Şimdi Ara

bu sefer petlas dedim ama çok pişmanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yıllardır bir çok marka kış lastiği kullandım yaz kış her gün aktif sürücü olduğum için genelde bilindik markaları tercih ediyordum. Bu kış yerli olsun diye petlas aldım 2 haftadır kullanıyorum.

Ancak üzülerek belirtmeliyim lastikler çok kötü fren mesafesi o kadar arttıiki gecen gün duramayıp bayanın birine hafif bir şekilde arkadan çarptım. şöyle söylim yılda yaklaşık 50 bin km yapıyorum ve 1999 dan beri ufak yada büyük hiç bir kazam olmadı. (hafif dokunma, sürtme dahil)

kış lastikleri konusunda her sene aynı geyik dolanır ama artık kesin kararımı verdim. Kaliteden şaşmamak gerekiyor.

• hava sicak o yuzden olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

hava sicak o yuzden olabilir

sabah 8 di ve hava gayet soğuktu (5 derece)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogisan

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

hava sicak o yuzden olabilir

sabah 8 di ve hava gayet soğuktu (5 derece)

istanbuldaysaniz yanliz suan hic bir lastik tutmuyor yollar berbar durumda o yuzdende olabilir bilemedim petlasin o kadar kalitesiz olacagini sanmiyorum
  • Sorun arkadaşların yazdığı gibi asfalttan da kaynaklanabilir. Bizim burada bir yokuş var, tam tepesinde bir minibüs durağı var ve ne zaman oraya denk gelsem yolcu alan veya indiren bir minibüsü sollamak zorunda kalıyorum ve yolun o kısmının durumundan dolayı hep patinaja giriyor lastikler, yazlığı da kışlığı da.
  • 3 yıldır kış lastiğini kullanıyorum memnunum.işimi görüyor mükemmel denmez tabi . idare eder lastik.
  • Yollar yol değil ki...Üzerinde toprak,yağ,beton parçaları,çakıl,kum,çamur...ne ararsan var...Dünyanın en iyi lastiği olsa da boş...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yine ben yine kız mevzuları
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İki kış kullandım. En ufak sıkıntı yaşamadım.
  • katılıyorum, lastikte kaliteli markadan şaşmamak gerekiyor.
    continental michelin pirelli gibi markalardan alın.
  • acemi muamelesi yapıp yolu suçlamışlar,sanki köy yolu
  • 2014 te beri auris aracimda petlasin 205/55/R16 W651 model kis lastigini kullaniyorum ben gayet mennunum hic bir kotulugunu gormedim. Hatta yazliklardan sonra kisliklar bana cok konforlu geliyor.

Gecen kis uludag oteller bolgesine kadar ciktim kislik lastiklerimle bagajda zincir vardi jandarmada cevirme yapmadigi icin denemek istedim zincirleri takmadan aracta 4 kisi bagaj dolu bir sekilde ciktim. Kayma egilimine hic girmedi ne beni ne yolculari korkutmadi.

Ben cok mennunum 2 sezondur gecen hafta yine taktirdim 3 sezon oldu. Lastiklerin durumu gayet iyi en kotu 1 sezon daha gider diye dusunuyorum.

Yine olsa yine petlas alirdim.

Şahsım adima hiç bir sorun yasamadim bu lastikte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli lastiği kullanmayan adamlar yerli arabayı nasıl kullansın?

Öncelikle fren mesafesini etkilen faktörlerden biriside yolun kalitesidir...

Kendi aracımda primacy 3 kullanıyorum bilenler bilir en iyi yaz lastiklerindendir kendileri, bir keresinde d100 de giderken aniden trafik durdu hemde virajın kör noktasında sertçe frene bastım abs devreye girdi hemde ne girmek, ancak sanki aracın lastikleri kuru zeminde değilde yağlı zemindeymiş gibi aheste aheste durdu.

