Şimdi Ara

KİMSEYLE KONUŞMUYORUM HİÇ ARKADAŞIM DA YOK KAFAM RAHAT! (EDIT: TRENE BİNDİM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
6
Favori
15.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonumu sadece evi, babamı vs. aramak için kullanıyorum ondan başka beni tek arayan birkaç ayda bir telekom oluyor tanıtım vs için.
    2 yıldır kimseyle bir kafeye oturmuş, bir lokantada yemek yemiş değilim. Her zaman tek başıma gidip yiyorum. Ondan önce de son 6 yılda 5-6 kere anca olmuştur zaten.
    Facebook, instagram, twitter vs. kullanmıyorum. Facebook profilim olsa da aylardır kimseyle sohbet etmiyorum.
    İnternetten dahi olsa konuştuğum biri veya arkadaşım yok.
    Online oyun oynamıyorum dolayısıyla kimseyle mesajlaşmıyorum bile!
    Okulda kimseyle konuşmuyorum pek konuşulacak insan da yok. En fazla sınıfa girince biriyle göz göze gelirsem selamun aleyküm diyorum o kadar.
    Derste söz almıyorum hocayla da pek konuşmuyorum.
    Youtubeda yorum yazmıyorum kimseyle muhatap olmuyorum internet olsun günlük hayat olsun. Çünkü insanların çoğu boş beleş.
    Zamanımı makale okuyarak, kitap okuyarak, internette birşeyler öğrenerek ve yazarak geçiriyorum.
    Boş insanlarla muhatap olmadığım için kendime ayıracak çok zamanım oluyor. Elektro gitar ve bas gitar çalıyorum. Kuşlarım var. Yaptığım projeler var.
    Tek başıma türkiyeyi gezmeyi, kamp yapmayı vs. düşünüyorum. Çoğu kişi tek başına şehir dışına vs çıkma dese de benimle gelecek insan bana %95 ayak bağı olacaktır.
    Özgür hissedemiyorum o yüzden tek başıma gezi yapacağım.

Kız diye birşey hayalimde bile yok zaten kaç yıldır bir kızla konuşmuyorum bile. Yıllardır Asosyalim sosyal fobim var diye üzülürdüm aslında hep olumsuz tarafından bakmışım duruma.
    SOSYAL OLACAM DİYE STARBAKSLARDA İKİ YÜZLÜ İNSaNLARLA MUHABBET EDIP BİR KAHVEYE 15TL VERMEK İSTEMİYORUM AÇIKCASI. En son lise 4 de bir kere nargile kafeye gittim zaten okuldan arkadaşlarla depresyona girdim ortamdan dolayı. (6 yıl oluyor)

Edit 1: DH Tren Gezisine katıldım. Birileriyle konuşmuş oldum bu vesile ile. Şunu anladım ki bende sosyal beceri sorunu veya sosyal iletişim sorunu yokmuş. Sorun tamamen benim fakültemdeki insanların akıl hastalığı ve sosyal iletişim sorunlarından kaynaklanıyormuş. Doğru adamla gerçekten de konuşuluyormuş. Kısacası fakültemdeki insanlar yüzünden iyice içime kapanmış ve asosyal olmuşum. Artık trene de bineceğim bisiklete de bineceğim motora da bineceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 21 Şubat 2018; 22:3:53 >

• Türkiye'de Asosyal olmanın pek bir zararı yok...

Sosyalleşeceğiniz kitlelerin durumu vahim çünkü...

Pek bir şey kaybetmez aksine kazanırsınız.

Yurt dışında ise bu bir dezavantaj olur, çünkü bizdeki herkesin yaşamı stabil, klasiktir, birbirine benzer... İnsanlar kendini aşamayınca takılıp kalırlar, farklılık yaşayamazlar, etraflarına da faydalı olamazlar doğal olarak.

Ama yurt dışında özgür insanlar çok farklı tecrübeler edinirler, bunları duymanız birinci ağızdan sizi zenginleştirir.

