Şimdi Ara

Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
25.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    @SoMeDaY_
    alıntı yapmıs oda duzeltmesı lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar2442

ben resmi düzelttim
    @SoMeDaY_
    alıntı yapmıs oda duzeltmesı lazım

Direk resmi kaldırdım. Burada suçlu bulunan kac no'lu araç?
  • Olay mahali burasi galiba

Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metintosyali

Olay mahali burasi galiba

Aynen ben de baktım da google earth den detaylı değil resim, anlaşılmıyor...
  •  Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgar2442 -- 9 Kasım 2009; 2:07:33 >
  • Yanliz kroki de tabela görunuyor Kuzgun Sokakta ki tabela nedir? ustu arpili olan ve iki sokakta ki hiz siniri nedir? Kuzgun sokak 50 lik diger sokak 30 luksa o zaman dogru
  • quote:

Sonuç 2 haklı demi sence?

İlk mesajımda numaralandırdım araçları...

• yol kaldırım yapısına göre geçiş hakkı kırmızı ok yönünde olup,geçiş hakkı 1 nolu aracın olup
    2 nolu araç,1 in önüne çıkamaz,ama çıktığı için,1 nolu araç sol arka kısımdan çarpıp döndürüyor

ama bu dediğim geçiş hakkı kırmızı ok yönündeyse
    yani yolda tabela varsa bilmem
    o yüzden yarın gidip bakman lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgar2442 -- 9 Kasım 2009; 2:11:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulu42

Yanliz kroki de tabela görunuyor Kuzgun Sokakta ki tabela nedir? ustu arpili olan ve iki sokakta ki hiz siniri nedir? Kuzgun sokak 50 lik diger sokak 30 luksa o zaman dogru

Hız sınırı yazmıyor, iki yolda da ters üçgen şeklinde tali yol işaretinden yok, 2 yol da sokak, genişlikleri 6mt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Yorum yapmayin abi, kurallari yazin. Kavsakta eger hicbir tabela yoksa araclar sollarinda ki araclara gecis ustunlugune sahiptir ve kaza aninda hangisinin hakli oldugunu ögrenmek icin kazanin olus sekline bakilir. Sagda ki arac kavsaga önce girmis ve solarkadan darbeyi yemis... Hem kural olarak hakli hem de kavsaga önceden girdigi icin hakli.

Ama trafik beni yüzde yüz suçlu buldu...

Orda baska ayrinti olabilir cunku ayni benzer kazayi esim yapti 1 nolu aracin yerinde idi 2 nolu arac maca yetisecekmis ve acelesi varmis bizim arabaya sagönden carpti ve biz hatali ciktik "sag kurali" oldugu icin. Yani orda baska ayrinti yoksa 1 nolu arac sana "yandan" ne sekilde carparsa carpsin hatalidir.

•  Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde?

diğer yollara bakılırsa
    sarı ok yönünde olan yerler geçiş hakkına sahip,o halde kırmızı okla gösterilen yerde geçiş hakkına sahip
    o yüzden 1 geçiş hakkına sahip
  • quote:

yol kaldırım yapısına göre geçiş hakkı kırmızı ok yönünde olup,geçiş hakkı 1 nolu aracın olup
    2 nolu araç,1 in önüne çıkamaz,ama çıktığı için,1 nolu araç sol arka kısımdan çarpıp döndürüyor

ama bu dediğim geçiş hakkı kırmızı ok yönündeyse
    yani yolda tabela varsa bilmem
    o yüzden yarın gidip bakman lazım

Bakmama gerek yok oradaki tabelaların hepsini biliyorum istersen kazanın gerçek resimlerini de koyayım...

Ama benim anlamadığım, yolda levha yoksa ben nerden bileceğim hangi yolun geçiş üstünlüğüne sahip olduğunu sonuçta dört yol ağazında, kavşaklarda geçiş üstünlüğü sağdaki araçtadır ve yolda da yol üstünlüğüne belirten tabela yok sadece Tomurcuk sokak o noktada tam düz devam etmiyor...

• quote:

quote:

quote:

Yorum yapmayin abi, kurallari yazin. Kavsakta eger hicbir tabela yoksa araclar sollarinda ki araclara gecis ustunlugune sahiptir ve kaza aninda hangisinin hakli oldugunu ögrenmek icin kazanin olus sekline bakilir. Sagda ki arac kavsaga önce girmis ve solarkadan darbeyi yemis... Hem kural olarak hakli hem de kavsaga önceden girdigi icin hakli.

Ama trafik beni yüzde yüz suçlu buldu...

Orda baska ayrinti olabilir cunku ayni benzer kazayi esim yapti 1 nolu aracin yerinde idi 2 nolu arac maca yetisecekmis ve acelesi varmis bizim arabaya sagönden carpti ve biz hatali ciktik "sag kurali" oldugu icin. Yani orda baska ayrinti yoksa 1 nolu arac sana "yandan" ne sekilde carparsa carpsin hatalidir.

İşte o an polis rapor tutarken tek takıldığı detay Tomurcuk Sokak'ın o noktada seyrini düz devam ettirmemesi idi ve tüm hatayı 8. maddeden yani kavşaklarda geçiş üstünlüğü maddesinden bana verdi, halbu ki yollarda sadece girilmez işaretleri vardı; ne hız limitleri ne de tali yol ana yol işaretleri.... ve de ikisi de sokak sonuçta zaten..

• Polis rapor yazdimi yazsa da sen oraya genede bir sigorta eksperti cagir ve incelettir sigorta eksperti polisin raporunu bozabilir zaten senin kafana taktigin sigorta detayi onuda eksperte birak
  • quote:

diğer yollara bakılırsa
    sarı ok yönünde olan yerler geçiş hakkına sahip,o halde kırmızı okla gösterilen yerde geçiş hakkına sahip
    o yüzden 1 geçiş hakkına sahip

Yarın itiraz için trafik müdürlüğüne gideceğim ama senin bu dediğin bana mantıklı gelmedi yani diğer yollar o dört yol ağızını ne bağlar ki...

• Tomurcuk Sokak tek yönmu? Eger öyleyse dogru
  • quote:

Polis rapor yazdimi yazsa da sen oraya genede bir sigorta eksperti cagir ve incelettir sigorta eksperti polisin raporunu bozabilir zaten senin kafana taktigin sigorta detayi onuda eksperte birak

• quote:

Tomurcuk Sokak tek yönmu? Eger öyleyse dogru

Evet Tomurcuk sokak tek yön, bu yolun ana ya da tali olması derecesine etki eder mi?

Öyleyse doğru dediğin şey ne bu arada?
  • quote:

quote:

Polis rapor yazdimi yazsa da sen oraya genede bir sigorta eksperti cagir ve incelettir sigorta eksperti polisin raporunu bozabilir zaten senin kafana taktigin sigorta detayi onuda eksperte birak

Rapor iki surucuyu de hatali cikariyor nasil oluyor bu is? Ama raporda yazili olan ilk surucu de hata daha buyuk görunuyor.

• quote:

Hocam hiç mi kaldırım yok orda

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.