Şimdi Ara

bu sefer petlas dedim ama çok pişmanım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • El freni çekmek koşan adamın ayagına çomak sokmaya benzer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Saçma tidiay esprilerinden sonra cdti motora mı sardın bu seferBuna ne kulp bulacaksın bakalım

Buluruz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı.eleştirmesi için firma sahibi mi olması mı gerekiyor ? adam para verip almış ,beklentilerinin altında kalan ürünü överek mi anlatsaydı?sen kullandığın bir ürünü beğenmeyince içine mi atıyosun?
  • TIME kullanıcısına yanıt
    Beklenti içeren mesaj değil okursanız

• Yağmurda ve sıcakta çok iyi değildir,tahmini 10-15 C diyebilirim( hava değil yolun sıcaklığı önemli olan ) Fakat ciddi karlı yollarda gayet iyidir.Zeminin uzun süre kar olduğu yerlerde kullandım,şartlar baya zorlu idi.

Ayrıca her marka lastiğin + veya - oldukları durumlar vardır.Lastiğe alışıncaya kadar temkinli kullanmak lazım,acemilikten olmuş sizin kaza.Lastiğe alışınca anlarsınız tepkilerini,ayrıca yerli diye bir ürüne geçilmez,madem memnundunuz eski lastiğinizden devam edeydiniz.Marka değiştirmek lastikte alışma evresini de özellikle zorlu zamanlarda göze almak demektir ki arkadaşların dediğine göre o gün yol şartları biraz sıkıntılıymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

Hocam mesleğiniz nedir acaba sormamda bir sakınca yoksa. Yılda 50.000 km baya fazla gerçekten

Kardeş önceden satış ve pazarlama departmanındaydım.
    şimdi daha dingin bi işim var

artık uzun yola gitmiyorum sadece işe gidiş dönüş günde 60 km
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Usta şoförlük,lastik yolu tuttuğu kadar aracı kullanmaktır.

Frene bastım araba durmadı çarptım demek acemiliktir.

Yıllardır araç kullanıp bu durumun farkında olmamak araba kullanmayı bilmediğini bilmemektir.

iyi öyle olsun bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

Çok sığ bir düşünce.

Sen kimsin ki şu kötü bu iyi diyorsun?

Milyonlarca TL harcıyor firmalar Arge için

Biri gelip kötü diyor.

Sen kimsin

Test yapacak alt yapı malzemeleri yok

Frene bastım öyle oldu böyle oldu.

Daha geçen burada nokian hakkapelita alma aldırma diyen vardı.

Kimsiniz nesiniz

Ben sevmedim tü kaka

Güzel kardeşim.

ben tüketiciyim yani o lastikleri satmak istedikleri kişiyim.
    tabiki de her türlü fikrimi söylerim.

ayrıca asıl sığ olan sensin senin mantığınla diyelim ki insanlar film çekiyo ki çekiyo

adamlar bu filme bilmem ne kadar harcadı diye beğenmek zorunda mıyım?

çok basit doğru yanlış beğenmedim derim o kadar.

ayrıca ben birine iyi birine kötü demedim

kendi deneyimimi paylaştım ki bu platform tamda bunun için var olmuştur.

ayrıca keşke birileri bilimsel ölçekte adam gibi test yapsa da bizde faydalansak.

• istanbul için konuşuyorum kış lastiği için erken henüz bu kadar pimpirikli olmayın herşeyin bi zamanı var
  • Ben Petlas'tan memnundum ama asıl Lassa Snoways çok berbat. Özellikle kuru zeminde pati çekmeye çok hevesli. Araç 68bg bu arada :) Belki karda iyi gidecek hiç rastgelmedim ama kuru ve ıslak zeminde başarısız.
  • Petlas'ın fanatiği değilim ama yol çok fark ettiriyor. Geçen eşim araba fren yapınca durmuyor falan dedi. Aldım arabasını evin önündeki yolda 60 -> 0 yaptım birkaç kere. Anında durdu. Ama onun güzergahındaki yolda yağmur sonrası az frende ABS devreye giriyor.
    İki arabada da petlas var. Benim lastik daha genç olmasına rağmen yoldan yola çok fark ediyor.
    Kişisel görüşüm kışlık lastik ıslak yolda pek işe yaramıyor. Her zaman dikkatli olmakta fayda var.
  • Bir hava kontrol cihazı alın ve lastiklerinizin hava basınçlarını araçlarınızın kullanım klavuzundaki değerlere göre kontrol edin. 4-5 psi fark bile frenlemede fark ediyor. Lastikçiler ezbere basıyor, benzin istasyonlarındaki kompresörlerin çoğunun ayarı bozuk.
  • forumda ortası olmayan bir konu daha ;Petlas.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

Orijinalden alıntı: ogisan

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

hava sicak o yuzden olabilir

sabah 8 di ve hava gayet soğuktu (5 derece)

istanbuldaysaniz yanliz suan hic bir lastik tutmuyor yollar berbar durumda o yuzdende olabilir bilemedim petlasin o kadar kalitesiz olacagini sanmiyorum

