Şimdi Ara

Bu nasıl bir saçmalıktır (Jantları başka yerden aldı diye İyi niyet garanti yokmuş) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla, burada ilk defa Doğuşa hak veriyorum. Adamın garantisi bitmiş. İşgüzarın biri çıkıp, jantı bahane etmiş, adam da alınmış. Halbuki altındaki mesajı almamış adam, "Garanti bitmiş, jant bahane, tıkır tıkır öde!"

Zaten hayatımda ilk defa duyduğum, ne anlama geldiğini hala çözemediğim bu Doğuş icadı iyi niyet garantisini uygulamak zorunda değiller. O gün kötü niyetli olacakları tutmuş işte, zorla mı!
  • Bence çok mantıklı farklı jant takıp iyi niyeti suistimal etmiş adam,Doğuş böyle durumlarda babası olsa affetmez.:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

Bu normal bir şey değilmi siz orginalimde 15 jant olan araca servis dışında 18 jant lastik takarsanız garanti bozulmazmı? Bozulmasınmı? Bu devirdeki araçlar şanzımanlar malumumuz yazılım ile yürüyor siz orginali dışındaki müdahalelerinizde sonuçlarına katlanmalısınız kaldiki burada garanti sonrasından bahs ediyoruz

15'den 18'e biraz uç bir örnek olmuş sanki Oğuzcum.

Leon olsa anlarım ama araç da IBIZA bu arada.

17'ye bile ihtimal vermiyorum.

haluk hocam ne demek istedin anlayamadım. İbizaya, poloya 18 jant takan çok var. Virajlara 1 km daha hızlı girebilmenin derdinde olan gençler çok fazla. Keşke olmasa. Sonuçra üreticinin veya dist. desteklemediği yedek parça kullanımı garantiyi bozmazmı? teoride bozar. Ancak pratikte esnek veya katı olan markalara göre durum değişebilir.
    Misal ben mobilyacıyım, Müşteriye sattığım çekyat ayağını kendisi değiştirip farklı bir ayak (daha yüksek daha ince vs.) takarsa garanti dışı kalır. Ancak benden destek isterse bayi olarak ben bir işlem yaparsam garanti dışı bırakmam. Otomobildede değişmez diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 6-7-8.000TL para ver. Bilinen kronik sorun gerçekleştiğin de "pişkin pişkin" kullanıcıyı azarla...

Bu şanzıman sorunlu olarak takılıyor, sorunlu olarak kullanılıyor. Arıza çıkma zamanı duruma göre değişiyor.

Bu kadar milleti kekleyen bir firma daha yoktur. Sorunlu şanzımanı kakala dur. Milleti 2.000tl ye uzatılmış garanti almaya zorla.
    Sorun çıkınca servis de "meee" let dur. Yüzsüzlük servis den jant alma zorlamasına kadar gitmiş. Ama! adamlar da suç yok ki...

Bu netteki konulara giren okuyan bilinçli tüketici haricinde, 2. el dsg alanların Vay! haline...
    Hadi sıfır neyse ama 2. el dsg almak bence EN BÜYÜK kumar...

*Arkadaş! bir The Beeatle beğendim. Almak istedim ama dsg yüzünden arabayı alamıyorum. Var mı böyle bir ikilem?

Bu güne kadar sadece bakıma giden bir kullanıcı olarak..."İki ucu kuş kakalı değnek" misali, neresinden tutacağımı bilemedim...

Bu şikayet sitelerine gelirsek:

Araba firmalarının "sorun çözüldü" yazılarına pek güvenmemek lazım.

Çok dikkatli bakarsak, aralar da "kardeşim ne çözülmesi!" diye yorum yazan şikayet sahiplerine de rastlıyoruz.
    Bence her aranan/mail atılan vs. şikayet sahibine "şikayet çözümlenmiştir" mesajını yapıştırmayı standart haline getirmişler.

Eğer şikayet siteleri, doğuş gibi üçkağıtçı firmaların kullanıcı sorunlarına çare buluyor ve buna aracılık ediyor ise BRAVO ONLARA...
    Peki! Müşteri hattı/müşteri hizmetleri ne iş yapar? Çağrı merkezini kapatıp şikayet sitelerine devretsinler. Nasıl olsa! çözümü bulan onlar.

