Şimdi Ara

bu sefer petlas dedim ama çok pişmanım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

Orijinalden alıntı: ogisan

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

hava sicak o yuzden olabilir

sabah 8 di ve hava gayet soğuktu (5 derece)

istanbuldaysaniz yanliz suan hic bir lastik tutmuyor yollar berbar durumda o yuzdende olabilir bilemedim petlasin o kadar kalitesiz olacagini sanmiyorum

Ankara'dayım yollar kötü evet ancak aynı yolda aynı güzergahta bir çok tecrübem oldu.
    inanın amacım maniplasyon yapmak değil bu kadar emin olmasam burada yazmazdım.

normalde milliyetçi biriyimdir. Petlasın iyi olmasını isterdim

• coskunserce kullanıcısına yanıt
    40 yaşını devirmiş. uzun süre şirket araçları kullanmış Türkiye'de gitmediğim il değil kasaba çok azdır.
    sanırım 1 milyon km üzerinde sürüş deneyimim vardır.

Hayatımda 2 defa maddi hasarlı kazam oldu.
    1.si 99 senedinde henüz acemi bir sürücüydüm.
    2.si 10 gün önce frenler tutmadı (tamamen lastikle alakalı)

son 3 senedir aynı araçla aynı yolu her gün(yaz kış) istisnasız gidip geliyorum.
    araç aynı yol aynı mevsim aynı ayrıca dediğim gibi kendimi gayet deneyimli bir sürücü olarak yorumluyorum.
    sadece kış lastiği için konuşuyorum. 3 lastikte tamamen yeni
    1. kış cont. gayet iyi
    2. kış goodyear gayet iyi
    bu kış petlas (yemine arabadan soğudum sanki ayağımda lastik ayakkabı ile mermerde geziyorum gibi hissediyorum.)

lastik ölçüleri gayet standart 15"
    ayrıca bi arkadaş petlas için sert bi lastik demiş ancak buna katılmıyorum. kış lastiği için konuşursak petlasın
    yumuşak hamurlu bi lastik olduğunu düşünüyorum.

Kısa mesafe ve şehir içi gibi çok sıradan sürüşlerde belki iş görür.
    karda nasıl olacak bilemiyorum ancak benim gibi sürekli üst limitlerde araç kullanmak zorundaysanız
    petlasın iyi bi tercih olmadığını düşünüyorum.

• Petlasın yazlık lastiği bile kışın iyi gidiyor, kışlık lastiğinin çok kötü olacağını hiç sanmıyorum. Yolun durumuna göre fren mesafesi değişkenlik gösterebilir. Farklı yollarda farklı sıcaklıklarda deneyerek lastiğin asıl performansını görürsünüz, tek bir duruma bakıp değerlendirmemek gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogisan O kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum yazlık lastikler için konforu çok kötü baltalıyor.Lastiğin hamuru çok sert ve yol tutuşu zayıf.Lastik üzerindeki etiketlere bakarsanız yakıt tüketimi ve yol tutuş performansı hakkında fikir sahibi olursunuz.Petlas,starmaxx bu değerler düşüktür.Misal etiket;

bu sefer petlas dedim ama çok pişmanım

Eğri oturup doğru konuşalım. Continental deki yol tutuş ve konforu bunlarda bulamadım.2 sene önce yazlık petlas 80-90 TL,conti 120 tl idi conti de karar kıldık hala kullanıyoruz.

• Hocam mesleğiniz nedir acaba sormamda bir sakınca yoksa. Yılda 50.000 km baya fazla gerçekten

• Araç 4 lastik üzerinde duruyor ABS ESP hepsinden önce kaliteli bir lastik gelir. Güvenlik donanımları 2. planda
  • Kışlık lastiklerim petlas. Cokta memnunum.

• Usta şoförlük,lastik yolu tuttuğu kadar aracı kullanmaktır.

Frene bastım araba durmadı çarptım demek acemiliktir.

Yıllardır araç kullanıp bu durumun farkında olmamak araba kullanmayı bilmediğini bilmemektir.
  • Bütün lastikler aynıdır..motor freniyle karda durmayi bilmeyen insan çok herkes frene basıyor

• jet lastiklerine varıncaya kadar üretiyor, kaliteden şaşmamak lazım deyince okuyan da çinden çakma replika almışsın sanacak. petlas kalitesi o kadar düşük değil...
  • Nokian wrd4 ve petlas snowmasterı incelemiş biri olarak, arada bariz fark var. Aradaki farkı vermeye değer. Türkiye de kimse kaliteli malı ucuza vermez.

