Şimdi Ara

bu msn virüsünü nasıl sileceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar aşağıda yazılı olan metin msn den herkeze kendini otomatik olarak gönderiyor. pc ye format attım msnyi kurdum ama sorun düzelmedi halen virüs aktive. acaba internet üzerinde bir serverdemi kendini saklıyor yani virüs benim msn adresimemi bulaşmış durumda kafam karıştı format atmama rağmen kurtulamadım bundan güvenlik kipte açıp kaspersky, msn clean v.s. birsürü proglamlarla tarattırdım ama yine nafile. msn virüsü aşağıdadır
    " Sonunda MSNde engelleyen silen herkesi gösteren bi site buldum www.drmsn.net gir denedim çalışyor "

• Virüsün bilgisayara bulaşmaması için bu linke tıklanmaması, eğer tıklanmışsa dosyanın çalıştırılmaması gerekiyor.

Temizleme Yöntemi
    Antivirüs yazılımları güncellenmeden virüs bulaşan PC’lerde artık otomatik güncelleme özelliği çalışmayacağından, virüsün elle silinmesi gerekiyor. Eğer İnternet’ten bir temizleme programı indirilip kullanılacaksa, MSN Messenger programının çalışmadığına emin olunmalı.

Elle temizlemede izlenecek yöntemler ise şunlar:

1. Bilgisayarınızı restart edip güvenli kipte açın (Açılış anında <F8> tuşuna basarak güvenli kipi seçebilirsiniz.)

2. Başlat menüsünden “çalıştır” (run) sekmesini tıklayıp açılan pencereye “regedit” yazarak enter’a basın.

3. Regedit programı içinde aşağıdaki alt anahtarları inceleyin ve bunlar içinde virüsle ilgili eklenmiş yeni kayıtları silin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explo rer\Run

HKEY_CURRENT_USER\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explor er\Run

Yukarıdaki kayıtlar içinde “serpe”, “avnort”, “ltwob” gibi tanımlar var ise sisteminiz virüsten etkilenmiş ve her açılışta kendisini tekrar çalıştırıyor demektir. Bu tanımları silin.

4. “Bilgisayarım''ı açtıktan sonra “araçlar”dan dizin seçenekleri menüsünü açın ve görüntü bölümündeki “gizli dosyaları göster” seçeneğini seçin ve bilinen dosya tipleri için dosya uzantısını gösterme seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylelikle virüs'ün sistem içinde gizli dosya olarak kopyalanmış türevlerini görebileceksiniz.

5. Aşağıdaki dizinlerde isimleri verilen dosyaları bilgisayarınızdan silin.

C:\windows\system32\formatsys.exe

C:\windows\system32\serbw.exe

C:\windows\msmbw.exe

C:\Crazy frog gets killed by train!.pif

C:\Annoying crazy frog getting killed.pif

C:\See my lesbian friends.pif

C:\LOL that ur pic!.pif

C:\My new photo!.pif

C:\Me on holiday!.pif

C:\The Cat And The Fan piccy.pif

C:\How a Blonde Eats a Banana...pif

C:\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif

C:\Topless in Mini Skirt! lol.pif

C:\Fat Elvis! lol.pif

C:\Jennifer Lopez.scr

C:\lspt.exe

C:\Documents and Settings\<Kullanıcı_Adı>\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe

C:\British National Party.jpg

C:\Crazy-Frog.Html

C:\Message to n00b LARISSA.txt

6. C:\Windows\System32\Drivers\etc altındaki hosts dosyasını edit edin ve 64.233.167.104 veya benzeri IP adresleri için yeni tanımlanmış adres bilgilerini silin.

Örnek içerik:
    64.233.167.104 Symantec Corp.

64.233.167.104 Sophos - anti-virus and anti-spam software for businesses

64.233.167.104 McAfee - Antivirus Software and Intrusion Prevention Solutions

64.233.167.104 Viruslist.com - Information About Viruses, Hackers and Spam

64.233.167.104 F-Secure.com > F-Secure Corporation protects consumers and businesses against computer viruses and other threats

64.233.167.104 Volleyball @ AVP.COM: Home: The #1 Volleyball Destination Online!

64.233.167.104 Kaspersky Lab: Antivirus software

Bu vb. antivirüs üreticilerinin adreslerini içeren satırların tümünü silin. Böylelikle antivirüs yazılımınız yeni güncellemeleri indirebilir hale gelecektir.

Yukarıdaki işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp antivirüs yazılımını İnternet’e bağlanarak güncelleyin ve gözden kaçmış kalıntılar olabileceğini düşünerek bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin.

Etkilenen Sistemler
    Windows 95, 98, ME, NT, 2000, XP

Detaylı bilgi için:
    W32.Serflog.A - Symantec.com
    W32.Bropia - Symantec.com

Alıntıdır.

• aynı sorun bendede var tüm yolları denememe rağmen (dünden beri 4 kere format attım ama hala msn yi açınca yine aynı) herşeyi silip tekrar yüklüyorum msn nin 8.5 yükledim yine aynı sorun taratmadığım virüs programı kalmadı gibi bişey internette manyak oldum saçma sapan çok basit yazılmış antispy adavare aklınıza ne gelirse yükleyip taratıyorum hiç bişey yok bence virüs benim bilgisayarıma değilde msn me bulaşmış nasıl oluyo anlamadım ama msn adresimde var problem yani msn açılıyor daha sonra maillerime bakamıyorum hiç tıklamıyor bile sonra kapatıyorum kapanmıyor saçma sapan bi şekilde hata veriyor
    çok sinirlendim valla şu virüsü yapanı bi ele geçirsem kulağını kesecem valla
  • evet arkadaşlar sonunda sorunu çözdum bilgisayara format atmadan once msn 2009 ü kullanıyordum. formattan sonrada bu programı internetten indirip kurdum ve virüs yine karşıma çıktı en sonunda messenger 8.1 i indirip kurdum şu an sorun yok. çok enteresan bir olay yukarıda anlatılan kayıt anahtarlarından silşme işleminede tek tek bakmıştım ama hiç bişey bulamadım bir sürü virüs programıylada tarattım yinede olmadı.
    %100türk arkadaşım bence birde msn 8.1 i kurup dene insallah sorununu çözersini sana şimdiden allah sabır versin.
  • Arkadaşlar aynı virüs bende de var...Merakımdam bi deneyeyim dedim... linktekiwww.drmsn.net e girdim..mailimi ve şifremi verdim..2009 Msn yi her açışımda karşıma kendimden gelen bi ileti çıkıyor..ve arkadaşlarıma da ileti atıyor.. ileti şöyle:

" Sonunda MSNde engelleyen silen herkesi gösteren bi site buldumwww.drmsn.net gir denedim çalışyor "

Ben bu msn yi baya sevdim..Eğer bunu silmeden bu virüsten kurtulma şansımz varsa paylaşırsanız sevinirim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu program nasıl?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.