Aşağıda linki verilen sayfalarda yazılanları okuyanlar sigaradan kurtuluyorlar. Mucize değil gerçek. Sigaradan kurtulmaya karar vermeden önce en az 2 kez okumanız tavsiye edilir. Sonra da karar size kalıyor. Şimdiye kadar 25 kişinin kurtulduğu rapor edildi.
Sigara kullanmayan akıllı insanlarıda çağırıyorlar onlarında üstüne düşen vazifeleri çok güzel açıklamışlar.
Bilhassa videolar kısımında 25 e yakın video var. mutlaka izleyin derim. Ailenizdeki herkese izletin derim.
gerçekten güzelmiş ama ne kadar etkili olur orası tartşılır
niye bıraktırmaya çalışıosunuz sigarayı anlamış deilim... erken yada geç ölmek arasındaki fark sadece birinde daha çok boşuna yaşamış olmamız :)
Genede 7-8 tanesini okuyup birtakım videoları izledim. gerçekten başarılı ve etkileyici bi site.
Gene de dediğine göre gerçek düşüncelerini söyledin.
Hastalıkları boş geçiyorsun herhalde, hayatından çaldıklarını, sorun sadece uzun yada kısa yaşamak değilki...
yok cnm boş geçmiyorum. ama sürünmek ölmekten daha kötü değil.. zaten hastalıklarla mücadele etmenin ,uğraşmanın sebebi ölümden kaçmak deilmi.. yani mutlak sona savaşta şehit olup gitmişsin, yada ishal olup aşırı su kaybından gitmişsin bişey deişmez :D ... bu hayattaki 60-70 yılı sonsuz uykuyla kıyaslamak saçma olurdu.. ki zaten öldükten sonra vay ben hastalandım sigara içtim öldüm 90 yaşına kadar yaşayıp öle ölseydim diye endişelenmezsin sanırım :)
hayır bnm gibi düşünmeyenler için yararlı bi site yani..iyi hoş.
sigara içmiyorum ve de içmicem .. bu kadar emin ve büyük konuşuyorum dikkat edin...
bende sigara yada insanlar değil... çakmaklar sigara içme isteğimi tahrik ediyo... nadiren güzel çakmaklar çıkıyo karşıma... aslında böle bi içme isteği yok... şükürler olsun ki yok.. ve içmiyorum... içenlere umarım yararlı olur...
Hiç etkileyici değil ki yazı,çok basit bi anlatımı var. Kimse bu yazıyla sigara içmeyi bırakmaz bence.
quote:
Orjinalden alıntı: Magnolia..
Hiç etkileyici değil ki yazı,çok basit bi anlatımı var. Kimse bu yazıyla sigara içmeyi bırakmaz bence.
Sayın magnolia bence siz baştan sona okuyup ondan sonra karar verin. sigaradan kurtulmak isteyenlere o yazılar ilaç gibi gelir.
Siz tam okumadığınız için öyle yazmışsınız.
Ayrıca ne yani sigara gibi uyuşturucu maddeden neden kurtulunması gerektiği ,insanlara ve hatta içmeyen pasif içicilere bile zararı, bebeklere zararı , Türkiye ye zararı olan uyuşturucu madde yi şiir gibi mi anlatsaydılar :)) Daha yumuşak ve güzel uslup için 600 ytl ye yakın parayı sigarayı bırakma merkezlerine vermeniz gerekir. Onlarda gerçekten size güzel güzel anlatır ve güzel davranıp gerçekten sizi kurtarır ama birazcık paranızın gitmesi gerekir. Gerçi onlarda haklı aslında sigara bağımlısı kişilerden en az 2 milyar alıcaklarki adam akıllı sigaradan o zaman kurtulursunuz. en azından o kadar para verdik bari bir işe yarasın dersiniz :)
Sitede yazı yazan insanlar bence en güzel şekilde en sert şekilde uyuşturucu maddeyi size anlatmışlar.yeri gelmiş esprili davranmışlar..
