arkadaslar kasa topluyorum bazı ıvır zıvır elimde olmayan siparişleri ve kasayı sipariş verdim kargoya verildi yarın elimde olacak gelecek olan listem aşağıdaki gibidir..
bu kasaya düşündüğüm sistem de aşagıdaki gibidir.. ramlara karar veremediğim için listemde yok 8gb mı yoksa 16 mı alsam işlemciyi 4.6ghz'e overclock yapaagım eleştirilere açığım şimdilik monitör almayacagım 102 ekran 3d led tv aldım onun kullanacagım fakat ilerde iyi bir monitör almayı düşünüyorum bütçem sadece kasa için 3500tl öneri ve eleştirilere açıgım.
2TB Seagate 240 tl dostum. 400 Tl 2tb hdd için gereksiz. Artan parayla SSD yi 240 GB çıkarabilirsin. Ekran kartı GTX770 ile aynı fiyat ikisinin performansını karşılaştırmadan direk alma. Ramler bu aralar pahalı o yüzden 200 tl lik 1866Mhz 2x4 gb ramler yeterli olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: narnia127
2TB Seagate 240 tl dostum. 400 Tl 2tb hdd için gereksiz. Artan parayla SSD yi 240 GB çıkarabilirsin. Ekran kartı GTX770 ile aynı fiyat ikisinin performansını karşılaştırmadan direk alma. Ramler bu aralar pahalı o yüzden 200 tl lik 1866Mhz 2x4 gb ramler yeterli olacaktır.
garanti ve performansı göz önüne aldıgımızda aradaki fiyat farkına degeceğini düşünüyorum hdd için dostum.r9 280x, gtx 770 ten %5 %10 kadar daha iyi performans gösteriyor oyunlarda ayrıca 3gb ve 384 bit olması ve dx 11.2 oldugu için r9 280x den yana kullandım tercihimi 8 gb alsam diyorum 2 sene götürü mü acaba beni orda muallakta kaldım açıkçası...
emsalsizdostE
kullanıcısına yanıt
HDD de ne gibi farklılık var bilmiyorum ama 2TB Seagate modelide 64 mb 7200rpm. Orda yazanların hepsi onda da var. SSd ye yüklenirsin diye söyledim ben. 400 500 arası 240 gb ssd ler var. Daha mantıklı olur ilerisi için. Çalıştığım internet kafede pc lerde 2x4 gb ripjawslar var. Zamanında 90 tl ye filan almışlar hepsini ben 1 ay önce sistem dizerken 220 tl ödedim. Ram fiyatları uçuşta. 8 GB şuan için yeterli olacaktır ilerde tekrar 2x4 gb ripjaws alıp 16 gb a çıkarırsın ramleri.