Şimdi Ara

Bu kadarda Olmaz! Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarını Sattı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Bu kadarda Olmaz! Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarını Sattı!

Kocaeli'nde öğrencilerden bazılarının dağıtılan bilgisayarları satması MEB'e ders oldu. Öğrencilere verilecek tablet bilgisayarları korumak için güvenlik sistemi geliştirildi. Tablet, okuldaki akıllı tahtadan sinyal alamazsa kilitlenecek.

Fatih Projesi çerçevesinde, yeni öğretim yılında 5 - 9 sınıflarda başlayarak dağıtımı yapılacak olan tablet bilgisayarların çalınma ve satılmasının önlenmesi için alınacak önlemleri değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tabletlere 'kırılamayacak' bir yazılım yüklemeyi planlıyor.

Yazılım sayesinde tablet bilgisayar 'tampon süre' olarak tanımlanan zaman aralığında sınıflardaki akıllı tahtalardan sinyal almazsa kilitlenecek. Tampon süre okul ve tatil dönemleri için ayrı ayrı ayarlanabilecek ve kilitlenen bilgisayar anacak yetkililerin vereceği parolayla açılabilecek. Böylece, çalınma veya satılma durumunda okuldaki akıllı tahtadan sinyal alamayan bilgisayar kilitleneceğinden alıcıların işine yaramayacak.

KIRILAMAYACAK YAZILIM

Bu yazılımın kırılması ihtimalini de düşünen Bakanlık yetkilileri, yazılımın işletim sistemi üzerine değil, bilgisayar içinde bulunan en pahalı donanımlar üzerine gömülü olmasını planlıyor. Bakanlık yetkililerine göre hem parça sökülüp yenisi takılmadan yazılımın kırılması mümkün olmayacağından hem de parça değişimi durumunda masraf çok fazla olacağından bilgisayarın çalınmasının ya da satılmasının bir anlamı kalmayacak.

SİGORTA MASRAFI DÜŞECEK

Tabletlerin güvenliği konusunda alınacak bu tedbirin riski de azaltması nedeniyle sigorta masraflarını düşüreceği belirtiliyor. Diğer taraftan tabletlerle internete girecek öğrencilerin zararlı sitelere girmesinin engellenmesi için MEB tarafından yönetilecek bir filtreleme sistemi uygulanması düşünülüyor.

UYARILAR ETKİLİ OLDU

Kocaeli'de gerçekleştirilen 'Her Öğrenciye Bir Bilgisayar' kampanyası kapsamında 52 bin öğrenciye bilgisayar dağıtılmış, öğrencilere dağıtılan bilgisayarların nasıl kullanıldığına dair ankette ankete katılan öğrencilerin yüzde 8'i bilgisayarının olmadığını söylemişti. Raporda, İl Milli Eğitim müfettişlerinin raporu dayanak gösterilerek hibe bilgisayarların öğrenciler tarafından satıldığı ifade edilmiş ve Fatih Projesi'nde dağıtılacak tabletlerin de başına aynı şeyin gelmemesi için önlem alınması gerektiği ifade edilmişti.

KAYNAK

• HARBİDEN BU KADARDA OLMAZ! OLMAMALI!
  • Ben hep diyorum; bırakın bedava tableti, bedava kitap bile vermeyeceksiniz.
  • Siz hic bir bilgisayarı olmayan cocugun eline gecen ilk bilgisayarı hemen satmak istiyecegine inanabilirmisiniz ?
    İnananlar var sanırım ...
    Yok abicim yok fakirlik boyle iste bi pantolonla yamalaya yamalaya bir yıl okula gittim ben cocukken ve inanın ki o fakir cocuklar o imrendikleri degerli seyler ellerine gecse kaldırıp atmazlar.Zaten buyuk ihtimal buyuk aile bireyleri satmıstır cunku o halde bile o cocukların bilgisarını satmak istiyeceklerini dusunmuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trablon -- 10 Kasım 2011; 16:26:38 >
  • tablet dağıtacaklarına, ücretsiz eğitim versinler, burs versinler, simit parası bulamayıp aç derse giren öğrencilerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz
  • Daha çocukluktan çocuklar üçkağıta alışıyor, sonra bedava mezarcı olup çıkıyorlar. Her şeyi ne kadar da suistimal ediyoruz ya
  • Tablet vereceğine bedava eğitim ver
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bencede
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Tablet vereceğine bedava eğitim ver

Eğitim bedava değilmiydi zaten?
  • Çok rahat kırılır , android bile port ederler buna.
  • Daha en başından ne kadar saçma sapan bir proje olduğu belliydi. Bu olay kapak olur artık.
  • Güzel bir atasözü geldi aklima: "Ayrani yok icmeye, atla gider cesmeye..."
  • Kız kardeşim ismini vermek istemediğim bir YİBO'da (yatılı ilköğretim bölge okulu) görev yapıyor. O okulda da öğrenciler bilgisayarları satmışlar.
    Dövletin bunları önceden hesap edip önlem alması gerekirdi.
    Ne kadar basiretsiz adamlar yönetiyor ülkeyi!
  • Tablet pc ile eğitim verebilecek ne hoca ne de eğitim plan/programı var. Şov uğruna milyonlarca lira boş boşuna heba edildi. Yazık günah israf edilen paralara.