Soru 1 : Bu arada pardon siz bayanmısınız :) Soru 2 : sigara içiyormusunuz ? Soru 3 : bence siz sigara içiyorsanız kurtulmamak için her türlü yolu deniyorsunuz.Beyniniz size her türlü oyunu oynuyor. Birde kurtulmak için çabalasanız ?
kolay gelsin
MaceraAdam,
Önce şunu söyleyim sigara içmiyorum,bay ya da bayan bunun konuyla alakası yok. Verilen linkte karşıma ilk çıkan yazıyı okudum. Sigaraya pislik ya da zehir demek insanlara sigarayı bıraktırmaz. Çünkü içenler bunlardan bi haber oldukları için içmiyorlar istedikleri için içiyorlar. Sigara yüzünden el parmakları kesilip de ayaklarıyla içen insanların haberini izlemiştim tv de. İnsanın bi şekilde kendini inandırması lazım ama bu içten gelir.
quote:
MaceraAdam,
Önce şunu söyleyim sigara içmiyorum,bay ya da bayan bunun konuyla alakası yok. Verilen linkte karşıma ilk çıkan yazıyı okudum. Sigaraya pislik ya da zehir demek insanlara sigarayı bıraktırmaz. Çünkü içenler bunlardan bi haber oldukları için içmiyorlar istedikleri için içiyorlar. Sigara yüzünden el parmakları kesilip de ayaklarıyla içen insanların haberini izlemiştim tv de. İnsanın bi şekilde kendini inandırması lazım ama bu içten gelir.
Orda yazmışlar sen okumadığın için boş boş konuşuyorsun bence :)
İyice oku bence ondan sonra yaz.
İnsan isterse sigaradan kurtulur. İstemezse sigaradan kurtulamaz. Sigaradan sizi ancak gene kendiniz kurtarabilirsiniz. Bütün yazılanlar çizilenler insanların neden sigara içtiğini anlatmak ve neden kurtulması gerektiğini anlatmak içindir. Karar gene içenindir. Ayrıca videolar bolumune ne bakmamışsınız. Yani siteyi tam manası ile baştan sona okumadan ön yargı ile karar vermişsiniz ve boşa konuşuyorsunuz :)
Merak etme o siteyi yazanların psikoloji ve insan davranışları üzerinede bilgisi vardır. Ama sigaradan yumuşak şekilde kurtulunamacağını anlatıyorlardır sen anlamıyorsundur.
İlk önce okuyun bence ondan sonra yazın. Ayrıca ne güzel sigara kullanmıyormuşunuz . Sizde biraz topluma nasıl faydalı olurum diye çabalasanızda köstek olacağınıza destek olsanız ...
Neyse siteyi korumak bana düşmez. Ben sadece sizin bilinçsiz ve cahilce yaklaşımızın olduğunu anlatıyorum.
Önerileriniz varsa site sahiplerine ulaşırsınız. kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: MaceraAdam
quote:
MaceraAdam,
Orda yazmışlar sen okumadığın için boş boş konuşuyorsun bence :)
İyice oku bence ondan sonra yaz.
İnsan isterse sigaradan kurtulur. İstemezse sigaradan kurtulamaz. Sigaradan sizi ancak gene kendiniz kurtarabilirsiniz. Bütün yazılanlar çizilenler insanların neden sigara içtiğini anlatmak ve neden kurtulması gerektiğini anlatmak içindir. Karar gene içenindir. Ayrıca videolar bolumune ne bakmamışsınız. Yani siteyi tam manası ile baştan sona okumadan ön yargı ile karar vermişsiniz ve boşa konuşuyorsunuz :)
Merak etme o siteyi yazanların psikoloji ve insan davranışları üzerinede bilgisi vardır. Ama sigaradan yumuşak şekilde kurtulunamacağını anlatıyorlardır sen anlamıyorsundur.
İlk önce okuyun bence ondan sonra yazın. Ayrıca ne güzel sigara kullanmıyormuşunuz . Sizde biraz topluma nasıl faydalı olurum diye çabalasanızda köstek olacağınıza destek olsanız ...
Neyse siteyi korumak bana düşmez. Ben sadece sizin bilinçsiz ve cahilce yaklaşımızın olduğunu anlatıyorum.
Önerileriniz varsa site sahiplerine ulaşırsınız. kolay gelsin.
Benim yazdığım şeyleri tekrar edip durmuşsun.Ben az önce dedim zaten insan kendi bırakmak isterse bırakır.Sen siteyi okumayı bırak benim yazdıklarımı okuyup anlama kapasitesinde bile değilsin.Bu arada saymadığın hakaret kalmamış hepsini tek tek iade ediyorum.Eminim senin üzerinde daha güzel duracaklar.
