Şimdi Ara

KİMSEYLE KONUŞMUYORUM HİÇ ARKADAŞIM DA YOK KAFAM RAHAT! (EDIT: TRENE BİNDİM) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
6
Favori
15.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Hocam ben şunu anlamıyorum. Eksik bendeyse bilgilendirirsen sevinirim. Şimdi adam diyor ki ben 4 enstrüman çalıyorum. Klasik gitar elektro gitar akustik gitar bass gitar. Sen de elektro ve bass demişsin ondan soruyorum. Bir kere klasik gitar çalan adam akustik çalar. Sadece telleri farklı ve daha büyük sanırım. Klasik gitar çalan adam ayarları öğrendikten sonra elektro da çalar. Hatta daha kolay çalar çünkü klasik gitarda tek başına solo tat vermez ama elektroda verir. Hatta elektroda muhtemelen fingerstyle çalamıyorsundur. Bass gitar da elektroyla aynı sayılır. 4 tel var bass sesler geliyor. Şimdi sen de elektro ve bass çalıyorum dediğin için soruyorum. Elektro çalan adamın bass çalması, klasik çalan adamın her türlü gitarı çalması normal değil mi? Hadi klasik çalan adam keman çalıyorum dese tamam. Ama sesi farklı olan başka gitar çalınca niye o gitarı da çalıyorum diyor?

Elektro gitar çalan herkes bas gitar çalmıyor değil mi ? Ben elektro gitar çalıyorum desem klasik gitar da çaldığım anlamı mı çıkıyor? (Hayatta elime almam.) 2011 yılında ilk elektro gitarımı almıştım. Bas gitarı 1 ay kadar önce aldım yani bas gitarda yeniyim ve bayağı afalladım başta. Perdeler aşırı büyük, teller arası mesafe fazla, teller kalın ve biraz güç istiyor çalmak için, parmakla da çalınıyor, hele slap tekniği var bambaşka birşey. Notalar tabi normal gitarın 1 oktav altı tel dizilimi, perdeler vs aynı fakat teknik olarak farklı. İkisini ayrı zikretmem kadar normal birşey yok.

• Çavuşu tokatlıyorum diyosun yani
  • Bu tip konular altında "olur mu canım insan sosyal olmalıdır, ne demek yanlız takılmak?, asosyal olmak marifet degil!!!" diye kuduranları görünce ayrı keyif alıyorum :) Adım gibi eminim bu tip durumlara aşırı tepki gösterenler hiç bir işi tek başına yapamayan, sürekli olarak başkalarına muhtaç kalan, tek başına bi yerlere gidemeyen, amiyane tabirle tek eliyle ... doğrultamayanlardır. Bunlar zamanı geldiğinde yanlız kaldıkları anda çok ağır bir şekilde bocalıyorlar, kız gibi depresyona giriyorlar. Mesela benim eski ev arkadaşım, 2 hafta dışarıya çıkacak birini bulamadığında içkiye başlıyordu :))

Lafın kısası "insan" olacaksınız ilk önce bunu başkalarıyla değil, tek başınıza başarın. Önce kendinizi keşfedin, varoluş amacını sorgulayın, hayata karşı ne kadar dirayetli olabileceğinizi sınayın. Bu aşamalardan geçtikten sonra sosyalleşmeye başlarsanız, evden çıkıp direkt cafe/bar hayatına dalmış olan boş beleş asalaklardan ayrılırsınız.

