Merhaba arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum güzel bir yer bilgi paylaşımı için emeği gecen herkeze teşekürler. Ben yaklaşık 1 ay önce 1 er gb olmak üzere 2gb ram aldım aynı marka ve model kingston fakat cpu-z programından görüldüğü kadarıyla single çalışıyor dual olduğu zaman daha iyi oluyormuş nasıl dual yapabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekürler.
dostum ram lerin dual özelliği olması lazım yoksa çalışmaz yani şimdi gidip 2 tane 1 er gb lık kingsthon 667 alıp aynı renkli slotlara takarsam dual çalışmaz
yani şimdi gidip 2 tane 1 er gb lık kingsthon 667 alıp aynı renkli slotlara takarsam dual çalışmaz
ramler degil esas anakart dual ram destekler bunun icin ayni marka model 2 ram ve kitapcikta gosterilen sekilde takilmasi gerekir ama 4 slotta dualde bazi ramler bazi anakartlara uymuyor.2 tanede problem olmaz o dedigin ramler de dual calisir anakart ilginclik yapmazsa.
@gokhan532 anakartinin kitapcigina bak gosterdigi sekilde tak ramleri baska turlu olmaz.
özet geçersek ;
ram slotların ikisi kırmızı ikisi sarıdır...renk önemli değil genelde ikiye iki renkli olur ve genelde yan yana olan slotlar farklı renklerde olur...yani kırmızı-sarı-kırmızı-sarı şeklinde dizilir (en azından gigabyte öyle )
dual çalışmayı destekliyorsa anakartın....ramleri aynı renkte olan slotlara tak....yan yana olanlara değil
ayrıca çok fazla bi performans artışı olduğunu sanmıyorum...benimkiler dual di ama bence yan yana taksam aynı şey olacaktı yine