+1 her gün dip mesafelerde frenler
  • Geçmiş olsun,

Kışlık Petlas ları Astra - Golf ve Insignia araçlarımda kullanmıştım ama fren konsuunda güvensizlik verdiği olmamıştı hiç.
  • BMW X3 model arabam için 3 gün boyunca lastik araştırdım, 235 55 17 ebatlar olduğu için de lastik fiyatları çok ciddi rakamlara ulaşıyor (500 - 600 TL)
    Sonra PT741 i buldum , olabildiğince fazla araştırma sonuncunda yüzde 80 civarı mennniyet gözlemledim (michelen forumlarında tonlarca şikayet var örneğin yüzde 80 e ulaşamaz), servisdeki ustama , 3 ayrı lastik satıcısına danıştım, en sonunda yeni üretim PETLAS PT741 235 55 R17 103W lastiğini aldım.

şikayet edilen konulardan ilki ses yapıyor denmesiydi, ki kesinlikle katılmıyorum. SES yok.
    Virajlar - tutuş Allaha şükür.
    Kış lastiğinden yaz a geçince yakıt tüketimi de 1 LT azaldı.

(AUDİ A3 sıfır michelen sol ön teker ufak bir çukurda yarıldı ve patladı. 2 ay sonra da sağ ön yarıldı. zarar üstüne zarar

Geçen sene de otobanda giderken PYHTON marka araçda CONTİNENTAL lastik vardı, yolda giderken patladı.
    Alın size dünyanın en pahalı lastikleri.)

• Annemin aracında da petlas kış lastiği var,orta sert bir frende anında abs devreye giriyor,yaz lastiği olarak dunlop var ama onun zımba gibi duruyor araç.Kışında test ettim,araba doğrudan kayıyor orta sert frende.Ben ne anladım şimdi bu lastikten ?

• Resmen marka kotulemek icin acilmis bir konu. Niyeti gercekleri diyurmak degil marka karalamasi yapmak bu kis bende kullandim hic bir sorun yasamadim.

Isin ilginci kar lastigini yagmurlu havada soyle oldu boyle oldu diye yorumluyorsunuz. Daha bir tane sikayet okumadim karin ustunde soyle diye yaw guzel kardesim varsa karda bir problemin amenna yagmurlu havadaki performansiyla kotulemeye kalkiyor hasbam. Yok orta sert fren yok bilmemne

Hafif buz yapmis karli zeminde 0 sifir asfalt yuzeyi komple kar kapli zamk gibi yapisiyor araba dusuk hizda buzzat kendim denedim.

• Cevaplar baktım da yol tutuş, fren mesafesi, virajda savrulma, kızaklama vb tonlarca şeyde şoför , araba , yol, hava şartları yani petlas hariç her şey ve herkes suçlu...

Komik desem komikte değil, yine de gülüp geçiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

Resmen marka kotulemek icin acilmis bir konu. Niyeti gercekleri diyurmak degil marka karalamasi yapmak bu kis bende kullandim hic bir sorun yasamadim.

Isin ilginci kar lastigini yagmurlu havada soyle oldu boyle oldu diye yorumluyorsunuz. Daha bir tane sikayet okumadim karin ustunde soyle diye yaw guzel kardesim varsa karda bir problemin amenna yagmurlu havadaki performansiyla kotulemeye kalkiyor hasbam. Yok orta sert fren yok bilmemne

Hafif buz yapmis karli zeminde 0 sifir asfalt yuzeyi komple kar kapli zamk gibi yapisiyor araba dusuk hizda buzzat kendim denedim.

Arkadaşım neden markayı kötülemek için konu açayım.

Sen kış lastiğinin sadece karda kullanılan bir lastik olduğunu sanıyorsun sanırım.

+7 derece sıcaklığın altında yaz lastiklerinin performansı düşer. +7 derecenin altında ister kar ister kuru
    ister yağmur olsun kış lastiği kullanılır.

1- Senin şikayet okuyup okumaman beni zerre kadar ilgilendirmiyor.
    2- geçtiğimiz kış çok hafif bir karda hafif eğimli evin otorparkından çıkamayıp arabayı bıraktım.
    aynı şartlarda geçen kış, vızır vızır çıkıyordum. Al sana karda da yaşadığım problem.
    3- senin hasban falan da değilim.

Birde yok yol yok bilmem ne bir sürü yazanlar olmuş sanki biz bilmiyoruz.

Bu kış Petlas lastiğimi kullandım. Herhangi bir başka vukuatım da olmadı.
    Çünkü fren mesafemi, hızımı veya sertliğini ona göre ayarladım.

ayrıca ben de kullandım bir sıkıntı yaşamadım falan gibi paylaşımlar, benim için bir şeyi ifade etmiyor.

ben benzer durumlarda ve benzer yol koşuları ve sürüş durumunda.
    petlas ile daha önce kullandığım lastikleri karşılaştırdım. ve deneyimimi yazmıştım hepsi bu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.