Binlerce bilgisayarın alımına kim aracı olup da zengin olduysa, çocuklar da işe yaramayacak tabletleri satsın para kazansın daha iyi.
  • Öğretmenlere akıllı tahta ve bilgisayar kullanımı ile ilgili eğitim verilmeye başlandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeVeL

Çok rahat kırılır , android bile port ederler buna.

Cyanogenmod'la irtibata geçmek lazım, bu işlerden iyi anlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Güzel bir atasözü geldi aklima: "Ayrani yok icmeye, atla gider cesmeye..."

Milletçe genlerimize işlemiş bu. Anadolu'daki düğünlere bakın mesela. En fakir adam bile varını yoğunu düğüne harcar. Sonra yıllarca borç harç içinde kıvranır. Sırf bu gösteriş merakı yüzünden binbir tane sıkıntı yaşar millet. İşte aynı mantık yapısı devlete de hakim. Kalıcı, ileriye dönük yatırımlar yerine günü kurtarmaya ve göz boyamaya yönelik harcamalar sıklıkla görülür. Bu tabletler de kısa süre içinde ya satılacak ya da büyük bir çoğunluğu kullanılmadan parçalanıp çöpe gidecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Milletçe genlerimize işlemiş bu. Anadolu'daki düğünlere bakın mesela. En fakir adam bile varını yoğunu düğüne harcar. Sonra yıllarca borç harç içinde kıvranır. Sırf bu gösteriş merakı yüzünden binbir tane sıkıntı yaşar millet. İşte aynı mantık yapısı devlete de hakim. Kalıcı, ileriye dönük yatırımlar yerine günü kurtarmaya ve göz boyamaya yönelik harcamalar sıklıkla görülür. Bu tabletler de kısa süre içinde ya satılacak ya da büyük bir çoğunluğu kullanılmadan parçalanıp çöpe gidecek

Inanir misin bilmem, ama bugün ayni konuyu müsterilerimizden biri bir ciftci acti, Alman. Ciftlik islerinin yaninda Nürnberg'de Siemens'te calisiyor. Is arkadasi bir Türk varmis, bir Ermeni kökenli vatandasla evlenmis; herneyse. Yaptiklari dügünden bahsetti de; 1100 kisiyi davet etmisler. Bu kadar kisiyi taniyor mu bu adam dedi bir de yiyecek ne veriyorlar 1100 kisiye yemek mi yetisir?

Ben de ne diyeyim, kuru pastayla plastik bardakta sulandirilmis limonata veriyorlar dedim. Dogruya dogru. Bu sacmalikla dünyaya da rezil oluyoruz, malesef.

Onca parayi dügüne harcayip koca bir kasabayi davet etmek yerine adam gibi kararinca dügününü yap, ama ömrünü gecirecegin evini adam gibi düz; kenara biraz para koy; degil mi? Köyden kalma adetleri birakamadi milletimiz daha malesef...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Inanir misin bilmem, ama bugün ayni konuyu müsterilerimizden biri bir ciftci acti, Alman. Ciftlik islerinin yaninda Nürnberg'de Siemens'te calisiyor. Is arkadasi bir Türk varmis, bir Ermeni kökenli vatandasla evlenmis; herneyse. Yaptiklari dügünden bahsetti de; 1100 kisiyi davet etmisler. Bu kadar kisiyi taniyor mu bu adam dedi bir de yiyecek ne veriyorlar 1100 kisiye yemek mi yetisir?

Ben de ne diyeyim, kuru pastayla plastik bardakta sulandirilmis limonata veriyorlar dedim. Dogruya dogru. Bu sacmalikla dünyaya da rezil oluyoruz, malesef.

Onca parayi dügüne harcayip koca bir kasabayi davet etmek yerine adam gibi kararinca dügününü yap, ama ömrünü gecirecegin evini adam gibi düz; kenara biraz para koy; degil mi? Köyden kalma adetleri birakamadi milletimiz daha malesef...

Yaşadığı ülke değişse bile bizim millet huyundan kolay kolay vazgeçemiyor işte. Aynı şey devlet yönetiminde de geçerli. Hükümetler değişiyor. Yıllardır AB'ye üyelik görüşmeleri yapılıyor ama mantalite hala aynı. Bir değişim yaşansa da çok yavaş malesef.

• O adamları, o bilgisayarı satacak duruma getirmemekti önemli olan. Satmalarını engellemek değil.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.