• Benimde hiç arkadaşım yok ne arayıp ne soranım var sadece telefondan ailem arıyor o kadar. Whatsapp bozulmuş instagram çökmüş hiç haberim bile olmuyor çünkü kullanacak bir sebebim yok. Bu zamana kadar kız arkadaşım da olmadı yalnız biriyim ama bu durumdan şikayetçi değilim böyle mutluyum.
  • Bazı yerlere tek gidilmesi lazım. Mesela karıya giderken mutlaka tek gidin. Ama çoğu yere ailemle giderim. Bunun dışında fazla arkadaşım yok. İlkokul arkadaşım vardı uzun yıllar görüştük koparmadık ilişkiyi fakat sonra baktım beni satmaya başladı.. Bende ona bir tekme vurdum. En az 15 yıl görüşmedik. Sonra yine ben facebooktan onu buldum mesaj attım derken yine konuşmaya başladık numaralarımızı kaydettik 3 ay falan sürdü sonra baktım facebookta beni arkadaş eklememiş bende ekleyemiyorum buton yok. MEsaj attım dedim beni eklememişsin. Cevap vermedi duymamazlıktan geldi.
    Sonra bunu gurur meselesi yaptım tekrar bu sefer daha ciddi bir mesaj attım. Dedimki facebookta arkadaş değiliz farkındamısın? "Ne güzel işte" diye cevap verdi. Demekki daha önce soktuğum odun hala içinde kalmış 20-25 yıl önce.. Hemen güzel bir cevap döşenip faceden engelledim , numarasını sildim. Böyle arkadaşım olacağına yanlız ölürüm daha iyi. Bana adam gibi arkadaş lazım. Olacaksa böyle olsun, olmayacaksa da hiç olmasın.

Zaten olay şu ki; bir yerde sosyalleştiğin zaman arkadaşın otomatikman oluyor. İşte reçete:
    1- Mutlaka yaşamayı sevdiğin şehirde yaşayacaksın. (Bu benim için İstanbul)
    2- Sosyal aktivite bulacaksın kendine. (Mesela vücut geliştirme salonu olur, değişik spor dalları olur, ingilizce kursu olur, doğa sporları olur, ne bileyim ilgini çekebilecek her türlü aktivite )
    3- Mutlaka severek yaptığın bir işin olacak. (işyerinden mutlaka kendine göre 2-3 samimi arkadaş zaten bulursun)
    4- Akrabalarından umudu keseceksin. Hatta tüm ilişkini. Çünkü ne zarar gelirse akrabalardan gelir.
    5- Samimi dost zor bulunur ancak, her insanın bir kusuru vardır. Şunu bilki sende mükemmel değilsin ve seninde kusurların var. O yüzden kendini yanında mutlu hissettiğin arkadaşlarının bazı kusurlarını görmezden gel.

• Bir asosyalin vicdanını rahatlatma yazısı olmuş.
    Starbucks'a giden insanlara iki yüzlü demişsin bunun terbiyesizlik olduğunu baştan belirteyim.
    Tanımadığın insanlar hakkında bu şekilde konuşamazsın.
    Tanısan da konuşamazsın da neyse.
    Starbucks kahve fiyatlarından dem vurmuşsun sıradan bir cafede ikisi bir aradaya verdiğin parayla sen starbucks'da kralını içersin.
    Starbucks'ın sadece adı çıkmış.
    İnsanların boş beleş olduğundan ve muhattap olmadığından bahsetmişsin ama buraya gelip konu açmışsın bu ne yaman çelişki.
    İnsanlarla konuşup konuşmaman onların umrunda olmaz.
    Bu konuyu neden açtın onu da bilmiyorum insanların seni tebrik edip ne kadar etkileyici birisi demesini mi bekliyorsun.
    Kendi asosyalliğinde boğul madem ne diyelim.
  • Yaşasın sosyal fobi hocam benimde telefon xdxd kimseyle konuşmuyorum okul bitsin yüzlerine bakmam
  • Bjr gün müteahhit dedem beni yanına çağırdı. Oğlum dedi sana bir şey söyleyeceğim bunu ömrün boyu aklından çıkarma. İnsanlarla iyi geçinmezsen sittin sene adam olamazsın.

Milleti mazur gör. Normal adam yok ki piyasada herkes kafayı yemiş. Geçen manyak bir karıdan iş aldım. Ben neden sana iş veriyorum biliyor musun dedi. Sen manyaklarla iyi geçiniyorsun.

