Yeni bir makina topladık ve 256*2:512 Mb 400 Mhz Kingstonram taktık.Bilgisayarcıda dikkatimi çekmedi fakat eve gelince, açılışta 512 Mb yerine 504 mb gösteriyor. Sonra Cpuz ile baktım yine 504 gösteriyor. Kutudan çıkarıp gözümün önünde taktılar ramleri hatta kutularını aldım bende...Acaba ramler sahte mi? Bu işlerden anlayan arkadaşlar olaya bir yorum getirirlerse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler..
bence o ramlerde sorun olabilir. cpuz ile bakınca kingston diye tanıması lazım. bi de 504MB olması garip. ama sen yinede diğer arkadaşlardanda bilgi al. belki karşılaşan olmuştur.
504 görmesi konusunda emin değilim ben de;ama sanırım çipler Nanya ki bu kingston ramlerde kullanılan bir çiptir,bu nedenle nanya görüyoe olabilir;zira hynix ramleri de cpu-z kingston olarak görüyordu.
anakart onboard mu ?
Anakart: Msi 915 G Combo FR....Büroda Ofis programları ve İnternet için kullanacağız...O yüzden ekran kartı yok üzerinde..Onboard yani..
Donanım:
İntel 3.0 LGA Msi 915 G Combo 2*256:512 Kingston 400 Mhz ram. Asus TA 211 kasa Asus 52*32*52 cd rw 80 gb sata ncq
onboardsa ekran kartı için 8MB kullanıyor raminden. diğer arkadaşın dediği gibi nanya chipler kingston ramlerde kullanılıyormuş. o zaman herhangi bir sorunun yok. ama biostan ekran kartının ramini artırabilirsin. bence en az 32MB yap. o zamanda ramin 480 olur.
o zaman bir problem yok onboard oluca öyle görüyor maleseff
Bios a baktım fakat çok da bilgili değilim..Şunlar vardı:
Advanced Chipset Features menüsü altında:
Configre DRAM Timing by SPD: Enable Memory Hole: Disable--Ayrıca 15Mb-16Mb seçeneği de var Int.Gfx Memory Size Select: Enable,8Mb----Ayrıca 1 Mb ve Disable seçeneği var. Aperture Size Select: 256 Mb----Ayrıca 128 Mb seçeneği var. PEG Port: Enable
Anladığım kadarıyla 32 mb a yükseltemiyoruz onboard kartı..Yada başka bir yolu varmı? Teşekkürler...
anakartın onboard sa yuzden eksik gosteriyordur onboardlar dan ram yer alıp den calısıyor
ram üstünde kingston amblemi olur yoksa bile garanti etketi olur okey
Eğer pci bir ekran kartı alıp taksak ve onboardu da kapatırsak 504 mb dan 512 ye yükselecek dimi arkadaşlar? Yani gidip değiştirmeme gerek yok.
aldığın ürünün faturasını almayı unutma marka model yazılıp yazılmadığına dikkat et
başka bir ekran kartı takıp onboradı kapattıgında 512 olarak çalışır..
o ramler kingston.ama tahminen anakartından dolayı 504mb gösteriyor.
quote:
Orjinalden alıntı: KeanuReeves
o ramler kingston.ama tahminen anakartından dolayı 504mb gösteriyor.
anakartından değil onboard ekran kartı yüzünden. Int.Gfx Memory Size Select: Enable,8Mb----Ayrıca 1 Mb ve Disable seçeneği var demişsin ayar orası 8MB daha yükseği yoksa o kadar destekliyordur. ama başka bir ekran kartı takarsan ramin yine 512 olur.
evet sen yine de faturana bir bak
ram de sorun var sanırım
Töbe töbe adam yazmış bios'ta görünen değeri.8mb kullanıyo işte onboard ekran kartı 504mb görmesi doğal.Bendede bi 256mb ddr400 kingston var ama kimse inanmaz kingston olduğuna,nerden geldiyse artık.Sanayidemi yaptılar nerde yaptılar belli diil
Kingston ,nanya ve elpida çipler; kingston ramlerde kullanılıyor.
mosel veya infenion da çıkıyor yeni kingstonlar artık bitti zaten made in usa olduğu dönemler şimdi china (1),china (2),malasia yazıyor..farketmez ..ben piyasada sahte kingston olduğuna inanmıyorum..