Şimdi Ara

18 yaşındayım ASKERE GİTMEK İSTİYORUM ALIRLAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
18.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18 yaşında özel bir üni.de okuyan biriyim.Üni.yi bırakıcam babama yük olmak istemiyorum.Askere gitmek istiyorum acaba alırlar mı ve nereye başvurmam gerekiyor.Ayrıca bu sene öss ye yeniden giricem malum lise mezunu askere gidince 15 ay mı ne yapıyor.Acaba bana öss ye girmem için sınav günleri izin verirler mi?Aslında askere gitmek isteğim biraz adam olmak 15 ay sonra adam gibi geri dönmek zaten öss de pmyo larına girmeye çalışıcam olmazsa 4 senelik bir üni. okuyup polis akademisine giricem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj001 -- 1 Temmuz 2010; 22:06:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

18 Yaşında Askere Gidilir mi?

18 yaşında askerlik hizmeti konusunda kafanda sorular olabilir. İşte bilmen gerekenler:

Askerlik Yaşı

Türkiye Cumhuriyeti'nde askerlik yaşı 20'dir. Ancak bazı durumlarda 18 yaşından önce askere gitmek mümkündür.

Lise Mezuniyeti

18 yaşında lise mezunuysan ve erteleme hakkın yoksa askere gitme yükümlülüğün vardır.

Üniversite Öğrenimi

Üniversite öğrencisi değilsen ve erteleme hakkın yoksa lise mezunu olduktan sonra askere gidebilirsin.

Sağlık Durumu

Askerlik için sağlık durumunun uygun olması gerekir. Askerlik muayenesinde sağlık durumun askere elverişli olarak değerlendirilirse askere alınırsın.

Diğer Durumlar

Bazı istisnai durumlarda 18 yaşından önce askere alınmak mümkündür. Bunlar arasında aşağıdakiler yer alır:

• Babasının vefat etmesi veya sakat kalması durumunda ailenin geçimini sağlamak için askere alınmak
    • Bakmakla yükümlü olduğu engelli bir yakını olması durumunda askere alınmak

Önemli Bilgiler:

• Askerlik süresi genellikle 12 aydır.
    • Askere gitmek için İlçe Askerlik Şube Başkanlığı'na başvurman gerekir.
    • Askerlik vazifen için sana bir celp kağıdı gönderilecektir.
    • Celp kağıdındaki tarihte askerlik şubenize teslim olman gerekir.

18 yaşında askere gidip gitmeme konusunda herhangi bir sorunuz varsa İlçe Askerlik Şube Başkanlığı'na başvurarak detaylı bilgi alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Polis Akademisi zaten 4 senelik bir üniversite nasıl oluyorda 4 sene üniversite okuyup akademiye gireceksin
  • yoklama kağıdın geldiyse gidersin
  • O Kpss ile girilen polis akademisi değil Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) yani ikisindende mezun olunca polis memuru oluyosun fark yok.
  • 18 olduktan sonra sağlık muayene için zaten çağrılır.seninkide gelir.ben lisede okurken gelmişti mesela
  • bak kardeşim bu yaşta askerliği boşver önce okulunu oku vatanına faydalı bir iş sahibi ol askere nasılsa gidersin. Ayrıca "adam" olmak insanın içinde olan birşeydir askere gidipte adam olup döneni görmedim ben 3 ay sonra herkes gerçekte nasılsa öyle oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 1 Temmuz 2010; 22:22:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

Hocam bir tane pmyo okulu var öss ile giliriyor lise mezunu olmak lazım 2 yıl eğitim bir tanede polis akademisi diye biliyorum kpss ile giriliyor 4 yıl üni. mezunlarını alıyorlar 6 ay eğitimi var

Ayrıca bu askerlik olayı nasıl olucak nereye başvurucam.İnt. bakıyorum hep erteleme ile ilgili sorular var askerlik şubesi beni çağırmadan ben gidemez miyim.

Hayır yanlış biliyosun polis akademisi lise mezunlarını alır.Harp okulu gibi spor,mülakat tarzı sınavları vardır.Bir tane olup Ankara'da bulunmaktadır.4 senilk bir eğitimi vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremiel

quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

Hocam bir tane pmyo okulu var öss ile giliriyor lise mezunu olmak lazım 2 yıl eğitim bir tanede polis akademisi diye biliyorum kpss ile giriliyor 4 yıl üni. mezunlarını alıyorlar 6 ay eğitimi var

Ayrıca bu askerlik olayı nasıl olucak nereye başvurucam.İnt. bakıyorum hep erteleme ile ilgili sorular var askerlik şubesi beni çağırmadan ben gidemez miyim.

Hayır yanlış biliyosun polis akademisi lise mezunlarını alır.Harp okulu gibi spor,mülakat tarzı sınavları vardır.Bir tane olup Ankara'da bulunmaktadır.4 senilk bir eğitimi vardır.

ve direk komiser yardımcısı olarak mezun olursun

• Sen okulunu bitir adam ol
  • sakın gitme askere üniversiteyi bitirmeden
    çok uzun dönem askerlik yapan arkadaşım oldu çogu kafasını duvarlara vuruyordu neden bıraktım üniyide askere geldim diye
    okulunu bitir ondan sonra gidersin askere
  • öyle bir yazmışsın ki, oraya girecem buraya girecem. Girmek O kadar kolay değil hadi girdin diyelim birde en zor tarafı bitirmek.
  • babana yük olsaydın eger baştan senı ozel unıye gondermezdı..cok yanlıs dusunuosunn..oku okulunu ondan sonra polıs mı olmak ıstıosun gır kpss ye yıne polıs olursun..ama elınde baska bı secenegın daha olur o da kendı okudugun bolumm..ama bu sekılde herseyı bastan almak ıstıosunn sen..yazık olucak emeklerıne..yapma bence..asıl derslerıne yatay gecıs yap devlet unıversıtesıne...neden senelerını boşa harcayasınkı..senın yerınde olmak ısteyen bıcok ınsan var..ayrıca askere gıtmekle adam olunmuo malesef...o senın kafanda bıter..ıstersen kendını cok ıı bı sekılde gelıstırebılırsınn..bı daha düşün..iyi düşünn..sonradan cok pişman olacagın seyler yapma..
  • 18 de yoklama geliyor 19-20 de gidiyorsun diye biliyorum.
  • bu ne ya. ciddi ciddi cevap yazmışsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.