Auuv manyak karı

Çoğu kişi boş olsa da bir çevre oluşturman iş dünyasında işine yarar. Ama ben memur olur sabah 8 akşam 5 çalışır geçerim diyorsan ayrı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a.k.a. ezigim asosyalim ve kendimi bu sekilde tatmin ediyorum...
  • O yüzden bu forumdasın. Aramıza hoşgeldin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angry Man -- 24 Ocak 2018; 17:27:23 >
  • Kendine bu tarz hayatı benimsemen mantıklı değil. Az da olsa insanlarla muhabbet kurmanı tavsiye ederim. Aşırı sosyal ol demiyorum ama asosyal de olma. Sosyal bir insan da kendine yeterince vakit ayırabilir. Kendimi anlatıyorum ; Online oyun oynuyorum , yabancı film,dizi izliyorum. Sosyal medyayı kullanıyorum. Eskiden çok kitap okurdum son 1 yıldır pek okumuyorum. 2010'dan beri elektro gitar çalıyorum profesyonel anlamda. Photoshop ve video düzenleme programlarında biraz bilgim var. Bi ara youtube kanalım fln da vardı. Bi ara yazılım programlarına da merak sarmıştım. Önceden fitness'a gitmiştim sonra bıraktım ama başlamayı düşünüyorum. Neyse çok uzatmayayım daha var... Bu tarz aktivitelerle uğraşıp aynı zamanda gün içinde de insanlarla muhabbet kurabilecek bir zamana sahibim. Haftada 1 kere de starbucks'a gidiyorum. Sırf arkadaşlarımla zevk için. İnstaya kahve fotoğrafı atan tiplerden de değiliz. Eskiden hergün dışarı çıkardım ama bu yıl evde ders çalışıyorum eskisi kadar çıkamıyorum o yüzden. Kısacası bir insan hem sosyal olup hemde kendi zevklerine vakit ayırabilir. Yaptığın aktiviteler güzel ama dışardaki insanların hepsi boş beleş insan değil. Senin boş olan yönün de sosyal bir insan olmaman onlara göre. Herkes birbirinin boş tarafını bulabilir. Umarım hayatını en kısa sürede değiştirirsin.

• İnsanlarla konuşmak zorundasınız maalesef. Üniversite bitip iş hayatına atılınca yani para kazanmak zorunda olduğunuz zaman bu söylediğimi daha iyi anlarsınız :)

Para sorunum yok derseniz tabii ki hayat size güzel

Ben de pek konuşkan biri değilim, biraz da karakter meselesi sanırım. Ancak çalışırken illa ki birileriyle muhatap oluyorsunuz. Toplantıdır odur budur derken öğrenciyken/tatildeyken 1 haftada konuşmadığım kelimeyi çalışırken 1 günde konuşuyorum belki de.

Yalnızlık güzeldir, şu konuda anlattıklarınız hayalim diyebilirim Lakin hayat böyle değil. Naçizane tavsiyem öğrenciyken de birileriyle muhatap olmanız ve kendinizi buna alıştırmanız. Konuşmayı sevmek zorunda değilsiniz ama ileride konuşmaya mecbur kalacaksınız. Her özellik gibi konuşma da kullanarak yani konuşarak gelişir. Bugün konuşmazsanız yarın iyi bir konuşmacı olmak istediğinizde zorluk çekersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 24 Ocak 2018; 18:30:15 >

• Konuşmalarına baktığımda kendini tatmin etmeye çalıştığını fark ettim. Dışarı çık insanlarla konuşmaya çalış , üniversitede okuyormuşsun kampüste rahatlıkla yeni insanlar tanıyabilirsin.
  • süper

*starbucks şövenistlerine dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msmart -- 24 Ocak 2018; 18:37:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

