Şimdi Ara

Bu pilin tipi nedir ve nasıl sarj edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evdeki ışıldağın ışıkları azaldı, sarj etmeden önce içindeki pile bakıp ona göre sarj edeyim dedim ömrü uzun olsun diye fakat içinden kuru akü gibi bir şey çıktı.
    Bu pilin tipi nedir ve nasıl sarj edilmeli?
    pilin üst kısmında 151221 yazıyor, başka hiçbir bilgi yok.
    Acaba bu pilin tipi nedir ve uzun ömürlü olması için nasıl sarj etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak939 -- 17 Nisan 2020; 21:25:4 >

• Multimetreniz varsa DC 10V kademesine getirip ölçebilir misiniz kaç çıkıyor?

Yüzde doksa kurşunlu akümülatör ama emin olalım.
  • Işıldak içindeki sulu aküdür. Zamanla kuruma yapar şarj tutmaz. Akü değişmeli vaya Li-on batarya takviyesi yapılmalı...

Web den "4 V. ışıldak akü" diye arama yaparsanız seçenekler de görebilirsiniz. Satın alacağınız yere akü üzerindeki kod ları bildirerek sipariş verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 17 Nisan 2020; 22:51:7 >
  • Değerli bilgileriniz için teşekkürler. Multimetre yok malesef
    Eski leptop pillerinden bir tane edinip bağlayabilirim.

Biraz araştırdım ama tam bilgiye ulaşamadım, bu aküler, lityum veya nikel gibi şarj etme şekillerine sahip değiller mi?
  • Bu kuruyan akülere şırınga ile saf su takviyesi yapsak kurtarabilir miyiz?
    Bir ara kapaklarını açıp bakmıştım, peçeteye benzer bir şey var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak939

Değerli bilgileriniz için teşekkürler. Multimetre yok malesef
    Eski leptop pillerinden bir tane edinip bağlayabilirim.

Biraz araştırdım ama tam bilgiye ulaşamadım, bu aküler, lityum veya nikel gibi şarj etme şekillerine sahip değiller mi?
    Hayır sakın lityum pil kullanmayın! Arkadaşın dediği olay başka. İçine özel adaptör pil için BMS devresi falan gerkiyor direk bağlanmaz ona laptop pili. Patlatısınız!

O bataryanın uzun ömürlü olması için devamlı şarjda kalması gerekiyor ama zayıf akımlı şarjda. Işıldağınızın devresindeki sistem bunu sağlayabilir mi bilmiyorum. Trafosuz adaptör kullanılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 18 Nisan 2020; 9:20:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Bu kuruyan akülere şırınga ile saf su takviyesi yapsak kurtarabilir miyiz?
    Ben daha önce denedim. Olmuyor. Biraz canlanır gibi oluyor ama kullanamadan ölüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nasıl pil ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Bu kuruyan akülere şırınga ile saf su takviyesi yapsak kurtarabilir miyiz?
    O peçeteye benzettiklerinizde emdirilmiş asit vardı ekonomik ömrü bitti yani kurudu, tekrar kullanım sokmak mümkün olmayacaktır,arkadaşların tavsieleri olumlu.Kalın sağlıcakla.
  • Teşekkürler hocam, gitti kadar kulanayım en iyisi.
  • Tp4056 ve 1 adet 18650 ile muhteşem bir geri dönüşüm olur bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Tp4056 ve 1 adet 18650 ile muhteşem bir geri dönüşüm olur bence.
    cevap için teşekkürler hocam, o zaman var olan devreyi iptal edip, Tp4056 yı pile, pili de anahtara bağlamam gerekir dimi?. bu18650 pillerin yüzeyi lehim tutuyor mu acaba? lehim pastası mı almam gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak939

cevap için teşekkürler hocam, o zaman var olan devreyi iptal edip, Tp4056 yı pile, pili de anahtara bağlamam gerekir dimi?. bu18650 pillerin yüzeyi lehim tutuyor mu acaba? lehim pastası mı almam gerekir?

Alıntıları Göster
    Mevcut kart yine yerinde dursun , siz bms'li tp4056 alın, zaten 2 giriş 2 çıkışı var. Girişe pili lehimleyin. Biraz zımparalarsaniz pil kutbunu lehim tutar. Ama havyayi çok tutmayın riskli.

Çıkış pinlerini de , mevcut aküye gelen siyah ve kırmızı kabloya lehimleyin. 220v ile işiniz kalmayacak.

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • akü voltaj olarak 11v-13v arasıdır doluluk oranına göre. Tek 18650 pil ile çözüm olmaz. Tek pil tam dol 4.1v-4.2v civarıdır. 3 adet 18650 pil ve 3s bms birde adaptör lazım olur 12v denk getirmek için. çıkma laptop pillerini kullanabilirsin. 3s 5a devre uygun fiyat zaten. Pilleri lehimleme zor iştir hazır 3s pil yuvaları kullanabilirsin. Yada al bir küçük akü geç :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunder11

akü voltaj olarak 11v-13v arasıdır doluluk oranına göre. Tek 18650 pil ile çözüm olmaz. Tek pil tam dol 4.1v-4.2v civarıdır. 3 adet 18650 pil ve 3s bms birde adaptör lazım olur 12v denk getirmek için. çıkma laptop pillerini kullanabilirsin. 3s 5a devre uygun fiyat zaten. Pilleri lehimleme zor iştir hazır 3s pil yuvaları kullanabilirsin. Yada al bir küçük akü geç :)
    Işıldak aküleri 12 volt olmaz , ya 4 volt olur ya 6 volt.
    Bu modeldeki akü 4v , 1 adet 18650 tam denk geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 23 Nisan 2020; 13:35:33 >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    öyleyse doğrudur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.