Şimdi Ara

Bu nasıl bir saçmalıktır (Jantları başka yerden aldı diye İyi niyet garanti yokmuş) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

quote:

Bi açık hava filtresi takalım senin arabaya bakalım garanti kapsamında iş yapacaklar mı ?

Gerek varmi ?

Var ve ya yok , hizmetden , garantiden bahsediyorum. Adam gözümün önünde turbolanmış civic'in garanti kapsamında disklerini değiştirtti. Ama doğuş jant büyüdü diye şanzımanı garantiye sokmuyor. Arada fark var diyorum.

Hondada sorun tasayan insanlar var anill

Siz niye servise gidiyorsunuz hem araclar zaten sorunsuz ben olsam bakimi kendim yaparim 150 lira max tutar

Honda'da da sorun yaşayan var evet. Honda Türkiye'ye uzatılmış 3 yıl garanti ile ilgili mail attım henüz geri dönmediler.

Bu hafta dönüş yapılmazsa foruma konu açıp olayı anlatıcam

Uzatiis garanti derken ? Zaten 6 yil degilmi garanti

6 yıl garanti şöyle oluyorMUŞ..

İlk 3 yıl fabrikasyon garantisi. Bu 3 yıl bakım-servis-kaporta-boya-elektronik vb. bütün işleri yetkili serviste yaptırırsan sonraki 3 yıl (buna uzatılmış 3 yıl garanti diyorlar) daha garanti kapsamında kalıyormuş. Ama bu uzatılmış garantinin içinde atıyorum koltuklar, kapı kolları, direksiyon simidi vb. şeyler yer almıyormuş. Motor+Şanzuman+yürüyen aksam falan kapsama giriyormuş.

Bizden airbag arıza lambası yandığı için 40 TL arıza tespit işçiliği ücreti aldılar. Para sorun değil ama yediremedim. Hani nerde garanti?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bi açık hava filtresi takalım senin arabaya bakalım garanti kapsamında iş yapacaklar mı ?

Gerek varmi ?

Var ve ya yok , hizmetden , garantiden bahsediyorum. Adam gözümün önünde turbolanmış civic'in garanti kapsamında disklerini değiştirtti. Ama doğuş jant büyüdü diye şanzımanı garantiye sokmuyor. Arada fark var diyorum.

Hondada sorun tasayan insanlar var anill

Siz niye servise gidiyorsunuz hem araclar zaten sorunsuz ben olsam bakimi kendim yaparim 150 lira max tutar

Honda'da da sorun yaşayan var evet. Honda Türkiye'ye uzatılmış 3 yıl garanti ile ilgili mail attım henüz geri dönmediler.

Bu hafta dönüş yapılmazsa foruma konu açıp olayı anlatıcam

Uzatiis garanti derken ? Zaten 6 yil degilmi garanti

6 yıl garanti şöyle oluyorMUŞ..

İlk 3 yıl fabrikasyon garantisi. Bu 3 yıl bakım-servis-kaporta-boya-elektronik vb. bütün işleri yetkili serviste yaptırırsan sonraki 3 yıl (buna uzatılmış 3 yıl garanti diyorlar) daha garanti kapsamında kalıyormuş. Ama bu uzatılmış garantinin içinde atıyorum koltuklar, kapı kolları, direksiyon simidi vb. şeyler yer almıyormuş. Motor+Şanzuman+yürüyen aksam falan kapsama giriyormuş.

Bizden airbag arıza lambası yandığı için 40 TL arıza tespit işçiliği ücreti aldılar. Para sorun değil ama yediremedim. Hani nerde garanti?

Hondada soyle bir sacmalik var

Diyelim kaza yaltiniz araci sanayide yaptirdiniz garanti bozuluyor

Buna benzer birsey paylasmistim yarin bulursam konuda paylasirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Garanti 3+3 yıl. Bu lpg'li civicler gelmeden önce lpg taktıranların +3 yıl garantilerini siliyorlardı. Benim mesela garantim 3 yıl.
  • Bu normal bir şey değilmi siz orginalimde 15 jant olan araca servis dışında 18 jant lastik takarsanız garanti bozulmazmı? Bozulmasınmı? Bu devirdeki araçlar şanzımanlar malumumuz yazılım ile yürüyor siz orginali dışındaki müdahalelerinizde sonuçlarına katlanmalısınız kaldiki burada garanti sonrasından bahs ediyoruz

• Kaporta garantisi bozulur. Eğer ağır bi kaza yoksa.

Aynı sorunu sende yaşamadın mı cihan. Poloyu dışarıda yaptırdın sonra servise gittin garantiden yapmadılar ?
  • Doğuş haklı bence.

DSG çok hassas.Sadece onların sattıkları jantlarla uyumlu çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

Bu normal bir şey değilmi siz orginalimde 15 jant olan araca servis dışında 18 jant lastik takarsanız garanti bozulmazmı? Bozulmasınmı? Bu devirdeki araçlar şanzımanlar malumumuz yazılım ile yürüyor siz orginali dışındaki müdahalelerinizde sonuçlarına katlanmalısınız kaldiki burada garanti sonrasından bahs ediyoruz

15'den 18'e biraz uç bir örnek olmuş sanki Oğuzcum.

Leon olsa anlarım ama araç da IBIZA bu arada.

17'ye bile ihtimal vermiyorum.

