< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 18 Nisan 2021; 22:5:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu kadar zahmeti para için mi yoksa iyi bir eğitim almak için mi çekiyorsunuz? (4. sayfa)
-
-
Bir insanın bir ömrü boyunca maddi anlamda zorluğa, borç alacak kadar kötü duruma düşmesinin garantisi yoktur. Hayatı boyunca başkasından borç almayan, başkasına ileride borç alabilmek için yalvarmayan milyonlarca insan var.
Ama garantisi olan şeyler de var. Her insanın hayatından "en az" bir kere karakola, adliyeye, hastahaneye işi düşer ve o tahsilli insanların inisiyatifine muhtaç olacağı durumlar olur. Bunu da unutma sakın. ;))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yukarıda da saçma sapan Elon Musk vs. örneği vermişler. Arkadaşlar, Türkiye şartları için konuşuyoruz. Ona bakılırsa bizim burada beğenmediğimiz ilahiyatçılar Avrupa'da el üstünde tutuluyor. Çok saygın bir meslek mesela. Ama biz Avrupa'da mı yaşıyoruz? Ya da ABD'de mi yaşıyoruz ki Elon ile tahsil-para kıyası yapalım?
Bu elemanların mantığına göre Koç'un, Sabancı'nın çocukları aptal oluyor. Zaten milyonları varken neden çalışıyorlar ki? :D
Faruk Sabancı hayatının en güzel dönemlerini İsviçre'de; dil bilmeden, yalnız ve aşırı depresyonda olduğu bir dönemde yatılı okulda geçirmiş. Halbuki babasının milyonları vardı, ne gerek var değil mi? :D
Bunun da bir sebebi var. Sirkette rol ustlenecegi icin en iyi egitimleri almasi gerek ve para da gani oldugu icin istedigi okulda istedigi egitimi rahatlikla aliyor. Isvicrede yatili kalmasi falan bir yks ogrencisinin yaptiklariyla kiyas kabul etmez. Servetten kendi payini alip kenara da cekilebilir. Ki bunun oldugu gruplar var. Herkes kendi payini aliyor ve milyarderler listesinden bir anda cikiyor sirket. Bunu yapmamasinin sebebi de ailedeki pozisyonu cok muhtemelen. Otekilestirilme baskisi aileden dislanma gibi seylerden cekinmekten kaynakli olabilir. Tekrar soyliyim verdiginiz ornek isvicrede okumak onlar icin tatilden farksiz. Yani acindirilacak bir olay yok ortada.
Edit: simdiki durumuna baktim adamin dj olmus :) isvicreye gittigine degmis
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-58877ED11 -- 18 Nisan 2021; 21:18:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Para para para, en başında üniversite sınavına çalışmaya başlama amacım da paraydı şimdi iyi bir ortalama yapmaya çalışmamın sebebi de para
-
İyi bir eğitim alıp çok para kazanmak için :( maalesef ki ikisi de tek başına yeterli olmuyor gibi geliyor bana. Çok iyi eğitim alıp bunun karşılığını görememek yıkıcı olabilir çünkü çok fazla emek veriliyor bunun için.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi bir eğitim almak ve kimseye muhtaç olmamak için
para diyenlere tek tavsiyem okuyarak zengin olunmaz ve olan da yok
ama ayda 40-50bin kazanayım ya da eve o kadar para girsin zengin olayım havasında yaşayanlar da boşuna hayal kurmasın
orta-üst gelirde oluyorsunuz
zengin falan olmuyorsunuz,
not: bilerek en üst noktayı örnek verdim çoğu genel müdür 40-75bin alıyor zaten hayatlarındaki en üst nokta bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 19 Nisan 2021; 0:46:29 > -
Ticaret falan yapalım değil mi zengin olmak için ? Okuyarak zengin olunmazcılar derneği olarak çok komiksiniz
-
sen daha komiksin ama
okuyarak zengin olmak mı??
örnekleri vardır elbette ama ben uç noktalar için konuşmuyorum genel için konuşuyorum,
-
Para için tabiki para derdim olmasa 7/24 oyun oynar dizi film izlerim gezer tozarım deli miyim gidip ders çalışayım
git oyun oyna daha mantıklı senin için o zaman
Bahsettiğim bu değil. Zengin olma yolu olarak ortaya ticaret yapmayı sunuyorsunuz ama hiçbiriniz bunun detaylarına inmiyorsunuz/inemiyorsunuz. Şimdi ben kalkıp desem ki zengin olmak istiyorum ticaret yapacağım; sermayemin olmaması, iş dünyası hakkında en ufak fikrimin olmaması, çevremin olmaması gibi daha onlarca sorunla karşılaşacağım. Ama ben 3 yıl sonra odtü mezunu olarak iş dünyasına girdiğimde belki geniş bir çevrem, birkaç yıl içinde tecrübem ve bir miktar sermayem olacak ve bir şekilde bir girişimde bulunabileceğim. Yani şunu demek istiyorum, okumayı yalnızca meslek edinmek ile kısıtlamamak lazım okumanın meslek dışında tonla getirisi var ...
-
Para olmadan sokakta bile oyun oynayamam
inşallah hedefine ulaşırsınız hocam.
-
Tabii ki para. Hem ilgisinin olduğu hem iyi para getiren mesleği seçiyor insanlar. En çok ilgi duyduğu şeye yönelemiyor.
-
Para
İyi bi eğitim almak için kafam yeter mi bilmiyorum ama sinirlerimin yetmeyeceği kesin. Zaten univeristemin "iyi" eğitim verdiğinden şüpheliyim en azından para kazanayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 14 Temmuz 2021; 12:22:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X