Şimdi Ara

Bu Laptopta Oyun Oynanmaz Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Intel Core i5-4200U 1.60GHz 2.30GHz
    Amd Radeon HD 8850M 2GB
    8 GB RAM

bu bilgisayara assassin's creed revelations almıştım ve orta ayarlarda oynayabilmem gerekiyoken aşırı bi fps drop vardı . Artık bu bilgisayara oyun almaya korkuyorum sizce aldığım her oyunda fps drop olur mu ?

• Macunları yenile. Bir de turboboost u kapat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Macunları yenile. Bir de turboboost u kapat.
    Turbo boostu kapatma sebebini bir anlat bakalım ? Sonra ısınma sorunu olmayan bir bilgisayarda boşuna içini açma zahmetine girip birde boşuna macum parası vermenin ne manası var ?
  • Turbo yu kapatmak hem fps droplara stabil bir frekans sunar ve daha serin calistirir. 10c serin garanti veriyorum. Mesela turbo acik iken 0.5 ghz lere dusuyor misal ama kapaliyken 1.6 ta da olsa sabit frekans calisir. Turboyu kapamak icin Islemci yuzdesini en yuksek 90 yaparsan ise yarar. Isinma sorunu yok ise macuna para vermezsin olur biter. Acer nitro v17 lerde de ayni cpu var isiniyordu. Size kalmis. Macun bazen adam de edebiliyor frekans stabilitesi icin,bazen ise daha sicak calisabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 26 Ağustos 2018; 23:6:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Turbo yu kapatmak hem fps droplara stabil bir frekans sunar ve daha serin calistirir. 10c serin garanti veriyorum. Mesela turbo acik iken 0.5 ghz lere dusuyor misal ama kapaliyken 1.6 ta da olsa sabit frekans calisir. Turboyu kapamak icin Islemci yuzdesini en yuksek 90 yaparsan ise yarar. Isinma sorunu yok ise macuna para vermezsin olur biter. Acer nitro v17 lerde de ayni cpu var isiniyordu. Size kalmis. Macun bazen adam de edebiliyor frekans stabilitesi icin,bazen ise daha sicak calisabiliyor.
    %90 95’e sabitlerse drop sorunu kalkar ama turbo işe alakası yok durumun çünkü sizin dediğinizi yaparsa %20 kayıp yaşar ama sadece %95 e sabitlerse üst frekansı sadece %5 fibi bir kayıp yaşar. Mesela turbosu 2.90 turbo ile 3.30 diyelim. %95 e sabitlenirse üst limit 3.20 civarlarında olacak en üst sınır ve fps kaybı olmayacak drop sorunu gidecek.

• Yuzde 5 cok iyimser bir soylem. Heryerde turboboost of olarak gecer bu yontem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.