Şimdi Ara

Bu laptop'ı nasıl geliştirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu işlerden pek anlamam o yüzden size sormak istedim. Bilgisayarımla genelde Crysis, BF, CoD gibi oyunlar oynuyorum ve high ayarlardayken oyun bazen yavaşlıyor ama tam kasma gibi değil donmalar olmuyor, sadece yavaşlıyor. Bu ve benzer sorunların önüne geçmek için laptop'ımı maximum ayarlarına ulaştırmak istiyorum ve ne yapmam gerektiğini pek bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bilgisayarım

• Cevap yokmu? Yardım lazım.
  • kardşe bişey soracam bendede aynısı va ürünün batlesfield 3 hangi ayarda oynayabiliyorsun ?
  • ben girdiğimde ac 3 le baslefield 3 de kasıyor sıkıntımı var diye düşünüyorum ürünlerimiz aynı eğer sen oynadıysan yortuma yazabilirmisin
  • Medium'da rahatlıkla oynayabiliyorum ama yanında Razer Gamebooster gibi yardımcı programlarda kullanıyorum ayrıca düzenli olarak format atıyorum bilgisayara.
  • ya kardeşim ben geldiği gidi yükledimoyunu ben ac ve batlesfield en ama en düşük ayarda bile kasma yalıyorum acaba sorun ne oynanamicak kadar kasıyor ya
  • Emin değilim ama bilgisayarımızın modeli farklı olabilir. Casper NIRVANA nb 15.6'ların değişik modelleri oluyor. Bazıları 1000 TL, bazılarıda 2000 TL.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok seninkinin aynısı ende 2000 felandı aldığım modellerimiz aynı ama dşük ayarda bile kasıyor sen mediuumda rahat oynuyorum diyosun ben low da kasıyor acaba donanımsal bi sorunmu var laptopta ya offf
  • Böle işlerden pek anlamam bilen birine sorman lazım.

EDİT: Ekran kartını falan güncellemeyi dene belki düzelebilir. Ben sürekli güncel tutuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grampa Simpson -- 21 Eylül 2013; 17:45:51 >
  • ya güncelleme indiriyorum uygun gnanım blunamadı diyor ama doğrusuna indirdiğime 100 de 100 eminim bide o sıkıntı var
  • O zaman senin bilgisayarında bir eksiklik var, bilmiyorum. Dediğim gibi pek anlamıyorum bu işlerden. Klasik olcak ama format atmayı dene bir.
    Ayrıca konu baya bir saptı, yardımcı olacak kimse yokmu?
  • o kasma ilk açtığında yok sonradna oluyora ısınmadna dolyaı oluyordur ilk basta açtığında kasmaz D
  • Herkesin konusuna anında cevap geliyor, ben konu açtım sinek avlıyorum resmen. Yokmu yardımcı olacak kimse?
  • Güncel !

Gereksiz konulara bile takır takır cevaplar yağıyor bu konuya 1 cevap bile gelmedi. Yardımcı olun.
  • Oyunlarda ekran kartı performansı ön plandadır her zaman sizdeki kartta arta seviye bir kart dediğiniz oyunlarda yüksek ayarlarda düşük fps alırsınız ara ara kasmalar olması doğal bazı sahnelrde fps yüksek olduğundan düzgün oynarsınız ama bazı şavaş sahnelerinde detayların çok olduğu sahnelerde de fps düşüşleri olur orta seviye de oynarsınız i7 olduğuna bakmayın işlemci oyunlarda gözle görülür fark yapmaz ekran kartınızı gücü belli msi afterburner gibi programlarla o.c yapılabilir ama zorlamadan oda ısınma yapabilir,sıkıntı olabilir deneyerek görmek gerekir onun dışında oyunlarda performans artışı sağlayacak bir yöntem yok bu sistemde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Oyunlarda ekran kartı performansı ön plandadır her zaman sizdeki kartta arta seviye bir kart dediğiniz oyunlarda yüksek ayarlarda düşük fps alırsınız ara ara kasmalar olması doğal bazı sahnelrde fps yüksek olduğundan düzgün oynarsınız ama bazı şavaş sahnelerinde detayların çok olduğu sahnelerde de fps düşüşleri olur orta seviye de oynarsınız i7 olduğuna bakmayın işlemci oyunlarda gözle görülür fark yapmaz ekran kartınızı gücü belli msi afterburner gibi programlarla o.c yapılabilir ama zorlamadan oda ısınma yapabilir,sıkıntı olabilir deneyerek görmek gerekir onun dışında oyunlarda performans artışı sağlayacak bir yöntem yok bu sistemde.

Peki dediğinizi yapıp soğutucu kullansam bir çözüm olurmu acaba?
  • Fps oranında belli seviyede o.c yapsanızda fazla far edeceğini sanmıyorum o.c işlemi oyun leptoplarındaki güçlü kartlarda gözle görülür fark sağlayabiliyor ama bu orta ve düşük seviyedeki kartlarda tatmin edecek bir artış göstermez.Zaten belli seviyede hız artışı yapabilirsiniz o.c hız artışını tam yaparsanız bunu size program gösterir mesela diyelimki 150mhz fark yapıyor bunu ancak 110-120mhz'lik kısmına izin verebilir fazlası ekranı karartır yada mavi ekrana sebeb olur.Açıkçası bu sisteme çokta oyun konusunda performans artışı sağlayamazsınız alırken daha yüksek kartlı bir sistem almalıydınız,ihtiyaçları belirleyerek almak gerekir sizin durumunuzda birsürü kişi var ekran kartını değiştirmek isteyenler bile mevcut ama oyun leptopları dışında normal segment leptoplarda ekran kartı değişmez anakarta entegredir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Fps oranında belli seviyede o.c yapsanızda fazla far edeceğini sanmıyorum o.c işlemi oyun leptoplarındaki güçlü kartlarda gözle görülür fark sağlayabiliyor ama bu orta ve düşük seviyedeki kartlarda tatmin edecek bir artış göstermez.Zaten belli seviyede hız artışı yapabilirsiniz o.c hız artışını tam yaparsanız bunu size program gösterir mesela diyelimki 150mhz fark yapıyor bunu ancak 110-120mhz'lik kısmına izin verebilir fazlası ekranı karartır yada mavi ekrana sebeb olur.Açıkçası bu sisteme çokta oyun konusunda performans artışı sağlayamazsınız alırken daha yüksek kartlı bir sistem almalıydınız,ihtiyaçları belirleyerek almak gerekir sizin durumunuzda birsürü kişi var ekran kartını değiştirmek isteyenler bile mevcut ama oyun leptopları dışında normal segment leptoplarda ekran kartı değişmez anakarta entegredir.
    Ayarları birazcık arttırdım şuan oyunu %80 daha az yavaşlamayla oynuyorum. Zaten birazcık yavaşlatıyordu oyunu oda ortadan kalktı. GPU en fazla 67 dereceye çıkıyor soğutucusuz, bu bir sorun teşkil etmez sanırım. Teşekkürler herşey için, nick'in tam oturmuş.

@Cengaver53

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grampa Simpson -- 21 Eylül 2013; 23:43:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.