Şimdi Ara

Sizce bu pil ömrü doğru mu(Battery Life)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar battery life programı bataryanızın ömrünü ölçen bir program. Ben programı ilk indirdiğim 29 temmuz günü batarya ömrü %83 dü aradan 15 gün geçmedi 9 ağustos günü %74 bu kadar hızlı bir şekilde pil ömrü neden tükenmiş olabilir ki doğru mudur bu?

Cihaz: iphone 6
     Sizce bu pil ömrü doğru mu(Battery Life)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1-2 şarja bağlı kalma önce bir bataryanın tam boşalt sonra tam doldur ondan sonraki şarjda bak.

Örneğin hava sıcaklığı bile onu etkiliyor mesela ben oyun oynarken telefonun altına buz kompleksi yapıyorum buz kompleksi yaptığın zamanda telefon 20 derecelerde 18 derecelerde oluyor bu programı çalıştırdım da batarya ömrü %5 felan daha düşük gösteriyor yani

Yani demek istediğim şu telefonum elindeki sıcaklığı bile biraz etki edebiliyor istersen dediğimi yap anlarsın

O yüzden sen bataryayı tam boşalt normal tam doldur ondan sonraki iki yada üçüncü şarjdan sonra değerlerine bak

Tahminim bu programda önemli olan batarya ömrüne bakmak şarj sayısına bakmak daha doğru olur

Yani 200 300 şarz demek ortalama bir ömrünün %5'e kadar bitmiş olması anlamına gelmek olur

365 şarj demek bir yıl yapar burada da %5 kayıp normaldir önemli olan şarj sayısı diğer değerler sıcaklıktan değişebilir ama şarj sayısı değişmez

• Hocam zaten efsanevi program güncellemeleri yapmıştım ve oyun oynamıştım, o yüzden bu kadar düşük çıkmış demek ki. Peki siz pil ömrü kaç olduğunda pil değişimini tavsiye edersiniz ben pil değiştirmeyi düşüniyordum ama %83 çok geldi ömrü biraz daha azalsın düşüncesindeyim.

• Benim degerlerim olaganustu resmen
    309 dongu var
    %97.36 hala durumu
    İkinci el almistim 20 gun once 5s 16gb
    Swap da degil allah allah 🤔

• farukayaz F kullanıcısına yanıt
    Neredeyse 2 yıllık pil yani normal aralıklarda.

Değişmeye gerek yok alacağın tüm piller orjinali hariç kötü olacak.

Ben olsam power bank taşır yanımda azaldıktA şarja takarım yoksa orjinal pile 100-200tl vermem

Sahte pilinde sayısal değeri %100 görünse bile gerçekte %100 lük pil kdr şarj tutmayacaktır.

Şarjın 1 saat az gitmiş pek önemi yok power bank varsa yanında

Dediğim gibi doğrudan oradaki %83 doğrudur diyemeyiz çünkü o değişebiliyor ama şöyle söyleyeyim

Cihazların garantisi 2 yıl ve bu 2 yıl garanti bittiğinde zaten pilde bu programlara gerek kalmadan bu programlardan haberi olmayan bir çok insan var

Pilleri ister istemez bitmiş azalmış olduğunu farkediyor

Örnek: 1 aya garantim bitiyor şarjım eskisi gibi değil eskiden 6-7 saat giderdi şimdi 4-5 saat gidiyor pili değiştirsem bana 2 yıl daha gider bu telefon derler genel millet

yani piller öyle şeylerdirki ömrü çok acayio şeylerden etkilenir

Örnek : 2 aynı telefon alalım

1.telefon 2 yıl boyunca sadece alo demiş olsun
    2.telefon oyun müzik cart curt gırna,şarja takılı oyun oynamak vs vs işkenceler görmüş olsun

İkiside 600 kez şarj olmuş olsun 1 telefonun pili daha verimli olur

Çünkü pilden emilen güç ne kdr hızlı olursa o bile pilin ömrüne etki ediyor

Yani kullanım ile alakalı. Şöyle diyelim şarj sayısna bakarak telefonunuzun batarya kapasitesi düşüklüğüne normal diyebilir

2 yıllık bir telefonda normal değerler takılmayın.

dediğim gibi % ye bakmayın sayıya bakın

1 yıl real racing 3 oynamış telefonla oynamamamıl telefon arası fark burdan geliyor

Ne kdr hızlı batarya sömürülürse ömür o kdr çabuk bitiyor

Oyun oynarken telefonun altına buz koyun normal şartlarda pili sabit 24derecelerde tutsak ömrü bu kdr yememiş oluruz.

Buzu fazla bekletmekte bu sefer iyi değil değerleri yine değiş gösterir.

Mesele 18 deeecede farklı değer verir soğukken sıfır bir telefonu bile %95 gösterebilir.

Anlayacağın el bebek gül bebek işi gibi hassas konular takılmayın

2 yılda 1-2 saat şarjın geriye düşmesi normal diyip geçin

Zaten bu yüzden garantisi biten cihazın pilide bitmeye yakın olması sebebi budur

2 yıl 365X2= 730 normal şartlarda kullanılmış bir telefonun bile pilinin bitmesi gereken sayı

1500şarj etmiş adamın da telefonu kullanılır ama şarj cihazı elinde dolaşıyordur sedye serumla hastaneye yetiştirilmiş hasta gibi abi abi burda şarj varmı.

Apple bölümüne bak orda ben bu uygulama için konu açmıştım millet değerlerini paylaşmıştı ne uçuk değerler var bir gör :)

Hadi kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nasıl pil ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.