• Nasrettin hoca ne demiş ??? İNSAF.......HIRSIZIN HİÇMİ SUÇU YOK ??? Bende diyorumki Şu an sabah vaktı bütün yollara sis çöküyor...Bulutlar iniyor...Olduğu gibi ıslak.......Hangi lastik olursa olsun ıslak yolda zor tutunur....Lastiklerin içinde asfaltı çeken mıknatıs yok...Çok şey beklemeyin....Yol durumuna göre dikkat edeceksiniz...Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

2014 te beri auris aracimda petlasin 205/55/R16 W651 model kis lastigini kullaniyorum ben gayet mennunum hic bir kotulugunu gormedim. Hatta yazliklardan sonra kisliklar bana cok konforlu geliyor.

Gecen kis uludag oteller bolgesine kadar ciktim kislik lastiklerimle bagajda zincir vardi jandarmada cevirme yapmadigi icin denemek istedim zincirleri takmadan aracta 4 kisi bagaj dolu bir sekilde ciktim. Kayma egilimine hic girmedi ne beni ne yolculari korkutmadi.

Ben cok mennunum 2 sezondur gecen hafta yine taktirdim 3 sezon oldu. Lastiklerin durumu gayet iyi en kotu 1 sezon daha gider diye dusunuyorum.

Yine olsa yine petlas alirdim.

Şahsım adima hiç bir sorun yasamadim bu lastikte.

Yazlık lastikleriniz turanzamı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

2014 te beri auris aracimda petlasin 205/55/R16 W651 model kis lastigini kullaniyorum ben gayet mennunum hic bir kotulugunu gormedim. Hatta yazliklardan sonra kisliklar bana cok konforlu geliyor.

Gecen kis uludag oteller bolgesine kadar ciktim kislik lastiklerimle bagajda zincir vardi jandarmada cevirme yapmadigi icin denemek istedim zincirleri takmadan aracta 4 kisi bagaj dolu bir sekilde ciktim. Kayma egilimine hic girmedi ne beni ne yolculari korkutmadi.

Ben cok mennunum 2 sezondur gecen hafta yine taktirdim 3 sezon oldu. Lastiklerin durumu gayet iyi en kotu 1 sezon daha gider diye dusunuyorum.

Yok degil, Lassa İmpetus Revo 2+

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Yok degil, Lassa İmpetus Revo 2+

Aurisler genelde turanza ile geliyordu, ondan turanza yazdım. Dayanıklı lastiktir ama odun gibi olduğu için konfor sıfırdır.

• Yerinde olsam Nokian WrD4 alırdım fiyatına göre çok iyi lastiktir.Finlandiya malı bir kış kullandım eksik bir yönünü görmedim bugüne kadar hakikaten kış lastiği denilince ilk akla gelen markadır.
  • Petlas lastik yaramaz hatbiden de. Burada bir kullanıcı yorumu vardı konu açmıştı hiç unutmam.

İlk 6 aya kadar lastik övüldü, padişah yapıldı, en iyisi oldu derken; 6 aydan sonra aynı kullanıcı, sakın almayın 6 aydan sonra sertleşiyor, hamuru dandik, şöylede böylede diyip duruyordu

• ogisan O kullanıcısına yanıt
    Çok sığ bir düşünce.

Sen kimsin ki şu kötü bu iyi diyorsun?

Milyonlarca TL harcıyor firmalar Arge için

Biri gelip kötü diyor.

Sen kimsin

Test yapacak alt yapı malzemeleri yok

Frene bastım öyle oldu böyle oldu.

Daha geçen burada nokian hakkapelita alma aldırma diyen vardı.

Kimsiniz nesiniz

Ben sevmedim tü kaka

• Dun bende az kalsin kaza yapiyordum. Frene bi bastim direkt abs devreye girdi el frenini cekmeseydim onu dagitiyorduk.

Dun yollar cok kotuydu yagmur yagmadan once.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Saçma tidiay esprilerinden sonra cdti motora mı sardın bu seferBuna ne kulp bulacaksın bakalım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.