Bence burada asosyal olan biri kendini ilk olarak dile ve yurt dışına açmalı.
    33 yaşındayım ve hemen hemen bu konuda aynıyız.. uzun süredir tek bir arkadaşımla buluşup kafede vs oturmadım.. rahat 5-6 yıl olmuştur abartmıyorum. Genelde tekim, tek dolaşır heryere tek giderim. Telefonum pek çalmaz, ailem arar ve bir iki önemli müşteri dışında mesaj kutum tanıtım mesajları ile doludur. WhatsApp’ın bozulduğunu Twitter’da insanların dünyanın sonu gelmiş gibi haykırmasından anlarım. En son yılbaşında herkese toplu mesaj atayım bari dedim mesaj atacak insan bulamadım :) attıklarımın çoğu da geri dönmedi zaten. O zamandan bu zamana kadar boş boş duruyor varlığını bile hissetmiyorum. Kadınlar konusu da apayrı bir mevzu, bundan 3 yıl önce çok kötü bir ayrılık geçirdim. O gün bu gündür hiçkimseye bakmıyorum, kafam acayip rahat.. artık yaşın verdiği ağırlık ve yaşanmışlığın verdiği yorgunluk da mevcut olunca uğraşmak istemiyorum. O konuda sıkıntım yok. Tekrar birini sevip bağlanmak yeniden başlamak korkutuyor beni..aynı şeyleri yaşamak istemiyorum tekrar.. bu yüzden uzak duruyorum. Bir daha böyle bir ayrılığı kaldıramam diye korkuyorum.. o yüzden son 3 - 4 senedir ruhen çok rahatım.. bu konu da içimi dökmeme vesile oldu görür görmez yazmak istedim :) nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşamalı insan.. bunun adı asosyallik veya sosyal fobi değil.. bunun adı kötü be gereksiz insanlardan arınma bence..
    işe bakya benim 2,5 yasinda kizim var otizim hastasi cocuk otizimli diye asosyal herzaman yanliz kalmak istiyor kimseyle iletişim kurmak istemyor bende sosyal olsun diye kres kalablik ortamlara sokyorum sürekli disari cıkaryorum sizde insanlarsan kacyorsunuz yanlizligi tercih edyorsuunz ben sosyal olsun diye zaman ve para harciyorum sizde asosyalligi iyi bir sey gibi anlatyorsunuz. sonuc olarak saglikli normal insanlar sosyaldirlar asosyalligi tercih edyorsaniz bence bir pisikyatrıye görunun bunu laf olsun diye yazmiyorum sonradan yalnızlıktan farklı piskolojik rahstsizliga yakalanmayın
    bu devırde arkadaslık yapanlar zaten senı bı sekılde kullanmaya ve ılerde de samımıyet ılerletıp senden borç alıp gerı odememe derdındelerdır.. Bkz kızlar bile arabana bakar ona gore yamanmaya calısırlar paranı yemeye calısırlar. Arkadaslarda kız gibidir somurme derdındedır. birinin etınden faydalanırsın digerleri de daha beter olan manevı yonden de senı cokertirler
    Kardesim bende evde takilmayi seven biriyim haftanin her gunu disari cikan insanlari anlamam ama arkadaslik etmeyi, insanlarla sosyallesip bi yerde bi seyler icmeyi fln niye bu kadar kotuledin ki ?

Inan sen yarin bi is gorusmesine gitsen bu eksiklik hemen farkedilecektir ise bile almazlar seni normal insan iliskilerin bozulmustur artik senin. Kendini gelistir biraz sucu hep insanlarda arama.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kimseyle Konuşmuyor Olmanın Faydaları

İnsanlarla konuşmadan yaşamak, başlangıçta yalnızlık hissine yol açsa da, aslında çeşitli faydaları olabilir. İşte kimseyle konuşmamanın bazı avantajları:

• Kendine odaklanabilirsin: İnsanlarla etkileşim halinde olmadığın zaman, tüm dikkatini kendine verebilir ve kişisel gelişimine daha fazla zaman ayırabilirsin.
    • Düşüncelerini düzenleyebilirsin: Sessizlik, düşüncelerini düzenlemek ve zihnini netleştirmek için mükemmel bir fırsattır. Konuşmadığın zaman, iç sesini daha iyi duyabilir ve öz farkındalığını geliştirebilirsin.
    • Stresten kurtulabilirsin: Sosyal etkileşimler stresli olabilir. Konuşmadığın zaman, bu dış uyaranlardan kendini arındırabilir ve daha sakin ve huzurlu bir zihin durumuna kavuşabilirsin.
    • Yaratıcılığını geliştirebilirsin: Sessizlik, yaratıcılığın gelişmesi için elverişli bir ortamdır. Konuşmadığın zaman, yeni fikirler üretmek ve hayal gücünü geliştirmek için daha fazla alan bulursun.

