Şimdi Ara

Bu rezil insanlardan biktik artik!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
5
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
303 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlar arap türkü ve malesef heryedeler.Yaptıkları her türlü pervasızlığın adı da gelenek ve göreneklerimiz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ecevit-61 E kullanıcısına yanıt
    1- zengin de yapıyor fakir de yapıyor..kıro yine kıro..ama dediginiz gibi zengin rahat yapıyor ama dargelirli gencler onlara mı ozenıyor da yemeyip icmeyip arac modifiyesine para buluyorlar bilmem..ozentılik ve kıroluk icice burada
    2- beni rahatsız edip can guvenligimi hice saydıktan sonra anlassan ne olur anlasmasan ne olur? zengin de olsa fakir de olsa sıgır yine sıgır iste..iki laf anlatınca bunların akıllanacagına ınanmıyorum..
    3- asker ugurlaması soyle yapılır; en has arkadasların senı yemege ya da icmeye goturur,dostlarında ıcer muhabbetini yapar vedalasırsın..senı termınale ya da hava alanına bırakırlar yolcu ederler..hadı belkı de 2 atıp tutarlar olsun o kadar,genc adam hepsi..bu kadarı gayet yeterlı ve yerındedır..sen gorevını yapmaya gıdıyorsun dıye yollarda ve evlerınde mılletı rahatsız etmenın manası yok..3-5 kisi olsa neyse kardesim,birkac ayda bir onbinler-yuzbinler gıdıyor bu sekilde askere..cekilecek cıle mıdir!! el insaf !!..dedelerimız boyle mı gıttı cepheye? kornalar eslıgınde arabalardan sarkarak,yolları tıkayıp konvoy yaparak??!..ne bıcım bır gelenekmıs o oyle..kımler ıcat etmıs,kımler yapmıs ılk??? o kadar cok gelenegımız var kı memlekette,onları uygulayan yok..islerine geldıgı gıbı..mevzu sıgırlık olunca sıraya gırıyor bızım okuzler..
    4- agır sartlar altında calısan garıbanın da ofıste gobek buyuten elemanın da boyle seyler yapmaya hakkı yok..onu gecıyoruz bır kalem..efendı gıbı calıssın herkes,ıs dısında dınlensin evınde ya da gıtsın arkadasıyla cay bahcesıne oralet ıcsın,ya da dostuyla 2 bıra ıcsın..agır sartlarda calısan adamda nasıl enerjı kalıyor magandalık yapmak ıcın?? hadı dıyelım enerjısı bol,spor yaspın ,kosu yuruyus bısıklet vs..arabayla akrobasi gariban mesgalesı degıl..kımsenın hakkı da degıl..3 kısı bunu yaparken 150-200 kısıyı uykusuz ve huzursuz bırakıyor !!! bunu anlamanın nesı bu kadar zor..ozenıp kıskandıgımız ıcın yazmıyoruz bunca kelamı..canımız sıkılıyor,huzurumuz kacıyor..!!! o kadar basıt!!
    5- boyle kelımelerden nefret edıyorum sahsen..duydugum zaman notu verıyorum..arkadas dost arasında lakap olur elbet..enısteme doktor derız mesela..yegenıme de sınyor dıyoruz..lan arkadas toplumun yuzde 20 si kanka,30 u baskan,35 i reis,kalanı bilmem ne...bana tanımayan herif neden bana dayı dıyor kı? arkadasına desın,,ne bıleyım abı dersın,beym dersın ,amca dersin..kokune kıran mı gırdı o kelımlerın..oyle konusmalarında benı rahatsız eden asıl sey,basmakalıp ve kopya olması..toplumda bırı bırsey cıkarıyor,moda oluyor,herkesın dılınde.."kanka aayyneeeğğnn","hocam şimdi şöyle"(son zamanlarda moda oldu,fırıncı kuregıyle vurasım gelıyor agızlarına),"begendık LAKİN almayı dusunmedık,ZİRA sıkısık bir doneme geldı olay"(sehzadelerım benım,pek komıksınız),"efenim bir toplantı SET EDELİM,bu LOKASYON kimin SKOBUNDA muzakere edelim"(mansiyon ödülü buna gelsin)..bır de kısaltmalar var"k.i.b" ,"hadi bye"(jüri özel odulunu kapar)..ulan aksama kadar bunları dınlemek duymak beynı mıkrodalga fırına surmekten farksız :)) "nece konusuyonuz laann!!!.manyak mısınız bre !!!"dıye kukreyesım geliyor bazen
    bu da uzun oldu galıba..sahsına bır lafım yok yanlıs anlama..bunlar da benım elestırılerım..boyle dusunuyorum..ıstesem de ıstemesem de..arasıra olsa tmm,sineye ceker ıdare ederız elbet ama bu mevzular artıyor..ve gercekten topluma zarar verıyor..ceken bilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 12 Eylül 2018; 23:44:10 >

