Şimdi Ara

Bu Mevsimde Midye Dolma Sakıncalı mı? Regl Dönemleri ne zaman başlıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
13.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bazı aylarda yenilirse regl dönemi olduğundan zehirli olanlara denk gelme şansı artıyordu diye bir bilgi vardı, zamanını bilen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bu Mevsimde Midye Dolma Sakıncalı mı? Regl Dönemleri Ne Zaman Başlıyor?

Yaz mevsiminde midye dolma tüketmek bazı kişilerde endişelere neden olabilir. Bunun nedeni, midyelerin sıcak havalarda bozulmaya daha yatkın olmasıdır. Taze ve doğru şekilde pişirilen midyeler tüketilebilirken, bozulmuş veya çiğ midye tüketimi gıda zehirlenmesine yol açabilir. Bu nedenle, yaz aylarında midye dolması tüketirken aşağıdaki önlemleri almanız önemlidir:

• Sağlıklı ve saygın tedarikçilerden midye satın alın.
    • Midyelerin taze ve canlı olduğundan emin olun.
    • Midyeleri iyice temizleyin ve pişirmeden önce ölü olanları ayıklayın.
    • Midyeleri en az 90 santigrat derecede 10 dakika boyunca iyice pişirin.
    • Pişirdikten sonra midyeleri hemen tüketin veya buzdolabında saklayın.

"Midye adet olur mu?" veya "Midye regl olur mu?" sorularının cevabı "hayır"dır. Midyeler, insani adet döngüsü yaşamazlar.

Regl dönemlerinin başlangıç zamanı kişiden kişiye değişir. Ortalama olarak, regl döngüleri 28 gün sürer, ancak 21 ila 35 gün arasında değişebilir. Regl dönemlerinin başlangıcı, yumurtlama ve hormon seviyelerindeki değişikliklerden etkilenir.

Regl dönemlerinin başlangıç zamanını tahmin etmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:

• Bir adet takviminin tutulması
    • Adet takip uygulamalarının kullanılması
    • Vücut ısısının izlenmesi

Düzensiz regl dönemleri yaşıyorsanız veya regl döneminizin başlangıcında endişeleriniz varsa bir doktora başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bana gönder.Bol buldunuz heralde bir midyeci bulayım 300 tane bile yerim.
  • lütfen polamik konusu olmasın .

Mâlikî mezhebi hiçbir deniz hayvanını istisna kılmazken Hanbelî mezhebi yılan balığını habis saydığı için; Şâfiî mezhebi de kurbağa yengeç ve timsah gibi hem denizde hem de karada yaşayabilen hayvanların etinin yenilmesini haram olarak vasıflandırmaktadır.
    Hanefî mezhebine göre ise balık sûretinde olmayan deniz hayvanlarının etlerini yemek haramdır. Buna göre daima suda yaşayan suda barınan hayvanlardan her çeşit balık eti yenebilir. Kalkan balığı sazan balığı yunus balığı yılan balığı bu kabildendir. Fakat diğer su hayvanları caiz değildir. Midye istiridye istakoz ve yengeç gibi hayvanların yenilmesi helâl olarak kabul edilmemektedir haram sayılmaktadır
  • Mezheplere inanırsa insan bölünür, birlik beraberlik ortadan kalkar. Hiç işim olmaz, ben Kur'an'da ne yazıyorsa ona inanırım, bir cübbelinin peşinden gitmeye gerek yok. Zeki insanlarız hepimiz..

Ayrıca konuda haram mı gibi bir soru göremedim ben, zehirlenmekten bahsedilmiş. Ben de merak ettim şimdi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

Mezheplere inanırsa insan bölünür, birlik beraberlik ortadan kalkar. Hiç işim olmaz, ben Kur'an'da ne yazıyorsa ona inanırım, bir cübbelinin peşinden gitmeye gerek yok. Zeki insanlarız hepimiz..

Ayrıca konuda haram mı gibi bir soru göremedim ben, zehirlenmekten bahsedilmiş. Ben de merak ettim şimdi ??

+18

şöyle diyelim o zaman . midye regl ( adet olurlar ) bu içlerindeki kanamayı dışarı atamazlar. bu yüzden hanefi dinine göre haramdır.
  • Teknik olarak regl olmuyorlar, sadece üremek amacıyla sperm salgılıyorlar. Fakat en yoğun döl verimi Eylül-Ekim ve Mart-Nisan aylarında olmaktadır. Midyeler döllerini bıraktıktan sonra 1 ay içinde kendini tekrar toplayarak yeni döl üretmektedir.( Bir siteden buldum)
    buda yukardaki arkadaşa: Aslında inek, koyun gibi pek çok hayvanı keyifle lüpürdettiğimiz düşünüldüğünde adet görmeyle yasak ilişkisi çok da bağlantılı gözükmüyor. Bilimsel olarak midye regl oluyo derseniz gerçekten komik duruma düşersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.