33 yaşındayım ve hemen hemen bu konuda aynıyız.. uzun süredir tek bir arkadaşımla buluşup kafede vs oturmadım.. rahat 5-6 yıl olmuştur abartmıyorum. Genelde tekim, tek dolaşır heryere tek giderim. Telefonum pek çalmaz, ailem arar ve bir iki önemli müşteri dışında mesaj kutum tanıtım mesajları ile doludur. WhatsApp’ın bozulduğunu Twitter’da insanların dünyanın sonu gelmiş gibi haykırmasından anlarım. En son yılbaşında herkese toplu mesaj atayım bari dedim mesaj atacak insan bulamadım :) attıklarımın çoğu da geri dönmedi zaten. O zamandan bu zamana kadar boş boş duruyor varlığını bile hissetmiyorum. Kadınlar konusu da apayrı bir mevzu, bundan 3 yıl önce çok kötü bir ayrılık geçirdim. O gün bu gündür hiçkimseye bakmıyorum, kafam acayip rahat.. artık yaşın verdiği ağırlık ve yaşanmışlığın verdiği yorgunluk da mevcut olunca uğraşmak istemiyorum. O konuda sıkıntım yok. Tekrar birini sevip bağlanmak yeniden başlamak korkutuyor beni..aynı şeyleri yaşamak istemiyorum tekrar.. bu yüzden uzak duruyorum. Bir daha böyle bir ayrılığı kaldıramam diye korkuyorum.. o yüzden son 3 - 4 senedir ruhen çok rahatım.. bu konu da içimi dökmeme vesile oldu görür görmez yazmak istedim :) nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşamalı insan.. bunun adı asosyallik veya sosyal fobi değil.. bunun adı kötü be gereksiz insanlardan arınma bence..

Neden ayrıldınız hocam özel değilse ve ne zaman unutmaya başladınız 6 ay 1 yıl? Yoksa hala unutmadınız mı

• NumbeR XIII N kullanıcısına yanıt
    valla hocam tanışmamız da apayrı bir olaydı..en beklemediğim zamanda gelişti herşey. normalde çok tartışıyor sonra barışıyorduk..artık alışkanlık gibi birşey olmuştu bende..kusurlarını görmezden geliyordum..ama ne zaman istanbul'a geldi gözümün içine baka baka aldattı beni..o gün bu gündür hiçkimseye güvenmiyorum..zor atlattım,ilk 1 sene acayip zor geçti.. kadıköy'de takılırdık hep..her kaldırımında her sokağında izimiz vardır..1 sene sınırından dahi geçmedim kadıköy'ün..1.5 sene sonunda yavaş yavaş kendime geldim ve toplam 3.5 sene oldu şimdi..unuttum diyebilirim..en azından aklıma gelmiyor, gelse de içim köpürmüyor eskisi gibi..elimden gelenin fazlasını yaptım ama o malesef mutluluğu başkalarında aradı..hayırlısı olsun diyorum artık ne diyeyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angry Man

O yüzden bu forumdasın. Aramıza hoşgeldin...

• Saçma bir hayat bana göre.

• Her zaman derim 1 tane kankan olcak bi tanede sevgilin ötesine gerek yok ye iç gez kankala görmediğin gitmediğin ortamlara yerlere git sevgilinlede sevmenin sevilmenin anlamını kavra ve yaşa tecrübe edin.

Ha ben kadınlar konusunda tecrübe edinmek istiyorum dersen seks değil olay her konuda takıl ve yaşa.

Lakin ortam için para için hatun düşürmek için senden büyük küçük herkese yalakalık yapacaksan orda dur karakteri oturmayan başkaları tarafından yönlendirilen bir zavalla olursun Türkiyede böyle binlerce insan var acıyorum.

Senin dediğin yanlış aylardır yıllardır kimse yok ne arkadaş ne sevgili o mevzuları geç 30 a gelince çok ağlarsın iş işten geçmiş olur kendini kısıtlama ha tek takılcam diyorsan dünya turuna çıkcan o zaman sosyalin dibi nirvasını görürsün kimsede laf edemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 24 Ocak 2018; 20:47:41 >

• Waybe aynı ben :)kimseyle gerekmediği durece muhatap olmuyorum Facebook kapalı insanların boş muhabbetiyle uğraşamam cikar yoksa kimse aramıyor zaten . doğru yoldasin .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.