Şimdi Ara

Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
25.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Orijinalden alıntı: kulu42

Tomurcuk Sokak tek yönmu? Eger öyleyse dogru

Evet Tomurcuk sokak tek yön, bu yolun ana ya da tali olması derecesine etki eder mi?

Öyleyse doğru dediğin şey ne bu arada?

Evet tek yön yollar diger kesisen yollara (eger kesen yol da tek yön degilse) öncelik vermek zorundadir. Iki yol da tekse o zaman sag kurali gecerli olur
  • İki yolunda genişliği 6 mt. demek ki biri cadde biri ara sokak vs. gibi bir ayrım yok en azından fiziki olarak.Eğer yollardan herhangi birinde o yoldan gelen sürücüler için bağlayıcı şekilde yol ver,dur,hız sınırı (30 veya 50 km herneyse) veya benzeri bir tabela ve işaret yoksa benim bildiğim kurala göre sağdan gelen aracın geçiş hakkı vardır yani iki araçtan hangisi diğerinin solundaysa o bekler ve yol verir sağdan gelen geçiş hakkına sahiptir benim bildiğim bu.

Ha sizin bahsettiğiniz yani sizi suçlu bulurken dayandıkları "kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymama" kuralı tam olarak neymişte siz onun nesini ihlal etmişsiniz anlamadım.Hani bir işaret olurda geçiş üstünlüğü 1 nolu araçta olur,siz paldır küldür dalarsınız geçiş üstünlüğünü ihlal edersiniz adam gelip size vurur o zaman anlarım ama belirleyici kısıtlayıcı bir işaret yoksa,yollar genişlik olarak aynı ise yani 6 mt'lik iki sokak diyelim o zaman sağdan gelen aracın geçiş üstünlüğü vardır kuralı neden işlememiş bilmiyorum,tuhaf doğrusu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

İki yolunda genişliği 6 mt. demek ki biri cadde biri ara sokak vs. gibi bir ayrım yok en azından fiziki olarak.Eğer yollardan herhangi birinde o yoldan gelen sürücüler için bağlayıcı şekilde yol ver,dur,hız sınırı (30 veya 50 km herneyse) veya benzeri bir tabela ve işaret yoksa benim bildiğim kurala göre sağdan gelen aracın geçiş hakkı vardır yani iki araçtan hangisi diğerinin solundaysa o bekler ve yol verir sağdan gelen geçiş hakkına sahiptir benim bildiğim bu.

Ha sizin bahsettiğiniz yani sizi suçlu bulurken dayandıkları "kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymama" kuralı tam olarak neymişte siz onun nesini ihlal etmişsiniz anlamadım.Hani bir işaret olurda geçiş üstünlüğü 1 nolu araçta olur,siz paldır küldür dalarsınız geçiş üstünlüğünü ihlal edersiniz adam gelip size vurur o zaman anlarım ama belirleyici kısıtlayıcı bir işaret yoksa,yollar genişlik olarak aynı ise yani 6 mt'lik iki sokak diyelim o zaman sağdan gelen aracın geçiş üstünlüğü vardır kuralı neden işlememiş bilmiyorum,tuhaf doğrusu...

kulu42 kullanıcı adlı arkadaşın 1 üstünüzdeki mesajında dediği gibi eğer tek yön olan yöndeki araçların geçiş üstünlüğü yoktur gibi bir madde varsa ki ben bunu ilk defa duyuyorum çünkü nice tek yön yollar var bulvar cadde sıfatında, ona dayanarak beni suçlu bulmuştur bir de Tomurcuk sokak tam düz devam etmiyor o kavşakta başka ihtimal yok, hatta benim süratim daha azdı...

@kulu42,

quote:

Rapor iki surucuyu de hatali cikariyor nasil oluyor bu is? Ama raporda yazili olan ilk surucu de hata daha buyuk görunuyor.

Benim suç asli suç, diğer suça yazni hız azaltmama suçuna DİĞER suç olarak yazmış kusur dağılımında..

Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaMKaN -- 9 Kasım 2009; 2:47:48 >

• quote:

quote:

İki yolunda genişliği 6 mt. demek ki biri cadde biri ara sokak vs. gibi bir ayrım yok en azından fiziki olarak.Eğer yollardan herhangi birinde o yoldan gelen sürücüler için bağlayıcı şekilde yol ver,dur,hız sınırı (30 veya 50 km herneyse) veya benzeri bir tabela ve işaret yoksa benim bildiğim kurala göre sağdan gelen aracın geçiş hakkı vardır yani iki araçtan hangisi diğerinin solundaysa o bekler ve yol verir sağdan gelen geçiş hakkına sahiptir benim bildiğim bu.

kulu42 kullanıcı adlı arkadaşın 1 üstünüzdeki mesajında dediği gibi eğer tek yön olan yöndeki araçların geçiş üstünlüğü yoktur gibi bir madde varsa ki ben bunu ilk defa duyuyorum çünkü nice tek yön yollar var bulvar cadde sıfatında, ona dayanarak beni suçlu bulmuştur bir de Tomurcuk sokak tam düz devam etmiyor o kavşakta başka ihtimal yok, hatta benim süratim daha azdı...

@kulu42,

quote:

Rapor iki surucuyu de hatali cikariyor nasil oluyor bu is? Ama raporda yazili olan ilk surucu de hata daha buyuk görunuyor.

Benim suç asli suç, diğer suça yazni hız azaltmama suçuna DİĞER suç olarak yazmış kusur dağılımında..

Tek yön olan bazi caddeleri ve bulvarlari kesen diger sokaklarda dikkatini cekmistir hep tersucgen "yol ver" isareti ya da yerde cizili ucgenler vardir. Bu kurali bilmemene de ben sasirdim cunku belirgin ve kesin bir kuraldir ve illaki kavsaklar "arti" seklinde olmaz "T" seklinde olan kavsaklarda vardir. Sana ve diger surucu arkadasa zarar gelmemesi sevindirici gemis olsun

• Öncelikle geçmiş olsun unuttum az önce...Yani ilginç bir durum,tek yön olduğu içinse o zaman yol ver vb. tabela koymaları gerekir ayrıca bende öyle bir kural olduğunu bilmiyorum varsa eğer öğrenmiş oluruz bu arada.

Yolun düz devam edip etmemesi yolun sıfatını değiştirirmi ki? Yani sonuçta genişlikleri aynı ve herhangi bir tabela ile geçiş üstünlüğü gibi bir ayrıcalık tanınmamışsa yollardan birine o zaman iki yolunda statüsü eşittir ve sağdan gelen araç kuralı geçerlidir bana göre yani sizin asli olarak kusurunuz yok diye düşünüyorum (çokmu düz düşünüyorum acaba )

Eğer net olarak bilmediğimiz ve durumu haklı çıkartan bir kural yoksa o zaman dahiyane bir uygulama yapılmış bence..

• foto ekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulu42

quote:

quote:

@kulu42,

quote:

Tek yön olan bazi caddeleri ve bulvarlari kesen diger sokaklarda dikkatini cekmistir hep tersucgen "yol ver" isareti ya da yerde cizili ucgenler vardir. Bu kurali bilmemene de ben sasirdim cunku belirgin ve kesin bir kuraldir ve illaki kavsaklar "arti" seklinde olmaz "T" seklinde olan kavsaklarda vardir. Sana ve diger surucu arkadasa zarar gelmemesi sevindirici gemis olsun

Tamam da ben de onu diyorum burada ik sokakta da "yol ver " işareti yok; benim asli kusurlu olduğum nokta ne? (2.ARAÇ)

•  Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde?