• Samsun’da asker uğurlama eğlencesinde tabanca ve tüfekle havaya açılan ateş sonucu 2 kız kardeş kazara vurularak hastanelik oldu. bunlar nasıl temizlemecek bilmiyorum.
  • Evinde pompalı,kırıkkale,smith,giresun tutup, bedelliye en son başvurayım da belki 1-2 gün daha düşer diye bekleyenler... Çok var bunlardan çoookk.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

Ben artık kızamıyorum bile...

Düşünsene eziksin, hayat sana hiçbir şey vermemiş, ne bir yurt dışı görmüşsün, ne iyi bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışmışsın, ne iyi geliri olan bir mesleğin olmuş... Hiç birisi yok...

Dandik bir semtte, cebinde akbil parası olmayanların "Abbiii kralsın, raconsun, abiii reissin" demelerinden başka hiçbir şeyin yok egona hitap eden. İte kaka dandik bir araç almış, iyisine 150 lira para vermek yerine, 35 liraya dandik arabayı almışsın, üzerine sanayideki abilerine yalana yalana en ucuzundan LPG takan yer bulup, 3 liralık LPG doldurup ancak yanlayabiliyorsun. Kısmet işte 3 kuruş daha bulursan jantlarını değiştirir, lastiklerini değiştirirsin, araban daha spor sanarsın.
    Ama ışıklarda yanına 150 liralık araba geldi mi, için gider, sürücüsüne diş bilersin. Halbuki bilmezsin ki o sürücü sabah akşam çalışır, senin gibi oto-sanayilerde, nargile kafelerde boş beleş gezmez. Hayatın bu kadar basit ve aciz... Bundan ibaretsin.. Silahla kurşun atabilmekte aynı acziyeti bağırıyor.

En büyük sosyal aktivitende diriliş miriliş tarzı, kurtlar vadisi tarzı diziler izleyip hayatın sana koyduğu tokattan, hayatın seni düşürdüğü acziyetten bu diziler sayesinde az da olsa intikam aldığını sanıyorsun. Ve ancak korna öttürüp lastik yanlama sesi çıkartarak silik olduğun dünyada acınılası şekilde "bende varım" diyebilmeye çalışıyorsun...

Beyler kimse kusura bakmasın ama 16 yıl önce bu profil %2-3 iken artık %52'lere ulaştı. Alım gücü düştükçe daha da bu profiller artacaktır. Evet maganada mı? Maganda. Kıro mu? Kıro. Hava yaptığını sanarken egzoz sesi yüzüden 7 sülalesine küfür yiyor mu? Yiyor. Peki kim bu profilin son senelerde oran olarak tavan yapmasına neden olan? Konu kişi bazlı değil, tamamen sosyolojiktir, umarım anlarsınız. Ben artık kızamıyorum bile.
    Altına imzamı atarım.

Bir de bunun para görmüş versiyonu var. Anası babasını bunun altına bmw falan almış, fakat ne analık görmüş ne babalık. Aile hayatı diye bir şey yok. Aileden doğru dürüst ilgi- sevgi de görmemiş ömründe. Altındaki arabaya yalakalık olsun diye kendine yamanan tiplerin gazlarıyla ego tatmini yapıyor, sosyal medyaya atıp 5-10 beğeni alınca da adam yerine konduğunu düşünüyor.

Ne bir kültür var ne de mantık. Dikkat edin, sosyal medya trendleri ne yöne giderse, en hızlı şekilde uyum sağlamaya çalışan tipler bunlar oluyor. Çünkü toplumun kendilerini gazlamasına muhtaçlar. Topluma karşı düşüncesini savunacak karakter ve bilgi de yok. Hayat bir gün tokadı atıp da düşürürse, düştüğü yerden de kalkacak vasıfları yoktur.