• eğer bir jantla garanti dışı bırakacaksa baştan belirtsinler, doğuştan alınmayan jant, teker, bijon, sibop, kapağı ne varsa dsg yi bozar diye bi görelim

zaten dsg şanjıman pahlılığı ve bozulmasıyla tanınıyor 2 senede otomatik şanzıman bozulurmu, olacak şey değil
  • quote:

BU şikayetvar.com'da ki her şikayete inanmamak lazım.

Cihana'da bunu 1000'lerce kez söyledik ama sürekli orada gördüğü herşeye inanıyor.

Birileri bi firmaya sinirlenip , fütursuzca şikayet yazabilir. Bana bu şikayet hiç inandırıcı gelmedi. Direk doğuş oto suçlanmamalı.

He cinim kadar sevmem doğuş oto'yu orası ayrı ama o sitedeki şikayetleri pek önemsemiyorum.

Anıl bir hikaye de sen yazda kopyalayıp koysun
  • DSG'nin özellikle 7 ileri versiyonunun traştan ve uyduruk olduğunu bile bile insanlar nasıl 7-8000 TL fark verip hala alıyorlar anlamak zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

DSG'nin özellikle 7 ileri versiyonunun traştan ve uyduruk olduğunu bile bile insanlar nasıl 7-8000 TL fark verip hala alıyorlar anlamak zor.

Uyduruk bir honda city en fazla 20.000 eder sen nasil 40.000 istediysen

Dsg'de 7-8 bin eder

• Bir Doğuş oto klasiği!

Fakat iyi yapıyorlar bu millete müstahak.
  • Şunları okuduktan sonra hayretler icinde kalıyorum. Gözünü seveyim Alfa'nin. 2 farklı sorun için servise gittim ayrı zamanlarda. İkisinde de ücret almadılar ve sorunları çözdüler. Servis:Enriko Aliberti. Hatırlıyorum da Opel'de yıllar önce sadece arabanın hata kodunu bulmak için cihaza bağlamak 50 liraydi.

• Guzel kardesim DSG zaten garanti kapsaminda degil ki. İyi niyet garantisi dedikleri de yapmak zorunda degiller zaten. O gun iyi niyetli degillermis iste nabacaksin kime itiraz edeceksin?

• Bu arada arac 2004 model.

• Şikayetvar'ı ben de pek ciddiye almayanlardanım. Çok reklamveren firmaları karşısına almamak için müşterinin sorunu çözüldü deyip şikayeti kapattıklarına kendimden şahit oldum. Halbuki çözülen birşey yoktu.
  • TR'de hakkınızı aramak için ya çok kavgacı olacaksınız ya sabırlı yada paranız olacak.

Geçenlerde focusumu bakıma götürdüm.Rutin bakım şikayetim yok.20 dk sonra aradılar aracınızın yağını değiştiremiyoruz karterin değişmesi gerekli garantiye girmez bu parça dediler hemen atladım geri gittim.Kimseye gözükmeden ustanın yanına girdim aracın başına gittim sorunu öğrendim.

Araç garantide ama servis görevlisi bu parça garantiye girmez diyor.Girerdi girmezdi epey bir tartıştım müdürleriyle tartıştım sonra onlar bölge müdürünü vs aradılar.daha öncedende defalarca şikayet vs ettiğim için sorunlu bir müşteri olduğumu belirttim ve gerçektende sorunlu olmak iyi birşey.

Yahu diyorum karteri çarpmışmıyım delmişmiyim hayır..
    Benim kullanıcı olmamla ilgili bir hatamı hayır..
    Araçta bir sorun varmı yağ eksiltme vs motorda bir sıkıntı hayır..

Neyse sonunda aracı bakıma alan ustadan ayak üstü aslında tapanın fazla sıkıldığını öğrendim.Bir önceki bakımı yapan usta tapayı sıkarken diş atlatmış fazla sıkmış.Basınçlada iyice sıkışmış tapa oynamıyor bile.

Kendi hatalarını bana fatura etmeye çalıştılar ama 2 saatlik sinir harbinin ardından garantiye girmeyen parçayı servisin kendi garantisine sokturdum ve parçayı değiştirdim.Ama diyorum ya hani ya sabırlı olcaksın ya paran olcak ya kavgacı olcaksın başka dilden anlammıyor servisler

• Şeytanın avukatlığı iyidir.

Servisler sadece janta, kaskodan bile olsa sanayide onarıma, LPG'ye, eletrik aksamına müdahaleye(ki bu bir park sensörü montajı, orjinal olmayan far ampülü, ses sistemi vs olabilir) laf etmez.

Ayrıca, isterlerse ve zorda kalırlarsa sizin götürdüğünüz yağa da laf ederler, edebilirler.

Sizin götürdüğünüz yağın çakma, sahte olmadığı ne malum? Motorun arıza yapacağı tuttu, sizin yağdan kaynaklı olmadığını hangi bilirkişiye ispatlatacaksınız?

Motordan kaynaklı bir arıza olduğunda yağını kendi götürenler servisin çamura yatma ihtimali olduğunu unutmasınlar. Aracında kronik sorun olanlar veya sorun olması muhtemel parçaları olanlar servise hiç kendi yağlarını falan götürmesinler, önceden götürenler de o yağa ve servis kaydına güvenmesinler.
  • quote:

quote:

DSG'nin özellikle 7 ileri versiyonunun traştan ve uyduruk olduğunu bile bile insanlar nasıl 7-8000 TL fark verip hala alıyorlar anlamak zor.

Dsg'de 7-8 bin eder

City bozulmuyor ama.
  • quote:

quote:

quote:

Dsg'de 7-8 bin eder

City bozulmuyor ama.

Aha ilk kez senersongura hak verdim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.