Tren Yolculuğu ve Konuşmamak

Tren yolculuğu, kimseyle konuşmadan zaman geçirmek için ideal bir ortamdır. Trenin ritmik gürültüsü ve manzaranın sürekli değişmesi, düşüncelere dalmak ve kendini yeniden keşfetmek için mükemmel bir atmosfer yaratır.

Sonuç olarak, kimseyle konuşmamak bazı durumlarda yalnızlık hissine yol açsa da, kişisel gelişim, stres yönetimi ve yaratıcılık gibi önemli faydalar sağlayabilir. Tren yolculuğu gibi ortamlar, kimseyle konuşmadan zaman geçirmek ve kendine odaklanmak için harika fırsatlar sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Life of pi misiniz hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasıl hayat ya
  • Benimde senden kalır yanım yok ama mutluyum özgür bir yalnızlıktan.birde yaş aynı bende okul yok.motor alıp gezmek istiyorum ve sonrada ölmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşamıyorsun, var oluyorsun.

• Ileride pisman olacaksin ama gecmis olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ALAYINA-GİDER

Benimde senden kalır yanım yok ama mutluyum özgür bir yalnızlıktan.birde yaş aynı bende okul yok.motor alıp gezmek istiyorum ve sonrada ölmek.

Ben sıfır motor alacağım 1 ay sonra şimdi para harcamıyorum o yüzden. Motorun arkasına çadırı bağlayacağım türkiyeyi gezeceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yine ben yine kız mevzuları
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Parada var demekki bak oda bende yok

Demekki neymiş beterin beteri var.

• Öyle bir şey olmayacak.

• Mutlu oldugun gibi yaşa. Mutsuz olurum diye sosyallikten geri kalmana gerek yok, belki de o arkadaşların maldı ve bu yuzden soğudun.

Ben normal sosyallik seviyesinde biriyim fakat son zamanlarda bende herkesi mal bulmaktayım. Bıktım biraz

• 33 yaşındayım ve hemen hemen bu konuda aynıyız.. uzun süredir tek bir arkadaşımla buluşup kafede vs oturmadım.. rahat 5-6 yıl olmuştur abartmıyorum. Genelde tekim, tek dolaşır heryere tek giderim. Telefonum pek çalmaz, ailem arar ve bir iki önemli müşteri dışında mesaj kutum tanıtım mesajları ile doludur. WhatsApp’ın bozulduğunu Twitter’da insanların dünyanın sonu gelmiş gibi haykırmasından anlarım. En son yılbaşında herkese toplu mesaj atayım bari dedim mesaj atacak insan bulamadım :) attıklarımın çoğu da geri dönmedi zaten. O zamandan bu zamana kadar boş boş duruyor varlığını bile hissetmiyorum. Kadınlar konusu da apayrı bir mevzu, bundan 3 yıl önce çok kötü bir ayrılık geçirdim. O gün bu gündür hiçkimseye bakmıyorum, kafam acayip rahat.. artık yaşın verdiği ağırlık ve yaşanmışlığın verdiği yorgunluk da mevcut olunca uğraşmak istemiyorum. O konuda sıkıntım yok. Tekrar birini sevip bağlanmak yeniden başlamak korkutuyor beni..aynı şeyleri yaşamak istemiyorum tekrar.. bu yüzden uzak duruyorum. Bir daha böyle bir ayrılığı kaldıramam diye korkuyorum.. o yüzden son 3 - 4 senedir ruhen çok rahatım.. bu konu da içimi dökmeme vesile oldu görür görmez yazmak istedim :) nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşamalı insan.. bunun adı asosyallik veya sosyal fobi değil.. bunun adı kötü be gereksiz insanlardan arınma bence..

• güzel gidiyordun da kendini boş zamanlarında makale okuyan aydın, diğerlerini boş beleş insan olarak tanıtmasaydın iyiydi... hayatın kendine göre güzel olabilir ama senin kalitesiz olduğun aşikar...

• tek arkadaşım elektronik müzik uu beybi lets gooo
  • Bas gitarım yok onun dışında aynı.

Beni tiksindirenler oldu ve ilişkilerimi sorgulamama yol açtı.