Biraz hastaneleri dolaş da ameliyattan çıkan cerrahların elinde çay ve sigarasıyla olan görüntülerini yakalamaya çalış. Demek ki neymiş sigarayı bırakmak onun zararlarını bilmekle olmuyormuş.
Asıl ben seni cehaletin,önyargıların ve agresif tavırlarınla baş başa bırakıyorum..
Bilmediğin konular hakkında konuşma o zaman . Git sen daha iyisini yap.
Senin konuşacağın en ufakl olumsuz bir konuşma bile sigaradan kurtulmak isteyenlerin üstünde olumsuz etki yapar sen daha bunun farkında bile değilsin.
Bence sen en iyisi git biraz sigaranın zararlarını video olarak çek çevrene izlet. Şimdiye kadar bir çocuğa sigaranın zararlarını anlattınmı şimdiye kadar ?
Ayrıca o dediklerini yap bu tür sitelerle irtibat kur ve yardımcı ol o zaman ..
Ben sana hakaret etmedim. Sadece yaptığın yanlışının farkında olmanı sağlamaya çalışıyorum. Egoizmin o kadar üst seviyedeki sana bir konu hakkında yaptığın yanlışı biraz anlatana hemen sende kötülük ile karşılık veriyorsun. Sitede yazılanları eleştiriyorsun ama sen en ufak bir eleştiriye tahammüm edemiyorsun. bence sn şimdi hiçyazma. Madem bu konuya bulaştım. Sigaranın zararlarını millete anlatayımda şu serseriye haddini bildireyim de.
Saygılarımla
quote:
Orjinalden alıntı: MaceraAdam
Bilmediğin konular hakkında konuşma o zaman . Git sen daha iyisini yap.
Senin konuşacağın en ufakl olumsuz bir konuşma bile sigaradan kurtulmak isteyenlerin üstünde olumsuz etki yapar sen daha bunun farkında bile değilsin.
Bence sen en iyisi git biraz sigaranın zararlarını video olarak çek çevrene izlet. Şimdiye kadar bir çocuğa sigaranın zararlarını anlattınmı şimdiye kadar ?
Ayrıca o dediklerini yap bu tür sitelerle irtibat kur ve yardımcı ol o zaman ..
Ben sana hakaret etmedim. Sadece yaptığın yanlışının farkında olmanı sağlamaya çalışıyorum. Egoizmin o kadar üst seviyedeki sana bir konu hakkında yaptığın yanlışı biraz anlatana hemen sende kötülük ile karşılık veriyorsun. Sitede yazılanları eleştiriyorsun ama sen en ufak bir eleştiriye tahammüm edemiyorsun. bence sn şimdi hiçyazma. Madem bu konuya bulaştım. Sigaranın zararlarını millete anlatayımda şu serseriye haddini bildireyim de.
Saygılarımla
Yazdıklarının farkında olursan iyi olur. Ben sadece bu tür yazıların,videoların vs. insanlara sigarayı bıraktırmasının imkansız gibi bişey olduğunu söyledim. Eğer bu kadar kolay olsa sigara bıraktırma merkezleri olmazdı,üniversitelerde kampanyalar yapılmazdı.Emin ol senden fazla duyarlıyım bu konuda.
Videoları seyret demişsin ya bikaç tane izledim,istesem bizzat ameliyata da girerim.Ama bunun kimseye faydası olmaz. Bir insana birşeyi yapmaması gerektiğini söyledikçe o insan bunu daha çok yapmak ister,bu işler o kadar kolay değil. Herkes herşeyin farkında zaten.Çevresinde AC kanserinden ölen, gangren olan birçok kişi vardır. Onları görüp bizzat şahit olup bırakmayan şurdaki 'pis sigara,zehir sigara, kötü sigara' keliemleriyle bırakmaz. Ama inşallah ben yanılırım da okuyanlar hemen bırakır.
Orada sadece pis sigara kötü sigara yok. Sigara nın uyuşturucu madde olduğuda anlatılıyor. Eroin kadar tehlikeli olduğu devletin aslında yasaklaması gerektiği ama neden şimdilik yasaklayamadığı insanların neden bağımlı olduklarıda anlatılıyor. 3-5 saatinizi ayırıp tam manası ile okusanız anlayacaksınız ama olayı basitleştirmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. 1. cerrahların çoğu daha sigaranın uyuşturucu madde olduğunu kabul etmez. Zararlarını bilsede üstesinden gelebilirim diye düşündüğü için içenleride bulunmaktadır. Ama çoğuda içmez. Demekki ne kadar pis bir uyuşturucu madde imişki zararlarını en iyi bilen bazı doktorlar bile kurtulmakta zorlanıyorlar.
