Şimdi Ara

Bu LCD lerden hangisini alayım.Lütfen Yardım ediin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    öncelikle herkesten özür diliyorum.benim az sonra soracağım sorudan eminim çok vardır bu forumda.ancak valla işin içinden çıkamıyorum.lcd tv alcam ve 4 e kadar indirdim seçenekleri.tabi 2000 ytl ve altı modeller hepsi.lütfen bana yardım edin de artık gidip birini alayım.yoksa kafayı yicem.
    şimdiden teşekkür ediyorum ilgilenen herkese...

1-Philips 32PF7331
    2-Toshiba 32C3000P
    3-Samsung 32S81B
    4-LG 32Le2R

birde fiyatı 2200 olan 3 tane model var.eğer ilk 4 lüden bariz üstünseler ve aradaki farka değerse bu konudada tavsiye bekliyorum.

1-Sony 32S2530
    2-Samsung 32R81B
    3-Philips 32PF7332

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasannnnnn -- 7 Haziran 2007; 21:30:04 >

• sony
  • teşekkürler nebula72...
  • metrodaki satış temsilcisinden duyduğum "ne kadar doğru bilmiyorum" philps hariç diğerleri başka ülkelere yaptırıyormuş.... sony için ise sadece normal televizyonu alınır dedi..

bende almayı düşünüyorum plazmamı yoksa lcd hangisi daha iyi olur karar veremedim..
  • bu forumda toshiba nın c serisinin yorumları çok iyi.philips in pixel plus ı iyi deniyor.samsung un acaip fanatikleri var.napcaz biz yaaa.offff offf.lütfen daha çok yardım ediiin..
  • Toshiba'nın yorumları, verilen seçenekler doğrultusunda yada uygun fiyata göre iyidir. Sizin bu seçeneklerden (bana göre) iki tanesi çok iyi. Philips 7332 ve Samsung R81. Her ikisi de tercih edilebilir. 7332 daha önce detaylı incelenmişti. Bu konuda 1-2 üye dışında çok iyi kanaatine ulaşıldı. Samsung R81 ise dinamik kontrastı ile daha öne çıkıyor. Movie Plus ve Wide Color Enhancer özellikleri ile avantajlı görünüyor. Ancak Samsung'daki DnLe özelliğinin Philips'te karşılığı olan Pixel Plus çok üstün. Üstelik 7332'de Pixel Plus 2 var. Bağlantı özellikleri bakımından da Philips bir adım önde görünüyor.
    2 modelden tercih sizin.
  • sayın sserin öncelikle teşekkür ederim.
    siz mantıklı ve haklı olarak 2200 fiyatlı olan 2 modeli öneriyorsunuz.aslında bende sizinle aynı kanıdayım.ancak 2200 e çıktığımda bu sefer 2500-3000 bandında güzel modeller var onlar devreye giriyor.bu işin sonu nereye varacak bende bilmiyorum vallahi.acaba ilk 4 lü gruptan gerçekten içime sinerek kullanabileceğim bir model yokmu sizce.birde aradaki 200-300 ytl ye değermi.bu konuda herkesin değerlendirme ve yardımına ihtiyacım var doğrusu..tekrar teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasannnnnn

sayın sserin öncelikle teşekkür ederim.
    siz mantıklı ve haklı olarak 2200 fiyatlı olan 2 modeli öneriyorsunuz.aslında bende sizinle aynı kanıdayım.ancak 2200 e çıktığımda bu sefer 2500-3000 bandında güzel modeller var onlar devreye giriyor.bu işin sonu nereye varacak bende bilmiyorum vallahi.acaba ilk 4 lü gruptan gerçekten içime sinerek kullanabileceğim bir model yokmu sizce.birde aradaki 200-300 ytl ye değermi.bu konuda herkesin değerlendirme ve yardımına ihtiyacım var doğrusu..tekrar teşekkürler..

