı adamayı da boş bir uğraş olarak görüyorum. Bir bilim dalının çok küçük bir alanına çok küçük bir katkı yapmak için hayatını gözden çıkarmak? Mutlu olunuyorsa yapılabilir tabi ama bana göre değil.
Param olsa çalışmam. Neden çalışayım? Okumayı seviyorum. Birçok alanla da ilgileniyorum, kendimi tek bir alanla kısıtlamayı sevmiyorum ama paranız yoksa zamanınızın büyük kısmını tek bir alanda daha iyi olmak için harcıyorsunuz çünkü bilim, teknoloji iyice detaylandı. Hem onla hem bunla uğraşayım demek imkansız.
Param olsa dediğim gibi tüm vaktimi okumak, araştırmak ve gezmekle harcardım. Hatta onu da geçtim, Amerika veya Avrupada doğsaydım liseden sonraki 2 yılı gap year yapar, biriktirdiğim paralarla gezerdim Avrupayı. Türkiyede doğmanın en kötü yanlarından.
İşinde mutlu olmak da önemli tabi ki. Benim burada paradan kastettiğim büyük miktarlar. Tüm hayatını geçindirebileceğin miktarlar. Ama sırf 1 - 2 bin fazla kazanacağım diye sevilmeyen meslek yapılmaz, insan kafayı yer. Ben yemem umarım. İmkanım olsa yabancı dil ile ilgili ya da kitaplarla ilgili bir meslek yapardım. İkisi de imkansız değil hala ama çok zor tabi. Şu anda mühendislik okuyorum, ilk hedefim iyi bir mühendis olmak öncelikle.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yurtdışına gitmek için okumuyorsanız boşuna okumayın. Hem para hem zaman israfı.
-
iyi bir eğitim tabii ki para da neymiş
-
Ne para için ne eğitim için. Üniversitede ortamlara akabilmek için çözüyorum o kadar türev integral ov yeah. Gerçi korona yüzünden kazansak bile gidemeyeceğeyiz o yüzden çalışma hevesim kaçtı ama hallolur bir şekilde umarım.
-
Bir insanın kalitesini, donanımını, statüsünü çevresini oluşturan insanlar belirler. Yâni her birey çevresindeki insan profilinin ortalamasıdır aslında.
Hayvancılık yaparak, tarımla uğraşarak, al-sat ticareti yaparak hizmet sektöründeki bir insandan çok daha iyi paralar kazanabilirim. Fakat bu seçeneklerin hiçbirisi bana iyi bir eğitim alarak çevremde edinebileceğim kaliteli insan profilini kazandıramaz.
Çiftçilik yaparak milyonlar kazanabilirim fakat yolda karşılaştığım arkadaşlarım bile bana "naber lan" şeklinde selam verebilir.
Tahsil sahibi bir insan olduğum zaman belki asgari ücretle çalışacağım fakat bana yolda selam veren insanlar "naber lan" demek yerine "avukatım, savcım, hocam, komutanım, amirim, müdürüm, doktorum" nasılsın diyerek hitap edecek.
Bugün milyonlarca lira kazanan bir çiftçiye naber lan demek absürt olmayacaktır ancak 10k kazanan askere, savcıya naber lan demek hoş olmayacaktır.
Benim görüşüm bu yönde. Allah, bütün kardeşlerimin gönlüne göre versin. Başarılar dilerim...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Avukatim,doktorum diye gelen adam bir sey ister senden. Naber lan diyen adam dumduz halini hatrini sorar. Daha dogal bence. Meslekleri tabulastirmak cok yanlis. Ciftci kadar saygiyi hak etmeyen bir dunya doktor,avukat var
Ülkemizin sosyolojik yapısı bu şekilde. Meslekleri tabulaştırmak benim tercihim değil ki.
bu konudaki en saçma yanıt olmuş seninki. hangi meslekte olduğun seni adam yapmaz. seni adam yapan kişiliğindir çiftçi de olsan müdür de olsan doktor da olsan avukat ya da savcı da olsan. bunu bi anlayamadınız.
"Çiftçiler adam değildir, sadece üniversite mezunları adamdır." gibi bir cümle kurmuş muyum ben? Lafı cımbızla çekip de asıl anlatmak istediğimi karalamayın. Toplumun genel görüşü bu işte arkadaş, ne geveliyorsunuz?
Bir ortamda milyonlar kazanan tahsilsiz mi daha çok saygı görüyor yoksa 5-10k kazanan asker, savcı, doktor, öğretmen mi?
Ben hiçbir askere, savcıya, doktora "naber lan ahmet, mehmet" denildiğini görmedim.
"Nasılsın komutan, nasılsın hocam, nasılsın savcım" denildiğini çok gördüm ama.
peki. laf anlatmıcam sana
Johannes haklı
aslında varoluş mücadelesi ve insanın doğası gereği bu.
tek başına köy gibi bir yerde yaşasan yine hayatını doğru ve düzgün idame ettirebilmen için orada da kendi kendini zamanla eğiteceksin.
buna zahmet demek doğru değil..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X