• aslında devlet tüm şahin doğanları toplayıp imha edecek sorun ancak böyle çözülür.
    nerde şahin orda ya drift kazası yada acayip acayip egsoz sesleri.
  • Bende bu paket taşıyan motorculara hayranım adam motorun arkasına araba seti bağlamış yolda son ses müzik açıp gidiyor benim range'de böyle set yok yeminle
  • Le7els kullanıcısına yanıt
    güzel bir çözüm ama bu arabaların yok edilememe özelliği var :)
    gerektiğinde kaza yapmış araçların önü bir arabadan ,diğeri başka bir arabadan tamamlanıp yeniden hortluyor

konuya gelirsek ;

bu tür davranışlar genelde geleneklerden kaynaklanıyor ,asker uğurlama törenleri yıllardır böyle yapıldığından ,yeni nesilde devam ettiriyor
    daha buna benzer ne gelenekler var ,düğünlerde de sürekli ateş ediliyor ,bu nedenle sürekli yaralanan ve ölenler olduğu bilinse dahi
    aslında bu tür davranışların tek sebebi var ,o da eziklik duygusu

herkes cahillik falan diyor ama emin olun cahillik falan değil ,eskiden çoğu kişi okul okuyamazdı ,tv.,gazete gibi yayınlara fazla kişi ulaşamazdı ,hele ki internet gibi sorduğun her sorunun cevabını bulmak mümkün değildi ve o nedenle bu tür davranışlara cahillik denilirdi
    şimdilerde herkes neyin iyi ,neyin kötü olduğunu bal gibi biliyor ama içindeki ezikliği ,eksikliği bu ve buna benzer davranışlarla ortaya koyuyor

söylenecek çok şey varda bir işe yarayacağını zannetmem
    ben bu tür olaylara kızdığım zaman eşim bile tepki veriyor ,senden başka kimse kızmıyor ,karışmıyor ,sana ne diyor :)
    hatta buna benzer nedenlerden dolayı gittiğim nöroloji doktoru beni sorunlu görüp ilaç bile vermişti :)
    yani görmeyeyim diye bana ilaç yazıldı ,emin olun şaka yapmıyorum :)

• hassey kullanıcısına yanıt
    Bunlar hep vardı ancak şu 16 yıllık dönemde daha fazla belirgin olmaya başladı.. yalan da değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Altına imzamı atarım.

Bir de bunun para görmüş versiyonu var. Anası babasını bunun altına bmw falan almış, fakat ne analık görmüş ne babalık. Aile hayatı diye bir şey yok. Aileden doğru dürüst ilgi- sevgi de görmemiş ömründe. Altındaki arabaya yalakalık olsun diye kendine yamanan tiplerin gazlarıyla ego tatmini yapıyor, sosyal medyaya atıp 5-10 beğeni alınca da adam yerine konduğunu düşünüyor.

Ne bir kültür var ne de mantık. Dikkat edin, sosyal medya trendleri ne yöne giderse, en hızlı şekilde uyum sağlamaya çalışan tipler bunlar oluyor. Çünkü toplumun kendilerini gazlamasına muhtaçlar. Topluma karşı düşüncesini savunacak karakter ve bilgi de yok. Hayat bir gün tokadı atıp da düşürürse, düştüğü yerden de kalkacak vasıfları yoktur.

Alıntıları Göster
    Tespitiniz çok doğru ancak zengin kesim Türkiye’nin belki %5’ine anca denk geldiği için gözardı etmiştim. Ancak haklısınız, örnek kör cahil müteahit çocukları vb...

Ekleme için teşekkürler.

• Ahh ahhh nerde o eski polisler.adamin g.tunden kan alirlardi kan.

• quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

İnsan evlenip çoluk çocuğa karışınca ister istemez mahallenin emekli albayı modunda takılıyor. Her gürültüye tepki, her yanlış olumsuz olaya tepki göstermek istiyor. Kısacası sakinlik ve sessizlik istiyor.

Şimdi ben bu şekilde patlamalı çatlamalı silahlı torpilli ve yüksek müzikli düğün, asker bilmem ne konvoyu görünce ana avrat çok pis sövüyorum ister istemez.

