Şimdi Ara

Bu LCD HD44780 chipsetli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En basitinden LCD panel yapmaya calisiyoruz. http://www.thgtr.com/howto/20020915/index.html burada gordugunuz gibi birsey yapmak istiyoruz. ama hep HD44780 uyumlu olmasindan bahsediliyor. antalya'da da bir elektronikciye girip bana HD44780 uyumlu 2x16 lcd verir misiniz dediğinizde elinize pek birsey gecmiyor. biz ancak HY-2004A modelinden bir lcd bulduk. kendisi buradahttp://www.spektrumelektronik.com/?locus=store.en&page_key=part_view.en&part_number=HY-2004A-202

acaba bu işimizi gorur mu?

tesekkurler..

• Görür. Kolay gelsin.
  • Genelde bu tür olanların büyük çoğunlu HD44780 ile uyumlu oluyor. Sadece pin sıralamasına dikkat edin. Zamanlama ve gönder al'da bir sorun yaşamazsınız. Ben aynı programla bu tür 7 - 8 LCD'yi çalıştırıyorum. Biraz kontrast farkları olabiliyor. O da ilgili pinden kolaylıkla ayarlanabiliyor. İyi çalışmalar.
  • cevaplariniz icin cok tesekkurler :]
    sagolun varolun.
  • KS066 yada benzeri olabilir hiç sıkıntı yaratmaz hepsi HD44780 uyumlu zaten senin verdiğin model numarına göre HD44780 uyumlu bir şemayı kendi LCD nin uygun bacaklarına uyarlayarak kullanabilirsin.
  • elimizde atm1602b lcd var 2x16. data sheet i bulduk ancak sheet de 2. ayakta Vdd 3. ayakta VO yazıyor.Heryerde gördüğümüz devre resimlerinde ise 2. ayakta vcc 3. ayakta Vlc yazıyor. bunlar aynı şeymi ? bizdeki lcd nin data sheetine göre vcc ve vlc die bi griş yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cacodemon -- 5 Şubat 2008; 16:21:23 >

• evet Vo ile Vlc aynı şeydir. LCD nin kontrastını ayarlamaya yarar. Vlc de
    V->Volt
    l-> LCD
    c -> Kontrastı ifade eder
  • samed in de dediği gibi bu şemayı kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.