Şimdi Ara

Bu kazada Hangi Araç Hatalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kaza tutanağının fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Her iki sürücü de sokak hükmündeki yoldan istikamet ederken yağmurlu havada düz yoldan yokuş aşağı gelen araç gereğinden gızlı olarak yokuş aşağı inerken fren yapmış, duramadan diğer sokaktan çıkan aracın sol arka tekerlek ve arka kapısına vurmuş. Bu durumda sizce kim suçludur ? Geçiş üstünlüğü bu durumda kime aittir ?

• hy plakalı araç suçlu
  • HF suçlu
    anayoldakinin her türlü hakkı var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iki yol da sokak olarak geciyor. Buna ragmen anayol ustunlugu var midir ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelincik sokaktan çıkan hatalı.
  • iki taraf da hatalı bence. şöyle ki;
    "hf" plaka ıslak zeminde yokuş aşağı giderken frene basmasına rağmen vurmuş. demek ki hızı yüksekti/yol durumuna uygun değildi.
    "hy" ise acele etmiş ve yolun durumuna bakmadan dönüş yapmaya başladığı için kusurlu. bunun yanında sola dönüşler geniş kavisle yapılması gerektiği için "hy" plakaya ayrıca kusur çıkartılabilir.
    büyük kusur "hy" plakalı araçta kalır bence. sonucu ben de merak ettim doğrusu, takipteyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de HY plakalı, yani Gelincik sokaktan çıkan araç hatalı diyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vuran suçlu.
  • hy suçludur.
  • benzerini yaşamıştım,trafik ışığı olmayan bir yerse kontrolsüz kavşak olarak değerlendiriyorlar ve yarı yarıya suç oranı veriyorlar.
  • Vuran suclu ancak digeride kontrolsuz yola cikmis ikisindede suc var bence
  • Bu forumda kaza yapipta kusurlu olan gormedim daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hy suçludur bakarak çıkması lazım.
  • anayol taliyol ayırdına varabileceğimiz bir levha yoksa (DUR vb.) kontrolsüz kavşaklarda YOL SAĞDAN GELENİNDİR.

Not 1 : Kavşağın T kavşak olması bu kuralı değiştirmez.
    Not 2 : Geniş olan yol ana yoldur ifadesi doğaçlama trafik cehaletinin tezahürüdür. Sürücüler kontrolsüz kavşaklarda yolların genişliğini mi hesaplayacak gözüyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

hy suçludur bakarak çıkması lazım.

Hocam zaten burda HY plakali arac tam kosede oldugu icin yokusun basina kadar gormewi mumkun degil gorebildigi kadar yolu kontrol ediyor ve yolun bos oldugunu goeup yola cikip manevrasina basliyor ancak diger arac sahibi hizli bir bicimde geliyor ve duramadan manevrasini tamamlamak uzere olan araca arka kapi ve tekerlegine carpiyor. HF plakali aracin surucusu zaten kazadan hemen sonra 3. Viteste geldiğini sözlü olarak soyledi ancak anlarsiniz ki tutanakta bundan bahsetmiyor. Sadece gordum ve duramadim doyw ifadedr bulunmus. Takdir edersiniz ki 3. Viteste yagmurlu bir havada takriben 40 km civari yokus asagi inen bir aracin durmasi da bir hayli zor.

Ayrıca Hy plakali aracin ciktigi sokagin kosesinde de herhanti bir dur tabelasi bulunmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nboy

quote:

Hocam zaten burda HY plakali arac tam kosede oldugu icin yokusun basina kadar gormewi mumkun degil gorebildigi kadar yolu kontrol ediyor ve yolun bos oldugunu goeup yola cikip manevrasina basliyor ancak diger arac sahibi hizli bir bicimde geliyor ve duramadan manevrasini tamamlamak uzere olan araca arka kapi ve tekerlegine carpiyor. HF plakali aracin surucusu zaten kazadan hemen sonra 3. Viteste geldiğini sözlü olarak soyledi ancak anlarsiniz ki tutanakta bundan bahsetmiyor. Sadece gordum ve duramadim doyw ifadedr bulunmus. Takdir edersiniz ki 3. Viteste yagmurlu bir havada takriben 40 km civari yokus asagi inen bir aracin durmasi da bir hayli zor.

Ayrıca Hy plakali aracin ciktigi sokagin kosesinde de herhanti bir dur tabelasi bulunmuyor.

yerde yağışlı havadan dolayı gelen aracın lastik izi varmıydı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nboy

quote:

yerde yağışlı havadan dolayı gelen aracın lastik izi varmıydı

Yokmus oyle bir iz. Zaten cok islek bir yer oldugu icin cok asiri inceleyemeden fotograflari cekip cekmisler araçları

• Birinin ana yoldan geldigini gosteren bir tabela yoksa.
    34 hf suclu

Turkiyede kurallar bilinmedigi icin bu tip basliklar daha cok cikar cunku ogretmiyorlar
    Birinin cadde digerinin sokak olmasi birinin dar birinin genis olmasi birinin asfalt digerinin toprak olmasi birsey degistirmez

Cevaplardada bu bilgisizlik ortaya cikiyor zaten
    Trafik kanunlarini acip okuyun en azindan bu baslik altinda bes kisi ogrense kar dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polotje -- 22 Mayıs 2014; 23:21:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HF suçlu, yolları ayıran tabela vs yoksa, öncelik sağdan gelenindir.
  • HF suçlu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.