2. Bu tür siteler ve yazılar - videolar olmaz ise insanlar daha sigaranın uyuşturucu madde olduğunu bile anlamayadan genç yaşlarda ölüp ölüp gidecekler.Her sene 100.000 insanı sırf sigara yüzünden kaybediyoruz.
Ben kendi her dediğim doğrudur demiyorum. Benim muhteşem bilgilerim yok. Sihir yeteneklerim hiç yok. Önerileriniz varsa site sahiplerine iletebilirsiniz. Benim bu kadar savunmamdaki sebeb o yazıları yazanların çok iyi vatansever olduklarını bildiğim içindir.Msn den sohbet ettiğim içindir.
ayrıca ---------
O satıları okurken Ne Mutlu Türk'üm Diyene cümlesinin manasını çıkaracaksınız. PKK ile mücadelenin nasıl daha etkin olabileceğini anlayacaksınız. Türkiye'nin avrupaya - imf ye neden muhtaç olmayacağını anlayacaksınız. Çağdaş bir insanın neden sigara içmemesi gerektiğini anlayacaksınız. İnsanların nasıl büyük bir global tuzağa düştüklerini anlayacaksınız. Minik Bebeklerin yüzündeki sıcak gülümsemeyi göreceksiniz.
Sigaranın eroin gibi bir uyuşturucu madde olduğunu kesinlikle anlayacaksınız.. Bütün bunları ve bunun yanında bir çok şeyleri anlayacaksınız
ama
ÖN YARGISIZ İYİ NİYETLE OKURSANIZ ..
saygılarımla
Benim böyle bir konuya önyargıyla yaklaşmam mümkün değil.Siteyi hazırlayanlar emek verip faydalı birşeyler yapmaya çalışmış olabilirler. Fakat ben de gerçekleri yazdım bu önyargı değil.Önyargıdan bahsetmişken az önce önyargının güzel bir örneğini sende gördüm,karşındakini bilmeden cahil yakıştırmasını yaptın ki,yapılan bir işi beğenmek ya da beğenmemek kişiye özeldir.Saldırganlaşmak yerine düzgün cümlelerle tartışılabilirdi en başta. Pm'den attığın mesaj da dahil bu yanlış tavırlarına.
Herneyse ben forumlarda değil gerçek hayatta da insanlara faydalı olmak için çaba sarfediyorum. Umarım aynı çabayı sen de gösteriyorsundur.Konuya yorumum,akabinde senin tartışma çıkmasına sebep olan yazımların konuyu saptırdı.
Bırakalım da insanlar yorumlarını yazsınlar..
Peki size göre insanların sigaradan kurtulması için neler gerekli neler yapılırsa insanlar sigaradan kurtulur . bu konudaki sizin düşünceleriniz nelerdir ? biraz detayına girip anlatırmısınız ?
Siz Türkiye'yi sigara belasından kurtarmak isteseydiniz neler yapardınız ?
Buyrun sizi dinleyelim.
Sigarayı bırakmak isteyen elbette bırakabilir. Kendine bunu inandırdıktan sonra gerek kendi çabasıyla gerekse tıbbi yardımla kolaylıkla vazgeçebilir sigaradan.Bırakmak istemeyen insanla da bıraktırmak için uğraşmam.Çünkü ben biliyorum ki sigara içen herkes zararlarını fazlasıyla biliyorlar ve vücutlarına verdiği tehlikelerden haberdarlar.
İnatla sigara içen,bunu büyük bir meziyet gibi gören hatta içmeyenleri dışlayan,ya da sen zararlarını anlattıkça seni bilmişlikle suçlayan bir kesime yapabileceğim hiçbirşey yok..
Bu kadarcıkmı ?
5 satır yazı ile mi Türkiye'yi sigaradan kurtaracaksın ? Ayrıca sigarayı bırakmak diye bir şey yoktur. Sigaradan kurtulmak vardır.
Diyelim birisi size geldi sigaradan kurtulmak istiyor ne yaparsınız ?
Sigara içmemek gerek hakkaten adamı ölmeden öldürüyor.