Ama bundan daha 10 sene evvel aynını bende yapıyordum. Hatta tepki gösterenlerin üstüne yürüyüp adeta saldırma noktasına geliyorduk. Tam bir barzo anlayacağınız.

Şimdi bu şekil driftti bilmem neydi çevreye rahatsızlık verenler, evlenip bebeklerini saatlerce sallayıp beşiğine koymadan kesinlikle seni beni bizleri anlayamayacaklar.

Çokta stres yapma, bu tarz ufak görünen mevzular kafada inanılmaz büyüyüp sıkıntı veriyor adama.
    Emin olun öyle tanıdığım çık insan var çocukları büyüdü okul yaşına geldi ama halen şahin doğan akıllı mahallede volta atan bağırıp küfür eden insanlar biliyorum.

Ne yazıkki Güzelim Türkiyem geriye gidiyor

• ERG81 E kullanıcısına yanıt
    Mükemmel tespit

• İsviçre'de saat 22:00 den sonra sifon çekmek yasak iken, bizim şu durumumuza bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

Ben artık kızamıyorum bile...

Düşünsene eziksin, hayat sana hiçbir şey vermemiş, ne bir yurt dışı görmüşsün, ne iyi bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışmışsın, ne iyi geliri olan bir mesleğin olmuş... Hiç birisi yok...

Dandik bir semtte, cebinde akbil parası olmayanların "Abbiii kralsın, raconsun, abiii reissin" demelerinden başka hiçbir şeyin yok egona hitap eden. İte kaka dandik bir araç almış, iyisine 150 lira para vermek yerine, 35 liraya dandik arabayı almışsın, üzerine sanayideki abilerine yalana yalana en ucuzundan LPG takan yer bulup, 3 liralık LPG doldurup ancak yanlayabiliyorsun. Kısmet işte 3 kuruş daha bulursan jantlarını değiştirir, lastiklerini değiştirirsin, araban daha spor sanarsın.
    Ama ışıklarda yanına 150 liralık araba geldi mi, için gider, sürücüsüne diş bilersin. Halbuki bilmezsin ki o sürücü sabah akşam çalışır, senin gibi oto-sanayilerde, nargile kafelerde boş beleş gezmez. Hayatın bu kadar basit ve aciz... Bundan ibaretsin.. Silahla kurşun atabilmekte aynı acziyeti bağırıyor.

En büyük sosyal aktivitende diriliş miriliş tarzı, kurtlar vadisi tarzı diziler izleyip hayatın sana koyduğu tokattan, hayatın seni düşürdüğü acziyetten bu diziler sayesinde az da olsa intikam aldığını sanıyorsun. Ve ancak korna öttürüp lastik yanlama sesi çıkartarak silik olduğun dünyada acınılası şekilde "bende varım" diyebilmeye çalışıyorsun...

Beyler kimse kusura bakmasın ama 16 yıl önce bu profil %2-3 iken artık %52'lere ulaştı. Alım gücü düştükçe daha da bu profiller artacaktır. Evet maganada mı? Maganda. Kıro mu? Kıro. Hava yaptığını sanarken egzoz sesi yüzüden 7 sülalesine küfür yiyor mu? Yiyor. Peki kim bu profilin son senelerde oran olarak tavan yapmasına neden olan? Konu kişi bazlı değil, tamamen sosyolojiktir, umarım anlarsınız. Ben artık kızamıyorum bile.
    Bu yazıyı mahalleye kocaman branda gerip asmak istiyorum. Mükemmel anlatmışsın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: pruvap

Mükemmel tespit
    Çok teşekkürler, ben olanı yazdım, keza destek beğenileri de çoğunluğun bu profilde hemfikir olduğunu gösteriyor. Ben sadece dile getirdim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mortus

Bu yazıyı mahalleye kocaman branda gerip asmak istiyorum. Mükemmel anlatmışsın hocam

Alıntıları Göster
    Çok teşekkürler
  • Uzun süreden sonra en olgun konu bu bence. Bu olgunca bir bakış açısı. Cahillerin yüceltmeye çalıştığı şeylerin aslında ne kadar alçak olduğunun tespitidir. Toplum olarak psikolojimiz bozuk

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.