• Adamin araca kac jant taktigini ogrenmek lazim kalkip 18 takmamistir herhalde diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Dsg li arabalar fabrikadan bozuk çıkıyormuş diyorlar beyler doğrumudur?
  • bazıları şanzımanla jantin ne alakası var demişte beyler inc büyütlmesi şanzımana inanılmaz yük bindirir.dsg gibi hassas bir şanzımana sahipseniz bu tip modifikasyonlar şanzımanı kucağa almak için yeterde artar.adam arabaya en uygun jantı takmış vermiş ne diye zorlarlar anlamam.he taktın o jantı araba lüks oldu görenler maşallah çekti dimi?valla vw i günahım kadar sevmesemde adamlar haklı.sen arabanın orjinalini bozarsan bedeline katlanacaksın arkadaş
  • sorun çıkarmak için her yolu deniyorlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Bu normal bir şey değilmi siz orginalimde 15 jant olan araca servis dışında 18 jant lastik takarsanız garanti bozulmazmı? Bozulmasınmı? Bu devirdeki araçlar şanzımanlar malumumuz yazılım ile yürüyor siz orginali dışındaki müdahalelerinizde sonuçlarına katlanmalısınız kaldiki burada garanti sonrasından bahs ediyoruz

15'den 18'e biraz uç bir örnek olmuş sanki Oğuzcum.

Leon olsa anlarım ama araç da IBIZA bu arada.

17'ye bile ihtimal vermiyorum.

haluk hocam ne demek istedin anlayamadım. İbizaya, poloya 18 jant takan çok var. Virajlara 1 km daha hızlı girebilmenin derdinde olan gençler çok fazla. Keşke olmasa. Sonuçra üreticinin veya dist. desteklemediği yedek parça kullanımı garantiyi bozmazmı? teoride bozar. Ancak pratikte esnek veya katı olan markalara göre durum değişebilir.
    Misal ben mobilyacıyım, Müşteriye sattığım çekyat ayağını kendisi değiştirip farklı bir ayak (daha yüksek daha ince vs.) takarsa garanti dışı kalır. Ancak benden destek isterse bayi olarak ben bir işlem yaparsam garanti dışı bırakmam. Otomobildede değişmez diye düşünüyorum.

Yani 15 inch jantı büyütüp 18 yaparsan tabii ki garanti bozulacaktır zira bu aracın fabrikasyon olarak öngörmediği oranda bir büyütme olmuş.

Tanıdıklarımda araçları daha az yakıt tüketsin diye daha dar lastik (+ muhtemelen daha küçük ebatta jant) takma eğilimi varken 15'likten 18'liğe bir sıçrama fazla geldi birden.

Araç daha şık görünsün (ve yol tutuşu bir nebze daha iyileşsin) ama yakıt tüketimi ve konfor da çok olumsuz etkilenmesin diye 15'ten 16'ya büyütmeyi anlarım da 17 bile değil, 18 inch ebata büyütme bana mantıklı gelmiyor işte.

Örneği bundan vermiş olduğun için öyle yazdım Oğuzcum.

Yapan vardır şüphesiz de ama dediğin gibi gençlik işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Valla, burada ilk defa Doğuşa hak veriyorum. Adamın garantisi bitmiş. İşgüzarın biri çıkıp, jantı bahane etmiş, adam da alınmış. Halbuki altındaki mesajı almamış adam, "Garanti bitmiş, jant bahane, tıkır tıkır öde!"

Zaten hayatımda ilk defa duyduğum, ne anlama geldiğini hala çözemediğim bu Doğuş icadı iyi niyet garantisini uygulamak zorunda değiller. O gün kötü niyetli olacakları tutmuş işte, zorla mı!

Sen şanzımanın detayını biliyormusun peki ! yurtdışında araçların toplatıldığı ülkeler oldu, dsg de versiyon değiştirildi, bizim ülkede o sorunlu şanjımanlar için doğuş grubu neyaptı...

Sen kimden yanasın anlamadım ki, ya bilmeden konuşma yada insanlardan tüketicilerden yana zaten değilim de.

Doğuş iyiniyet garantisi altında garanti süresi bitsede değiştirdi veya değiştirceğini belirtenler oldu.

Çok fazla hak falan veriyorsan, bi zahmet 2 senede otomatik olupda bozulan ve 19000 tl masraf yaratan başka bir araç firması söle de şu firmada aynısını yapıyormuş diyip bende hak vereyim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.