Şu an yüzmeye bile gitsem tek giderim. Kimsenin duş almasını falan beklemiyorum istediğim otobüsle gidiyorum zamanım artıyor

• işe bakya benim 2,5 yasinda kizim var otizim hastasi cocuk otizimli diye asosyal herzaman yanliz kalmak istiyor kimseyle iletişim kurmak istemyor bende sosyal olsun diye kres kalablik ortamlara sokyorum sürekli disari cıkaryorum sizde insanlarsan kacyorsunuz yanlizligi tercih edyorsuunz ben sosyal olsun diye zaman ve para harciyorum sizde asosyalligi iyi bir sey gibi anlatyorsunuz. sonuc olarak saglikli normal insanlar sosyaldirlar asosyalligi tercih edyorsaniz bence bir pisikyatrıye görunun bunu laf olsun diye yazmiyorum sonradan yalnızlıktan farklı piskolojik rahstsizliga yakalanmayın

• Benim hayatıma çok benziyor eğer gerçekten böyle mutluysan sorun yok ne demis sartre "cehennem başkalarıdır" insanlar bana zamanında çok sıkıntı çektirdi o zamanlar asosyal olma şansım yoktu bu aslında yemin ederim ki büyük bir nimet insanlara katlanmak zorunda olmamak coook buyuk bir nimet

Anısız olmak kötü anılara sahip olmaktan 1000 kat iyi Allah karsilastiracaksa iyilerle karşılaştırsın yoksa karşılaştırmasin

Bu arada gezme konusunda 100de 100 katılıyorum alismislar cafede oturup kız peşinde koşmaya 1 yokuşu 5dklik mesafeyi yürümek istemiyor uyuşuk ayak bagi asalak herifler gezmek icin adam bulman cook iyi olur ama gezmek icin milletin keyfini beklersen de kapinin onune cop atmaya cikamazsin yasadim biliyorum

Not=yalniz gezeceksen mutlaka kendini iyice saglama al bu konuda internette cesitli taktikler var

• Bu durumdan mutluymus gibi bahsetmissin ama icten ice uzuluyosun. Kendi psikolojini rahatlatmak icin bu konuyu acmissin. Asosyal olmak marifet degil bence. Insanlarla konusmaya disari cikmaya utananlar direk "insanlar iki yuzlu,yalnizligimla mutluyum" triplerine giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cevik001981

işe bakya benim 2,5 yasinda kizim var otizim hastasi cocuk otizimli diye asosyal herzaman yanliz kalmak istiyor kimseyle iletişim kurmak istemyor bende sosyal olsun diye kres kalablik ortamlara sokyorum sürekli disari cıkaryorum sizde insanlarsan kacyorsunuz yanlizligi tercih edyorsuunz ben sosyal olsun diye zaman ve para harciyorum sizde asosyalligi iyi bir sey gibi anlatyorsunuz. sonuc olarak saglikli normal insanlar sosyaldirlar asosyalligi tercih edyorsaniz bence bir pisikyatrıye görunun bunu laf olsun diye yazmiyorum sonradan yalnızlıktan farklı piskolojik rahstsizliga yakalanmayın

Hocam çocuğu mutlaka çok iyi takip edin daha 2.5 yasinda ve rahatsiz yani çok savunmasız Allah korusun hem diger çocuklardan zorbalık gorebilir hem bu durumunu hocaları ve diger buyukler fırsat bilip ona zarar verebilir hergun neler duyuyoruz el kadar çocukları dayaktan mahfediyor vicdansız namussuzlar

Sonra hepten içine kapanir diye söylüyorum ailem beni tam güvenle emanet etti bir takım şerefsizlere onların sıkıntısını hala içimden atamadim 20 yaşında sakalli bıyıklı adamım

Allah şifa versin kazadan beladan korusun yavrunuzu

• Hocam bende ayni durumdayim.

• Türkiye'de Asosyal olmanın pek bir zararı yok...

Sosyalleşeceğiniz kitlelerin durumu vahim çünkü...

Pek bir şey kaybetmez aksine kazanırsınız.

Yurt dışında ise bu bir dezavantaj olur, çünkü bizdeki herkesin yaşamı stabil, klasiktir, birbirine benzer... İnsanlar kendini aşamayınca takılıp kalırlar, farklılık yaşayamazlar, etraflarına da faydalı olamazlar doğal olarak.

Ama yurt dışında özgür insanlar çok farklı tecrübeler edinirler, bunları duymanız birinci ağızdan sizi zenginleştirir.

Bence burada asosyal olan biri kendini ilk olarak dile ve yurt dışına açmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.