Şimdi Ara

Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
25.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: madanci

bence polisin kararı doğru. krokiye dikkat ederseniz 1 numaralı araç kendi yolunda ilerliyor. 2 numaralı araçsa tomurcuk sokaktan çıkıp kuzgun sokağa giriyor. yani 1 numaralı aracın yoluna giriyor.

Değil... 2 numaralı araç, yani ben de yola düz devam etmek istiyordum yan arkadan darbe alınca araç döndü...

quote:

Orijinalden alıntı: psychomantis

2 numaralı araç aksi bir işaret olmadıkça geçiş üstünlüğüne sahip. Bazıları yine geleneksel dh sallama yarışmasına girmiş gibi atmışlar maaşallah.

Olay 10 gün önce oldu ve sigortalardan paralar alındı bile bu saatten sonra karara nasıl itiraz edebilirim?

quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar2442

ne oldu

Geç kaldım artık düşüncesiyle gitmedim trafik şubeye bugün...

• yol şu şekilde olsa haklısın
     Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde?

ama senin krokiye bakınca tam düz gidemiyorsun. önce sola (yani kuzgun sokağa) sonra da sağa dönmen gerekiyor gibi görünüyor.  Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde?

ayrıca polis açısından bakacak olursak. 1 numaralı aracın düz gitmek istediği belli ama kuzgun sokak çift yön olduğu için senin nereye gitmek istediğin pek anlaşılmıyor. belki de sola dönmek istiyordun ama kaza yapınca suçu karşı tarafa atmak için, düz gidecektim demiş te olabilirsin.

haksızlığa uğradığını düşünüyorsan al krokiyi bir trafik polisine sor ama bence karar doğru her neyse geçmiş olsun

• 1 numaralı arac eger kavsakta ıken sag tarafındada arac var ıse beklemelı.kavsak kanunu

ama 2 numara sokaktan caddeye yanı ana yola cıkıyorsa 2. arac suclu olması gerekmezmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

İki yolunda genişliği 6 mt. demek ki biri cadde biri ara sokak vs. gibi bir ayrım yok en azından fiziki olarak.Eğer yollardan herhangi birinde o yoldan gelen sürücüler için bağlayıcı şekilde yol ver,dur,hız sınırı (30 veya 50 km herneyse) veya benzeri bir tabela ve işaret yoksa benim bildiğim kurala göre sağdan gelen aracın geçiş hakkı vardır yani iki araçtan hangisi diğerinin solundaysa o bekler ve yol verir sağdan gelen geçiş hakkına sahiptir benim bildiğim bu.

Ha sizin bahsettiğiniz yani sizi suçlu bulurken dayandıkları "kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymama" kuralı tam olarak neymişte siz onun nesini ihlal etmişsiniz anlamadım.Hani bir işaret olurda geçiş üstünlüğü 1 nolu araçta olur,siz paldır küldür dalarsınız geçiş üstünlüğünü ihlal edersiniz adam gelip size vurur o zaman anlarım ama belirleyici kısıtlayıcı bir işaret yoksa,yollar genişlik olarak aynı ise yani 6 mt'lik iki sokak diyelim o zaman sağdan gelen aracın geçiş üstünlüğü vardır kuralı neden işlememiş bilmiyorum,tuhaf doğrusu...

İlk bakışta yaptığım yorum buydu,arkadaşında dediği gibi biraz zaman geçip bir mola verip biraz aradan sonra eklenen resimleride görünce ve tekrar düşününce üstteki ilk yazdığım yorumumun doğru olduğu fikrindeyim hala.Tabi hepimizi dumur edecek,kuytu köşede kalıp gün yüzü görmemiş bir trafik kuralı söz konusu değilse..

Kaza olayı zor bir durum maddi hasarlı bile olsa benimde başıma gelmişti..Sigorta işlemleri aracın tamiri vs.vs. derken insanın sinirleri bozuluyor ama ne bileyim belki gidip ciddi ciddi itiraz etmenizde fayda var çünkü hiç düşünmek istemesekte arkadaşların dediği gibi rüşvet vb. çirkin şeyler dönmüşse birilerinin yakasına yapışmak gerekebilir,allah korusun daha büyük boyutlu bir kaza söz konusu olupta mağdur edilebilirdiniz...

• quote:

yol şu şekilde olsa haklısın

ama senin krokiye bakınca tam düz gidemiyorsun. önce sola (yani kuzgun sokağa) sonra da sağa dönmen gerekiyor gibi görünüyor.  Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde?

ayrıca polis açısından bakacak olursak. 1 numaralı aracın düz gitmek istediği belli ama kuzgun sokak çift yön olduğu için senin nereye gitmek istediğin pek anlaşılmıyor. belki de sola dönmek istiyordun ama kaza yapınca suçu karşı tarafa atmak için, düz gidecektim demiş te olabilirsin.

haksızlığa uğradığını düşünüyorsan al krokiyi bir trafik polisine sor ama bence karar doğru her neyse geçmiş olsun

Resmi tam kaldırımın köşesinden çektim, tam düz gidemiyorum gibi görünse de aslında o kadar da krokideki gibi yolların karşılamama durumu yok...