Konunun ilk başındaki krokiye göre;

1 Numaralı araç Honda CRV
    2 Numaralı araç Fiat Marea

• 1 nolu hondanın geldiği yol daha dar ama 2 nolu mareanın gıttıgı yol daha genıs o zaman gecıs hakkı 2 nolu marea nın olması lazım
    honda sagındakı araca yol vermesı lazım
    ayrıca ılk resımde hondanın arka yerıne kosede tabela var daıre seklınde
    hem orda dur tabelası olması lazım trafık tabela koymamıs ondada suc var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgar2442 -- 9 Kasım 2009; 3:52:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar2442

1 nolu hondanın geldiği yol daha dar ama 2 nolu mareanın gıttıgı yol daha genıs o zaman gecıs hakkı 2 nolu marea nın olması lazım
    honda sagındakı araca yol vermesı lazım
    ayrıca ılk resımde hondanın arka yerıne kosede tabela var daıre seklınde
    hem orda dur tabelası olması lazım trafık tabela koymamıs ondada suc var

Orada sağa dönülmez tabelası var..
  • quote:

quote:

diğer yollara bakılırsa
    sarı ok yönünde olan yerler geçiş hakkına sahip,o halde kırmızı okla gösterilen yerde geçiş hakkına sahip
    o yüzden 1 geçiş hakkına sahip

Yarın itiraz için trafik müdürlüğüne gideceğim ama senin bu dediğin bana mantıklı gelmedi yani diğer yollar o dört yol ağızını ne bağlar ki...

Bencede itirazda bulunun en azından herşey açıklığa kavuşur ceza farklı şekilde yorumlanmış olabilir. Tomurcuk sokağın düz olmayışı trafik kurallarının önüne geçmemeli şahsi görüşüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manero -- 9 Kasım 2009; 4:48:04 >

•  Bu kazada geçiş üstünlüğü kimde?
  • quote:

Evet o şekilde..
  • Sağdaki araç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

Sağdaki araç..

arada bir mola verip daha sonra duruma yeniden bakınca anlaşılıyor
    2 numaralı araç geçiş üstünlüğüne sahip,1 numaralı araba durup sağındaki araca yani 2 numaraya yol vermesi lazım
    trafik polisleride hata yapabilir o anki duruma göre öyle fikir edinmiş ama bunu asıl yere götürüp incelettir,bari düzeltme yaparlar

1 numaralı araba sokak başına gelince sağına bakar,sağından araba geliyormu bakması lazımdı
    2 numaralı arabada yolun başına gelince sağa bakar yani herkes sağına bakar sağdan araba geliyormu ona bakıp ona göre gider
    o zaman 1 numaralı araba sağındaki 2 numaralı arabaya yol vermesi lazımdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgar2442 -- 9 Kasım 2009; 7:47:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiloverecegim

herif 100% rüşvet vermiş polise

burada 8/8 kusurlu olacak hiçbir şey yok
    1 nolu araç kesinlikle kusurlu

evet bir gariplik var yukarda yazdığım aynen doğru olması lazım 8 de 8 kusurlu olan jeep ama dedıgın gıbı kesin rüşvet olabilir,neden olmasın çıkartır 200 tl veya 400 tl bile verse bedavadan paraya koncan neden olmasın,olabılır nasıl olsa kagıdı karalamak 200 tl ye mal oluyorsa
    tabi bunu hepsi yapcak değil sadece ihtimal arada böyle çürükler çıkabılıyor
    ama yınede git en üst düzeye bildir
    sonuçta yanlısık var zaten jeepe baksana lüks
  • ne oldu
  • 2 numaralı araç aksi bir işaret olmadıkça geçiş üstünlüğüne sahip. Bazıları yine geleneksel dh sallama yarışmasına girmiş gibi atmışlar maaşallah.
  • resim acilmiyor
  • bence polisin kararı doğru. krokiye dikkat ederseniz 1 numaralı araç kendi yolunda ilerliyor. 2 numaralı araçsa tomurcuk sokaktan çıkıp kuzgun sokağa giriyor. yani 1 numaralı aracın yoluna giriyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.