Bu konuda ayıracağı bütçe kısıtlı olan bir çoğumuz için bu sözlerde haklılık payı var. Ben bu tercihi sıralarken, sizin 2.200 YTL'ye çıkmaya hazır olduğunuzu var saydım. Bu modelleri almada mali bakımdan zorlanıyorsanız, tek seçenek (yine bana göre) Philips 7331 kalıyor. Yalnız 7331'de olan pixel plus 1'dir. 7332'de ise pixel plus 2'dir. Bunlar arasındaki fark 42" ekranda 400 YTL'ye kadar çıkıyor. 32" ise 200 YTL olduğu için karşılanabilir diye düşündüm. Bunun dışında olan artılarını daha önce belirtmiştik. USB girişi bunlardan diğeri. 7331 modelini Teknosa'dan alırsanız, sadece teşhir ürünlerinin kaldığını biliyorum.
    Karar sizin.

quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Uydu ve DT bağlatmayı düşündüğünüze göre plasma daha iyi bir seçim olabilirdi ama 32 düşündüğünüze göre Philips 32PF7332 iyi bir seçim. Philips 7332 özelliklerini biliyorsunuzdur. "Pixel plus 2" gibi, satır ve pixel sayısını arttıran önemli bir görüntü işleme teknolojisine sahip, "Digital Natural Motion" ile hareketli görüntü içeriğinde görünebilen sarsılma efektini ortadan kaldıran özellikle desteklenen 4000:1 dinamik kontrasta sahip bu LCD tercih edilebilir bir modeldir.
    Bunun dışında Samsung 32R81B düşünebilirsiniz. Philips ile kıyaslandığında neredeyse benzer performans gösterdiği söylenebilir. Eğer 2.250 üzerinde olmayan fiyatı varsa ben tercih ederdim. Özelliklerini kısaca belirteyim:
    R81B modellerinde S81B'de olmayan iki önemli özellik var. Movie Plus ve Wide Color Enhancer. DnLe ikisinde de var ama bunun görüntü iyileştirmesinde fayda sağlayıp sağlamadığı konusunda endişelerim var. Bence asla bir pixel plus değil. Aşağıdaki özellikler Samsung'u, pixel plus'lı Philips modelleri ile karşılaştırılır hale getirebilir.
    Movie Plus; bir sonraki sahneyi tahmin ederek görüntü aralarına kareler ekleyen görüntü iyileştirme teknolojisidir. Aynı görüntüyü 2-3 kez tekrarlamak yerine gelecek sahneye uygun resimler yaratmak, görüntüde devamlılığı sağlıyor. Önemini açıklamak bakımından, Beko Full HD'nin sürekli gösterilen son reklamının tamamen bu özellik üzerine kurulduğunu söylemeliyiz.
    Wide Color Enhancer ise, renk dağılımını mükemmele ulaştırıyor. Bu önemli özellik, genellikle mavi ve yeşil gibi zayıf renklerin, parlak ekranlarda soluk görünmesi ya da pek fazla ayırt edilememesi gibi bir durumu ortadan kaldırıyor. Maviyi de yeşili de sahip olduğu tüm renk zenginliğiyle, çok güzel ve parlak bir şekilde ekrana taşıyor. Örneğin okyanusta yer alan mavi-yeşil renklerin her tonunu gerçeğe yakın alabiliyorsunuz.
    Ayrıca R serisinde olan Anynet+ (HDMI-CEC) teknolojsi ile HDMI üzerinden diğer elektronik aletlere de(Ev sineması,DVD,Kamera) tek kumanda ile hükmedebiliyorsunuz.
    S serisindeki 7.000:1 dinamik kontrast, R serisinde 8.000:1.
    Şahsi görüşüm DT yerine uydu tercih etmenizdir. Bu konuda deneyimli arkadaşımız Signore'nin güzel bir testi var.
    http://resim.donanimhaber.com/m_14001975/mpage_1/key_next%252Cuydu//tm.htm#14139749
    Uygun fiyatlı ve performansının iyi olduğuna inandığım bu modeli tercih edebilirsiniz.
    Son olarak yine de 3 m mesafeden 42" plasma öneririm. Çünkü ağırlıklı seçiminiz uydu-DVD seyretmek ve 3 m iyi bir uzaklık. Sinemaya gittiğinizde "bu görüntü ne kadar büyük" diyor musunuz? 3-5 gün sonra "büyük almakla iyi yapmışım" diyeceksiniz. Bu konuda Teknosa'da 2.999 YTL World'e 15 taksite Samsung 42C91HX iyi bir seçimdir. Daha ucuza ve bu taksitle başka yerden bulursanız oradan da alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 8 Haziran 2007; 1:47:57 >

• Sürekli TV izlemek oyun konsolü düşünmüyorsan PHILIPS TOSHİBA ve SONY olabilir.
    oyun konsola bağlayacam PS3,XBOX360 ve PC bağlama gibi düşüyorsanız SAMSUNG alın derim...