Bir süre sonra yine yolda giderken ( ama bu sefer yeni yapılmış kaliteli asfalttayım ) yola kasis koymuşlar ama boyamamışlar (kasis dediğime bakmayın sert girerseniz tampon marşpiyeli elinize rahat alırsınız ) bende son anda görünce yine sertçe frene bastım belkide yukarıdaki olaydan daha sert abs bir kere girdi devreye sonrasında sanki yola pençe atmış gibi durdu araç...

Aynı araç, aynı lastik, aynı sürücü farklı yol... Umarım anlatabilmişimdir...

• yolun "kalitesi" nden ziyade yolun şu anda kirli olması problem. Tozlu yol her zaman tehlikelidir. sabah saatlerinde sis çökmesi ile iyice kayganlaşır. En çok kaza da bu saatlerde olur. En kral lastiği kullansanız da kayar araç.
  • Yerli olduğu için uzak durmanız gerekir zaten.3.dünya ülkesine 3.kalite lastik işte
  • Ben 4 kıştır petlas kullanıyorum ve çok da memnunum.

Fren mesafesi falan normal.

Sizin niye bu kadar beğenmediğinizi anlamadım.
  • Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    tamam sen daha iyisini yap onu alalim biz
  • Lastikleriniz çok yeni, üstündeki kendi yağı bile gitmemiştir, ikincisi yollar bu ara çok kötü ve kaygan bir halde, sabah sisin etkisiyle iyice kötü bir hal alıyorlar, hemen lastiği kötülemeyw gerek yok ben ticaride kullandım gayet memnunum 4. Kışa giricem halen iyiler.
  • Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    2 kış mevsiminde petlas kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok gayet memnunum çok süper bir lastik değildir belki ama kötü bir lastikte değil. Kışın karlı buzlu yokuşları çıkıp iniyorum herhangi bir kayma eğilimi yapmadı fiyatı da kazık marka değil. Etrafımdaki herkese tavsiye ile yerli malı petlas aldırıyorum öyle 3. dünya ülkesi malı falanda değil petlasın sahibi de bayisi de çalışanı da değilim ülkemi ve milletimi seviyorum o kadar.
    Memnun olmadığını belirten arkadaş piyasada en kaliteli diye belirtilen lastikler dahi yolun durumuna göre yol yağlı kirli ise kayabilir istediğiniz mesafede durduramazsınız.
  • Bem kış lastiği olarak petlas almadım. Ama genel olarak petlas kış lastiğinin yol tutuş konusunda iyi olduğunu biliyorum. İlk defa sizden olumsuz bir yorum görüyorum. Benim Petlas almama nedenim sert bir lastik olması ve konforu düşürmesi. Ama gördüğüm kadarıyla Goodyear UG 8 de sert. Goodyear EGP'ye alışınca hepsi sert geliyor.
    Kısaca Petlas'ın kış lastiği alınır. Hatta keşke bende Petlas alsaymışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardeleen18

2 kış mevsiminde petlas kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok gayet memnunum çok süper bir lastik değildir belki ama kötü bir lastikte değil. Kışın karlı buzlu yokuşları çıkıp iniyorum herhangi bir kayma eğilimi yapmadı fiyatı da kazık marka değil. Etrafımdaki herkese tavsiye ile yerli malı petlas aldırıyorum öyle 3. dünya ülkesi malı falanda değil petlasın sahibi de bayisi de çalışanı da değilim ülkemi ve milletimi seviyorum o kadar.
    Memnun olmadığını belirten arkadaş piyasada en kaliteli diye belirtilen lastikler dahi yolun durumuna göre yol yağlı kirli ise kayabilir istediğiniz mesafede durduramazsınız.

Arabası astra k galiba. Buna benim klasik yorumumu katarsam, astra k 1.6 siditiay 136hp nin dizginlenemeyen torku nedeniyle petlas kesmiyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 28 Kasım 2016; 16:25:58 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.