Şimdi Ara

BU OLAYDA KİM ZARARLI? - ZEKASINA GÜVENEN BUYURSUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kalifornia'nın San Diego şehrinin kıyısında küçük bir kasabada yağmurlar nedeniyle sezon hareketlenememiştir. Herkesin birilerine borcu vardır. Bir gün şans eseri zengin bir Rus otele gelir ve resepsiyona 100 dolar bırakıp odaya bakmaya çıkar. Otel sahibi parayı alıp kasaba olan borcunu öder. Kasap ise parayı alıp toptancıya olan borcunu verir. Toptancı da sevinçle kredili hizmet veren hayat kadınına olan borcunu öder. Hayat kadını ise parayı alıp aynı otele gelir ve o da borcunu öder. O sırada Rus müşteri geri döner ve odayı beğenmediği söyleyerek parasını geri alır. Bu olayda kimsenin para kazanmayıp, herkesin birbirine borcunu ödediğine göre, gerçekte 100 dolarlık zarar kime aittir?

• Herkesin birbirine borcu olduğuna göre para olmadan da anlaşıp borçlarını silebilirler. Konu kilit üye ban

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zarar falan yok
  • Karışık olduğunu anlayınca okumadım
  • Valla o zarar kime ait bilmem ama hikaye hosuma gitti lan. Mutlu oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineering

Valla o zarar kime ait bilmem ama hikaye hosuma gitti lan. Mutlu oldum

Bide muhendis olacan hocam ya:))

• Otel sahibi elindeki 100 doları borcunu ödemek için harcamış. Herkeste birbirine borcunu ödemiş ok. Ama cıkışta otel sahibi kendi cebinden 100 dolar cıkarıp müsteriye veriyor. Aslında bi zarar yok. Herkes birbirine borcunu ödemiş işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahcivan

• Hikayenin basinda herkesin 100 tl borcu vardi. Hikayenin sonunda sadece otelin 100 tl borcu var. Yani otel zararda

• Hayatımdan zaman çaldın ben zarardayım ya da hayat kadını.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • otel sahibi zararlı.

herkes borcunu ödemiş ama en son otel sahibi kendi cebirnden 100 dolar ödemiş. zararda yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harold.Finch

Karışık olduğunu anlayınca okumadım

Aklin fikrin ablalarda normaldir

• quote:

Orijinalden alıntı: oymakus

otel sahibi zararlı.

herkes borcunu ödemiş ama en son otel sahibi kendi cebirnden 100 dolar ödemiş. zararda yani.

Hayır hocam, otel de kasaba olan borcunu ödemiş.
  • Beynim yandı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otel sahibi zararli. Kasaba olan borcunu odese de cepten bi 100 daha adama vermis

• otel sahibi zararlı çünkü rusu bedavaya konaklattırdı otelinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para sonunda ciktigi yere otele ve ordan da sahibine geri dondugu icin zarar yok,bu biraz da sey gibi borc verdiginiz insana benim falancaya borcum var bana degil ona ode demek gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: blackosmanco

Kalifornia'nın San Diego şehrinin kıyısında küçük bir kasabada yağmurlar nedeniyle sezon hareketlenememiştir. Herkesin birilerine borcu vardır. Bir gün şans eseri zengin bir Rus otele gelir ve resepsiyona 100 dolar bırakıp odaya bakmaya çıkar. Otel sahibi parayı alıp kasaba olan borcunu öder. Kasap ise parayı alıp toptancıya olan borcunu verir. Toptancı da sevinçle kredili hizmet veren hayat kadınına olan borcunu öder. Hayat kadını ise parayı alıp aynı otele gelir ve o da borcunu öder. O sırada Rus müşteri geri döner ve odayı beğenmediği söyleyerek parasını geri alır. Bu olayda kimsenin para kazanmayıp, herkesin birbirine borcunu ödediğine göre, gerçekte 100 dolarlık zarar kime aittir?

Otel Sahibinde 1000 tl var diyelim

Otele gelen Rus 100 tl veriyor 1100 tl oluyor.
    Otel sahibi 100 tl yi kasaba verir otelde kalan para 1000
    Kasab ta toptanciya toptancı hayat kadınına hayat kadinida otele veriyor. Oteldeki para 1100 oluyor
    Rus odayı beğenmeyip paramı geri ver lan diyince otel sahibi 100 tl yi geri verince kasadaki para yine 1000 tl oluyor. Böylece zarar eden olmuyor.

Tesekkure gerek yok

2016 AoE_Bsrn Copyright. All rights reserved.

• Biz buna takas sistemi diyoruz.

Bir kredi karti borcu baska bir kredi kartiyla odenir o da baska bir kredi kartiyla odenir. Faiz binmesini daha azaltmak icin bir kisiyle de anlasilir 2 kisi en az 10 kredi kartini dondurmeye baslar.

Ortada bir para vardir ve de yoktur.

• bunu okuyunca aklima hep " merak etme emrah anan odedi" lafi geliyor :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.