Şimdi Ara

Bu önlisans bölümlerden hangileri daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Atanması kolay ve maaşı yüksek olan hangisi?

1. bilgisayar yönetimi
    2. büro yönetimi
    3. çağrı merkezi hizmetleri
    4. ddış ticaret
    5. bankacılık ve sigorta
    6. muhasebe ve vergi uygulamaları
    7. Turizm işletme
    8. emlak yönetimi
    9. halk ve ilişkiler
    10. pazarlama
    11. turizm rehberliği
    12. sivil havacılık kabin hizmeti
    13. işletme yönetimi
    14. lojistik

Bunları sıralayacak olursak nasıl sıralarsınız?

• paramedik :D
  • Neredeyse bir aydan fazla zaman geçmiş ama yine de yazayım. Mümkünse önlisans okumayın, direkt lisans bölümü kazanmaya çalışın. Çünkü önlisans mezunu olmak bu devirde yeterli değil, muhakkak lisansa tamamlamanız gerekiyor. Piyasada önlisans mezunlarına verilen maaşlar çoğunlukla asgari ücret düzeyinde. Tecrübeyle doğru orantılı olarak yükselmeye başlıyor.

Listedeki bölümlerden 4., 5., 6., 10. ve 13. bölümleri tavsiye edebilirim. Ancak DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile mümkünse İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerdeki kaliteli bir üniversitede lisansa tamamlamak ve yabancı dil öğrenmek şartıyla. Bu listedeki bölümlerin müfredatındaki çoğu konuyu ortaokul mezunu her insan yapabiliyor ve kariyerinde belli bir yere kadar yükseliyor. Örneğin, bir muhasebe bürosuna lise stajı yapmak için başvurmuştum (sonradan vazgeçtim). Beni formaliteden mülakata alan kişi ilkokul mezunuydu. Fatura, Z raporu ve çek-senet girişini öğrenmiş, ayrıca dışarı (ayak) işlerine bakıyordu.

DGS ise lisansa tamamlamak için güzel bir fırsat, fakat sınav sonrası yaşananlar insanı oldukça bunaltıyor. Sınav sonuçları geç açıklanıyor, tercihler geç alınmaya başlıyor, tercihler açıklandıktan sonra üniversiteye bağlı olarak yine belirli bir zaman geçiyor ve anca kaydınızı yaptırabiliyorsunuz. Tabii tüm bunlar olurken, YKS ile direkt lisans kazanan arkadaşlar derslerine başlamış ve neredeyse yedi haftayı geride bırakmış oluyorlar. Siz lisans kazandım diye sevinirken, bir bakıyorsunuz ki vize sınavları başlamış. Ayrıca önlisansta aldığınız her ders muaf edilmiyor. Aynı dersleri birkaç konu fazlasıyla tekrar görebiliyorsunuz.

Bilgisayar Yönetimi bölümünden şahsen haberim yok. Onun yerine Bilgisayar Programcılığı okumak daha faydalı olur kanaatindeyim.
    Turizm İşletmeciliği bölümü riskli. Turizm sektörünün dalgalanmalarından çok fazla etkileniyor. Özellikle kışın işsiz kalma olasılığı yüksek. İşsiz kaldığına şahit olduğum birkaç kişi var.

Büro Yönetimi, Çağrı Merkezi Hizmetleri ve Emlak Yönetimi bölümlerini okumaya gerek olmadığını düşünüyorum. Birkaç haftalık belediye veya İŞKUR kursundan sonra zaten bu meslekleri icra etmeye başlayabiliyorsunuz.

• MertOguzK kullanıcısına yanıt
    Basım ve yayın teknolojilerini kazandım saol bilgilerin için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.