Şimdi Ara

Spordan Sonra ve Sonraki Günler Hiç mi Hiç Ağrı Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Programlı Sporumun 1.Ayını tamamladım fakat bugun forumda"Spordan sonraki günler ağrı yoksa çalışman yetersiz demektir gelişmez" yazısını gördüm benim sadece ilk 3 gün kollarım göğüslerimden tut tüm vucudum ağrımıştı fakat ondan sonra gram agrı ve acı duymadım acaba antremanım yetersiz mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spordan Sonra ve Sonraki Günlerde Ağrı Olmaması

Yoğun bir spor antrenmanından sonra ağrı ve sızılar yaşamak yaygındır. Ancak, bazı kişiler spordan sonra hiç ağrı hissetmezler. Bu durumun birkaç nedeni olabilir.

Spordan Sonra Ağrı Olmaması Nedenleri:

• Yeterli Isınma ve Soğuma: Antrenmana başlamadan önce yeterince ısınmak ve antrenman sonrası soğuma yapmak, kas ağrılarını önlemeye yardımcı olur.
    • Yavaş Yavaş Antrenman Yoğunluğunu Artırmak: Antrenman yoğunluğunu kademeli olarak artırmak, vücuduna uyum sağlaması için zaman verir ve ağrı riskini azaltır.
    • Doğru Beslenme: Antrenman sonrası protein alımı, kasların onarılmasına ve ağrıyı azaltmasına yardımcı olur.
    • Yeterli Uyku: Uyku, kasların iyileşmesi için gereklidir. Yeterli uyku almak, ağrı hissini azaltır.
    • Genetik: Bazı kişiler genetik olarak spordan sonra daha az ağrı yaşarlar.

Spordan Sonraki Günlerde Ağrı Olmaması:

Bazı kişiler, spordan sonraki günlerde bile ağrı hissetmezler. Bunun nedenleri şunlar olabilir:

• Daha Hafif Antrenmanlar: Daha hafif antrenmanlar, daha az kas hasarına neden olur ve bu da ağrı riskini azaltır.
    • Aktif İyileşme: Antrenman sonrası aktif iyileşme (hafif egzersizler gibi), kan akışını artırır ve ağrıyı azaltır.
    • Masaj: Masaj, kas gerginliğini azaltmaya ve ağrıyı gidermeye yardımcı olabilir.
    • Soğuk veya Sıcak Terapi: Soğuk veya sıcak kompres uygulamak, kas ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir.

Spordan sonra ağrı hissetmiyorsan, bu iyi bir haberdir. Bununla birlikte, yine de antrenman yoğunluğunu yavaş yavaş artırmalı, yeterince ısınmalı ve soğuma yapmalısın. Bu önlemler, gelecekte ağrı yaşama riskinin azaltılmasına yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet yetersiz. NO PAIN NO GAIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangk

evet yetersiz. NO PAIN NO GAIN

evde 13 kg ayarlanabilir iki çift dumbellerim var onlarla bu kadar oluyor hocam px90'a başlarsam olurmu oda ev için spor programı ve dumbell barfiks aleti tarzı kolay temin edilebilir aletler istiyormuş
  • ister p90 x olsun ister başka bir şey kasların gelişmesi için kas liflerinin uyarılması yani zorlanması lazım. 13 kg dambıl az geliyorsa arttırıcaksın :)
  • quote:

ister p90 x olsun ister başka bir şey kasların gelişmesi için kas liflerinin uyarılması yani zorlanması lazım. 13 kg dambıl az geliyorsa arttırıcaksın :)

aga antreman 1.5 saat suruyor kan ter içinde kalıyorum fakat 1 gun sonra yada ant sonrası gram agrı olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehman4499

quote:

ister p90 x olsun ister başka bir şey kasların gelişmesi için kas liflerinin uyarılması yani zorlanması lazım. 13 kg dambıl az geliyorsa arttırıcaksın :)

aga antreman 1.5 saat suruyor kan ter içinde kalıyorum fakat 1 gun sonra yada ant sonrası gram agrı olmuyor

önemli olan terlemek değil. biraz tempolu yürüsen bile terlersin. nizami kaldırıp zorlanmıyorsan kas ağrısı oluşmaz, ağırlık arttır
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehman4499

quote:

1 aysa belkı normaldır hareketı bıraz daha yavaş yapmaya calıs veya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Her şey için geç mi?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "Spordan sonraki günler ağrı yoksa çalışman yetersiz demektir gelişmez" katılmıyorum bende de bariz bir ağrı olmuyor, yarışmalara katılan daha ileri düzeyde spor yapan kişilerle de bu durumu konuştum. Antreman sırasında pump etkisi ile sızlama, ağrı olur ama antremandan sonraki gün bariz bir ağrı olmaz belki çalıştırdığın kas grubuna dokunduğunda ufak bir ağrı olabilir. Tabii her şey gibi bu da kişiden kişiye değişir.
  • 1 aylık bir sporcuda mutlaka ağrı olur, 5-6 aylık sporcularda veya profesyonel sporcularda yoğun ağrı olmaması doğal en fazla kulunç şeklinde ağrı olur fakat benim takıldığım nokta 1.5 saat antrenman nedir hacı? En fazla 1 saat yeterlidir hatta o bile çok yapma gözünü seveyim
  • Konuyu hortlatıyorum ancak söylemeden geçemeyeceğim. Eğer beslenmen iyiyse ve yeterince su içiyorsan kolay kolay kas ağrısı yaşamazsın. Kondisyon ile gelişimi karıştıranlar var. Kas ağrıdığı zaman gelişecek diye bir kaide yok. Kondisyon sağladığın için performansın artıyor ve vücudun toparlanırken bunu hissetmiyorsun.

Spora ilk başlayanlara dikkat et. Ertesi gün hemen hemen her yeri tutulmuş robot gibi gezerler genelde bunun sebebi kondisyonsuz olmalarından kaynaklanıyor. Kas gelişimiyle alakası yok ağrının.

Antrenman, beslenme, dinlenme ve uyku çok önemli. Antrenmandan sonra ortalama 2 gün dinlenme yeterlidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.