Şimdi Ara

Bu nasıl iştir! (Format problemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar çok kasıyordu hata veriyordu (örneğin internet sayfaları açarken hata verip chdsk çalıştırın falan diyordu) format atmaya karar verdim.Saat 12:00 dan beri uğraşıyorum Format ekranında bilgisayar kitleniyor arkadaş Aklıma gelen herşeyi denedim.Farklı CD farklı sürücü,ısı sorunu için fan değişimi vs... Xp kurulumu sırasında c ye windows kur dediğimde dosya akatarımı sırasında bir %45 de kitleniyor,bir %89 da,%96 da yüklemiyor deli olacağım Bazen dosya aktarımı kısmına bile geçemeden anlaşmayı kabul et kısmında kitleniyor bazen windowsu silme kısmında.Şuan en ileri olarak c ye windows kurma kısmında %96 ya kadar gelebildim kaç defa denediğimi sayamadım bile 12 saattir uğraşıyorum sürekli kitleniyor

Bilgisayar parçalarında bir sorun olduğunu da sanmıyorum ayrıca vista kurmaya kalkınca vistayı sorunsuz kuruyor.Ama bilgisayar p4 2,0 Ghz 512 ram vista kaldıracak hali yok Xp yüklemem lazım ne yaparsam yapayım olmuyor deli olacağım

Bilen birisi yokmu nebiçim iştir nasıl bir sorundur bu bir yardım lütfen

• Dostum elinde kasa varsa uğraşma, hdd de sorun yok ve yerel disk D de verin yoksa tak kutuya hızlı format yani biçimlendir ( başka bir pc de )..ham olarak tak.. kasa usb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 26 Mayıs 2009; 2:05:32 >
  • Mavi ekrandaki 4 seçenekten (NTFS FAT hızlı ntfs hızlı fat) seçeneklerininde hepsini denedim.Hızlı olarak biçimlendirincede kitlendi. + Vistayı sorunsuz olarak kuruyor yani sistemle bir alakası yoktur diye düşünüyordum. Ama kasa usb olayını tam olarak anlayamadım.

Ayrıca birde Vista kurup açtığımda D yi biçimlendir dediğimde biçimlendirilemiyor uyarısı veriyor.
  • Bikez başımıza geldi hdd yi usb kasaya bağlayıp biçimlendirince düzelmişti, oradan aklıma geldi, birde vista kurup xp kurmaması ilginç, vista kurması akla cd de sorunmu var sorusunu getiriyor ki denemişsiniz, hocam birde ethernet ag kablosunu çıkarıp deneyin.
  • Hocam bbirde D ve C yi silin ham bir hdd olsun o aşamaya kadar geliyorsunuz, ve yeni bölüm oluşturun, atıyorum hdd 200 gb ise 100 ve 100 yaptıysanız C 130 D 70 yapıp deneyin. Olmazsa tekrar C ve D birleştirip kutuya takıp tek bölüm deneyin. birde kutuda biçimlerse hdd bad sektör taraması yaptırın.
  • baktım ethernet kablosunu zaten çıkarmışım daha önceden. Dediğim gibi 3 ayrı CD de denedim oda yetmedi sürücüde sorun vardır diye 2 DVD WR 1 cd WR ve 1 de cd-rom da denedim yine kitleniyor yine kitleniyor .Şimdi yine vista kurdum bu sefer biçimlendirme işlemini yaptı hata vermedi.Şimdi tekrar xp yüklemeyi deneyeceğim.Evde 1 pc daha var ama HDD harici olmadığı için usb bağlama şansım yok + diğer pc de ablamın tez dosyaları vs... olduğu için onun harddiskine mümkün olduğunca dokunmamaya çalışıyorum birde ona birşey olursa tam ayvayı yedim demektir kaç yıldır format atarım bilgisayarın sorunlarını kendim halletmeye çalışırım ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum ne yapsam fayda etmiyor.Bu sefer vista hiçbir problem olmadan sorunsuz olarak yüklenip D yi de biçimlendirdi bakalım inş şimdi XP yükler yoksa kafayı yiyeceğim kaç saat oldu uğraş uğraş hiçbir işe yaramıyor

ekleme: O işlemi zaten yapıyor HDD 80 GB 20 ye 60 olarak ayırıyorum genelde tüm bölümleri silip tek bölüm haline getirip sonra oradan tekrar 20-60 olarak ayırıyorum sonra 20 lik kısma windows kur diyince dosyaların yüklenmesi sırasında kitleniyor.Her yolu deniyorum bildiğim hatta sayılara garezi vardır diye 30-50 olarakta ayırdım yine hata yine hata Ayırmadan kurmayı denememiştim birde onu deneyeyim Kısa birşey olsa güzel olacakta her deneme 20 dk sürüyor Teşekkür ederim yardımın için birde ayırmadan deneyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~VeNoM~ -- 26 Mayıs 2009; 2:56:49 >

