Şimdi Ara

Hiç çingene cenazesi gören var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Napıyorlar acaba ölenleri ben hiç görmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çingene Cenazeleri: Ritüeller ve Gelenekler

Çingeneler, zengin kültürleri ve gelenekleri ile bilinen göçebe bir halktır. Ölüm ve cenaze törenleri de kültürlerinin önemli bir parçasıdır.

Ölülerin İşlenmesi

Çingeneler ölülerini genellikle ailelerinin yanına gömerler. Cenaze töreni genellikle üç gün sürer ve bu süre zarfında ölen kişinin bedeni yıkanır, giydirilerek tabuta konur ve evde tutulur.

Cenaze Törenleri

Cenaze töreni, genellikle ölen kişinin evinde veya bir çadırda yapılır. Tören sırasında genellikle yas tutanlar ağlar, ağıtlar yakar ve ölen kişinin hayatını anarlar. Bazı geleneklerde, ölen kişinin ruhunu serbest bırakmak için ateş yakılır.

Gömme

Gömme töreni, genellikle ölen kişinin ölümü üzerine gerçekleştirilir. Tabut, cenaze töreninden sonra bir mezarlığa götürülür ve gömü işlemi yapılır. Çingeneler genellikle ölülerini özel mezarlıklara gömerler.

Yas Dönemi

Cenaze töreninden sonra yas dönemi başlar. Bu dönem, genellikle bir yıl sürer ve yas tutanların siyah giyinmesi, ağlaması ve ölen kişinin anısını onurlandırması beklenir.

Ritüeller ve İnançlar

Çingene cenazeleri, çeşitli ritüeller ve inançlarla ilişkilidir. Örneğin, bazı geleneklerde ölen kişinin ruhunun yedi gün boyunca evde dolaştığına inanılır. Bu nedenle cenaze töreni sırasında evde mumlar yakılır ve kapılar açık tutulur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pişirip yiyorlar.

• Derisinden davul kemiklerinden tokmak etinden de meyveli lahmacun yapıp o davul eşliğinde dagitiyolar mahalleye. Iç organlarida 40 gün suda bekletip sakatat doneri yapiyolar 40i çıkınca.

• Görmedim,bilmiyorum ama sanane?Yaksalar,pişirip yeseler sanane ulan sanane allahım yarabbim ya
  • yıl 2014 hala çingenelerin ölümsüz olduğunu bilmeyenler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: FLeXL

Görmedim,bilmiyorum ama sanane?Yaksalar,pişirip yeseler sanane ulan sanane allahım yarabbim ya

Merak etmek suç mu kardeş belki öğrenmek istiyorum sanane ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aegon VI Targaryen

quote:

Orijinalden alıntı: FLeXL

Görmedim,bilmiyorum ama sanane?Yaksalar,pişirip yeseler sanane ulan sanane allahım yarabbim ya

Merak etmek suç mu kardeş belki öğrenmek istiyorum sanane ?

gidip onlara sor o zaman,kalkıp burada hiç bir şeyden haberi olmayan,paso sallayan bir topluluğa sorman sence seni doğru bilgiye götürür mü?yada senin merakını tatmin eder mi sence?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gömüyolar

• Bi de hiç gözlüklü çingene de yoktur.

• Bırak kardeş çingenelerle muhattap olma

• Ciddi söylüyorum davul yapıyorlat

• quote:

Orijinalden alıntı: Doory

Bi de hiç gözlüklü çingene de yoktur.

nice tespit
  • Çingeneler cenazelerini gece kimsenin olmadığı zaman kuytu köşeye gömerler normal mezara değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.