1 numara Honda, 2 numara Marea

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaMKaN -- 9 Kasım 2009; 21:29:10 >

• geçmiş olsun konuyu
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_287/tt.htm
    otomobil genelde de tartışabilirsiniz
    tecrübeli ve bilgili arkadaşlar var
  • quote:

yol şu şekilde olsa haklısın

O zaman bu tip durumlarda geçiş üstünlüğünü gösteren tabela konulur örneğin arkadaşımızın (yani 2 nolu aracın) geldiği yola dur veya yol ver tabelası konulur ki diğer yoldan gelenlerin (yani 1 nolu aracın geldiği taraftan gelenlerin) geçiş üstünlüğü olduğu anlaşılsın.Eğer belirleyici bir geçiş üstünlüğü işareti koymazsanız ve iki yolunda statüsü eşitse (metrajlarına kadar) o zaman bana göre sağdan gelen öncelikli geçer kuralı uygulanmalıydı.

Polis raporda kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymama maddesine göre rapor tutmuş ve arkadaşımızda kusur bulmuş o zaman adama sorarlar yol ver vs. gibi bir tabela yoksa ve iki yolda sokaksa 1 nolu araç nasıl geçiş üstünlüğüne sahip oluyor neye dayanarak??

Biraz mantıklı yorumlar yapsak daha yararlı olur bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

1 numaralı arac eger kavsakta ıken sag tarafındada arac var ıse beklemelı.kavsak kanunu

ama 2 numara sokaktan caddeye yanı ana yola cıkıyorsa 2. arac suclu olması gerekmezmı?

Yolların birbirine göre üstünlüğünü gösteren bir levha yok ve ikisi de sokak, genişlikleri aynı sadece birisi tek yön biri değil...

@meta80, açtım konuyu buranın linkini verdim, teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaMKaN -- 9 Kasım 2009; 21:34:18 >
  • polis raporunda yazana bakalım; BamKaN, Y plakalı aracı ile Tomurcuk Sokaktan Kuzgun Sokağa giriş yaptığı esnada beyanına göre Kuzgun Sokaktan Tomurcuk Sokağa devam etmek isterken, doğru seyrini sürdüren X plakalı araç ile....

Yani polise göre sen Tomurcuk sokaktan çıkıp Kuzgun sokağa girmişsin. bundan dolayı suçu sana vermişler. tabi diğer arkadaşların dediği gibi, yol ver levhası olması lazımdı. polisin çizdiği krokide bi levha var ama ne olduğu anlaşılmıyor
  • Sanırım sağa dönülmez tabelası o...
  • quote:

polis raporunda yazana bakalım; BamKaN, Y plakalı aracı ile Tomurcuk Sokaktan Kuzgun Sokağa giriş yaptığı esnada beyanına göre Kuzgun Sokaktan Tomurcuk Sokağa devam etmek isterken, doğru seyrini sürdüren X plakalı araç ile....

Yani polise göre sen Tomurcuk sokaktan çıkıp Kuzgun sokağa girmişsin. bundan dolayı suçu sana vermişler. tabi diğer arkadaşların dediği gibi, yol ver levhası olması lazımdı. polisin çizdiği krokide bi levha var ama ne olduğu anlaşılmıyor

Raporun devamında da şöyle diyor ama; Tomurcuk Sokaktan Kuzgun Sokak'a giriş yapan ve yolun karşı tarafına yine Tomurcuk Sokak istikametine geçmekte olan xxxxx plakalıaraç ile...

Benim de yolu direk geçmek istediğimi yazıyor rapor aslında...

• 2
  • Yol iki tarafta aynı genişlikte 6 mt.. Bir no yolda giderken 2 no beklemeden önüne atlamış...Sol arkadan darbe yemesi açık belirti....Yola bakarsın yakında soldan gelen varsa beklersin o geçer yola çıkarsın... BUrada geçiş hakkı düz yolda gidenin....Kusur 2 de çok açık görülüyor...Yolda gidiyorsunuz yandan kavşaktan önüne bir araba fırlıyor duramayıp çarpıyorsunuz....olay budur No 1 düz yolda giderken no 2 kavşakta beklemeden önüne fırlamıştır....oysa soldan geleni bekleyip yol boşalınca çıkacak.....Yapması gereken budur......Kızmaca yok...Çok kaza gördüm....saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Kasım 2009; 16:04:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.