Şimdi Ara

Derdim Önce Niye Araba Değil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabayı alırsam istanbul gibi bir yerde park yeri bulamam, sokakta o arabayı bir yere koymak mesele, otoparka koysan ayrı masraf.

İlk önce ev, ev olmadan ne araba olur ne iş olur. Kiralarda sürünürüm ama bazı anlamak istemeyen fakir ruhlular bunu saçma buluyor.

Haksız mıyım? Arabası olup evi olmayan bir erkeğin ev alması daha zor değil midir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• istanbulda araba alınmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam araba masraf kapısı. Vergisi, bakımı vs zaten Dünya kadar masraf.

Arabaya zarar gelirse sakat.

Trafiği ayrı. Hadi trafiği geçtim araba lazım ama bana göre benim yaşlarımda birinin ilk yapması gereken başımı sokacak beni kiradan uzak tutacak bir yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ACCB94EC -- 8 Kasım 2024; 17:20:50 >
  • istanbuldan evde alınmaz hocam. küçük şehire taşının

• Hocam o durumda planlar dahilinde fakat iş merkezi istanbulda. Deprem geliyor zaten ben de istanbuldan kaçma taraftarıyım.

• bu ülkeye yapılan en büyük kötülüklerden biri ülkenin şahdamarını istanbula bağlamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 8 Kasım 2024; 17:24:15 >
  • bu farkındalığa ulaşmak ne kadar kısa sürerse o kadar iyi. uzun yıllar ev sahibi olma konusunda net değildim, bir yandan da arabasız olmaz diyordum. 2023 ağustos ayında ev almaya karar verdim ve iki aracımı da 6 ay içinde sattım. bu yılda küçükte olsa bir ev aldım. seneye iyi kötü ekonomik bir araç almaya çalışacağım. borçtan korkmayın. kiracılık ve ev sahibi olmak arasında yalnızca ekonomik değil psikolojik farkta bulunuyor. kendi evinizde yaşamakla bir başkasının evinde kirada yaşamak kesinlikle aynı değil. o ev alınmaz, ordan ev alınmaz, o ev küçük, o ev büyük... insanlar sürekli bir şeyler söyleyecektir, umursamayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ev almak cidden çok zor artık araç kademeli olarak yükseltilebilir en köt 4-5 seneye döndüre döndüre biraz da borçla güncel bir araca binilebilir ama toplu para var ve eviniz yoksa ev gerçekten daha mantıklı

çok zorda kalsanız 300kya araç var ama 300 k ya ev imkansız.

• OdayıKarartanLamba kullanıcısına yanıt
    Hocam araba işi kolay.

Ben sağlam bir araba alırım 20-30 sene kullanırım ordu mantığı var ben de. Düzgün bakımını yaparım kullanmaya devam ederim. Eskiyince yanına yenisini alırım satmam.

• önce ev tabii ki

• ebedidevlet kullanıcısına yanıt

Hocam kira mevzusu sakat.

Neden sakat? En basiti, senin maaşın 10 birim olsun, kiracı olduğun andan intibaren o giderin kademeli olarak ilk etapta 3'ten 5'e sonrasında 8 birime kadar çıktığını görmek çok zor olmasa gerek. Sebebi gayet basit, küresel göçler yapı stoklarını azaltıyor ve azalttığı için insanlar konut bulmakta zorlanıyor.

Satılık evleri etkilediği kadar en çok kiracıları etkiliyor bu durum çünkü ortak tuvaleti, banyosu olan 4-5 katlı apartmanlarda bile 40.000 TL istenir olmuş İstanbulda.

O nedenle sakat bir durum.

Sahiplik olduktan sonra, insan yavaş yavaş birikim yapmaya başlayabiliyor. Öbür türlü kirada yaşadığında boşa yaşama ihtimalin var. Sakat o iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ACCB94EC -- 9 Kasım 2024; 18:1:12 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.