• Yine kitlendi Kafayı yememek elde değil yahu bu nasıl iş deliricem
  • aynısının bir değişği bana oldu mesela xp kurabiliryordum ama vista kurulumunda performansta hata alıyordum anakartın işlemcisini(775lga) anakarttaki 1diş eğik olduğundan yapıyormuş , geçen gün yine format atarken başka kasaya 3 gb rem vardı hata veriyor yada donuyordu remleri teker teker sökerek denedim 1 gblik remi takınca donuyordu şuan sorunsuzlar remleri kontrol et dostum iyi forumlar
  • donanımsal bir arıza olabilir..
  • donanımsal bir arıza olduğunu sanmıyorum.Şuan vistayı sorunsuz yükledim kullanıyorum ama dediğim gibi bana XP lazım fakat XP kurulmuyor mecbur vistaya geçtim artık Bill Gates elime geçme geçersen fena yapacam
  • Arkadaşım format atma esnasında mavi ekranda fazla taklıyorsa CD sürücünüzde bir srun var ya da kulandığınız sistem cd nde sorun vardır. Onun dışında sata veya ide kablosunu değiştirerek de deneyebilrisiniz.
  • HDD arızalı.Değiştirmeniz gerekiyor.
  • ya vistayı kurarken hdd yi biçimlendir de herşey sildikten sonra pc yi cd açmayı dene zaten açmazda sendene neolur ne olmaz açılmazsa tak Xp nin cd yi sorunsuz kurar...
  • ~VeNoM~
    isimli kulanıcı arıza ile karşılasmıssınız ve açıkcası bunun için uye oldum . eminin probleminiz giderilmiştir. ama ben yazayım bilginiz olsun.
    Söze bahsi olan arıza genel bir ram arızasıdır. muhtemelen işlemci fazla kasılıyor ve sıcaklığı çok fazla yukseliyor. saydığım işlemleri teker teker yapıp uygulayın. işlemcinin fanını kontrol edin kirlenmiş kirlenmekten ziyade tozlar nemlenerek ıslkak bir hal almış olmalı. eğer ramı tek değilde 2 tane kullanıyorsanız. kullanıdığınz ram belleğin çalışma frekansını kontrol edin. biostan düşürün. otomatik yerine daha düşük bir değer verin onbord varsa onuda en küçük değere düşürün bu işlemleriniz gecici olacak. sistem boğulmuş durumda biosu sıfırlamanız yeterli olmayacaktır. sizin tek sıkıntınız xp boot ekranında işlemci ra ilişkisi en üst düzeyde olur . o yuzden format atamıyosunuz. hardiskinizde hiçbir problem yoktur sizi temin ederim. cdromda bile. cd de bile. okuma ile ilgii bişey değil. bakın deneyek olaak çünkü ram güvenlik dnedeniyle kendini kapatmış olabilir. overlock falan yapılması durumunda geri çekseniz bile geri gelmeyecektir. beni daha önce uyuz etmişti. hatta pc başındayken karşılaştığım seylerden anlatayım mesala metin2 oynarken bir müddet sonra kapanıyodu açılırken geç açılıyo chkdisk hatası falan veriyodu. sadee ram frekansını ayarlayn ve işlemci sıcaklığına bakın normal bir p sıcaklığı insan tenınden daha soğuk 36-37 bilemedin 38 derece olur en fazla ısınan p4ler bile tas catlasa 40 zor bulur. bu sıaklığı bulmadan formata başlamayın bile. vista ile format atabilmenizin sebebi işlemi ısınınca bekleme moduna giriyo ve düzelince tekrar başlıyo aktınmı niye format atabildiğini. neyse benden bu kadar dediğim gibi raın çalışma frekansını kucult işlemin normal sıcaklığa indir öle başla kesin olacak hatta inanılmaz bir hız artışı gözleleyecen. ben ramı yukseğini desteklemesine rağmen en çüğe ayarlıyorum çünkü pc neredeyse hiç kapanmıyo ee yoruluyo..:)

• peki bu ram frekansını düşürünce pc'de bir yavaşlama olmayacak mı ? Benim asıl sormak istediğim hani demişsiniz pc daha hızlı olacak diye... orayı biraz açar mısınız nasıl yani ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.