Bence çok para vermeyin marka ne olursa olsun ucuz ve sağlam LCD tv alın 720p'yi tercih edin. çok para verip 1080p almayı sakın düşünme türkiyede henüz HD yayını yok ki... karar senin...

benim 32PFL5322 LCD Tv'im var Sadece Digitürk TV ve DVD izliyorum gayet çok memnunum görüntüler çok iyi ve net...
  • 2.200 peşin fiyatlar sanırım. Taksitli ise hemen Philips 7332 veya 32R81B'den birisini al.

Bunlar benim son seçeneklerimdi. 32R81B'yi aldım. Gayet de memnunum. Slovenya yapımı olduğunu belirmem lazım. Fakat artık ürünün nerede üretildiği çok önemli değil. Cihazlar sadece ucuz iş gücü var diye farklı yerlerde montaj edilebiliyor. Ama kalitede bir fark olmuyor. O konuya takılma.

32R ile 32S modellerini yanyana test ettiğimde R modeli netlik açısından üstündü. Gözle çok açık farkettim. Ancak onların oynattığı standart tanıtım videosunda fark belli olmuyor. Test için bir animasyon filmi oynattırdım.
    Arkadaşların belirttiği gibi 7331 ile 7332 arasında da Pixel Plus teknolojisinde fark var.

Özetle, görüntüde bir miktar daha kalite için 7332 veya R81B tercih et ve noktayı koy, bir üst modellere hiç bakma.
  • anlaşılan biz elimiz mahkum 2200 e dayancaz.daha üstüne bakmıcam.zaten 2200 bile bütçemi zorluyor.o zaman son soru.lütfen yardım edin.çoğunluğa göre karar verip bu işi bitircem.7332 mi?R81 mi?
    bu arada şu ana kadar katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.
  • arkadaşlar.çok düşündüm.son ana kadar araştırdım.ve 1800 ytl limiti belirledim kendime.herşeye rağmen toshiba veya lg alacak gibiyim.büyük ihtimallede toshibayı alacağı.yarın teknosadan alıyorum inşallah.akşama izlenimlerimi yazarım.umarım mantıklı bir karar vermişimdir.herkese teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Toshiba'nın yorumları, verilen seçenekler doğrultusunda yada uygun fiyata göre iyidir. Sizin bu seçeneklerden (bana göre) iki tanesi çok iyi. Philips 7332 ve Samsung R81. Her ikisi de tercih edilebilir. 7332 daha önce detaylı incelenmişti. Bu konuda 1-2 üye dışında çok iyi kanaatine ulaşıldı. Samsung R81 ise dinamik kontrastı ile daha öne çıkıyor. Movie Plus ve Wide Color Enhancer özellikleri ile avantajlı görünüyor. Ancak Samsung'daki DnLe özelliğinin Philips'te karşılığı olan Pixel Plus çok üstün. Üstelik 7332'de Pixel Plus 2 var. Bağlantı özellikleri bakımından da Philips bir adım önde görünüyor.
    2 modelden tercih sizin.

sserin, gerçekten çok ikna edici ve aydınlatıcı bilgiler vermişsin, teşekkür ederim. Çünkü Hasan'ın buraya yansıttığı tereddütleri bire bir ben de yaşıyorum. Açıklamalarınız ardından kafamda ciddi olarak şu soru kaldı. Toshiba Tv'leri de -mağazalarda izlediğimiz kadarıyla- görüntü kalitesi olarak çok beğeniyorum. Acaba onlarda da piksel plus veya movie plus benzeri bir özellik var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.