Şimdi Ara

megane 2 aracımda hava yastığı lambası yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
39.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar.2005 model megane 2 aracımda durup dururken hava yastığı lambası yandı.ve halen sönmüyor.neden olabilir acaba yardımlarınızı bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane 2'de Hava Yastığı Lambasının Yanması

Megane 2 aracınızdaki hava yastığı lambasının yanması çeşitli nedenlere bağlı olabilir. İşte bu lambanın yanmasının olası nedenleri ve çözümleri:

• Sensör Arızası: Hava yastığı sisteminin içindeki bir sensördeki arıza nedeniyle lamba yanabilir. Bu durumda, sensörün değiştirilmesi gerekir.
    • Kablo Bağlantı Sorunu: Hava yastığı sistemine giden kablo bağlantısında bir gevşeklik veya kopukluk olabilir. Bu sorunu gidermek için bağlantıların kontrol edilmesi ve onarılması gerekir.
    • Kontrol Ünitesi Arızası: Hava yastığı sistemini kontrol eden kontrol ünitesindeki bir arıza lambanın yanmasına neden olabilir. Bu durumda, kontrol ünitesinin değiştirilmesi gerekir.
    • Çarpışma Algılama Arızası: Araç bir çarpışma algılarsa ancak hava yastıkları açılmazsa lamba yanabilir. Bu durumda, çarpışma algılama sisteminin kontrol edilmesi ve onarılması gerekir.
    • Elektriksel Sorunlar: Hava yastığı sistemine giden elektrik akımındaki sorunlar da lambanın yanmasına neden olabilir. Bu durumda, elektrik sisteminin kontrol edilmesi ve onarılması gerekir.

Megane 2 Hava Yastığı Lambası Söndürme

Hava yastığı lambasının yanması bir güvenlik sorunu olduğundan, lambanın en kısa sürede söndürülmesi gerekir. Bunu yapmak için şunları yapabilirsiniz:

• Arızayı Tespit Et: Hava yastığı lambasının neden yandığını tespit etmek için bir oto elektrikçisine veya servise danış.
    • Arızayı Gider: Tespit edilen arızayı tamir ettir.
    • Lambayı Sıfırla: Arıza giderildikten sonra hava yastığı lambası sıfırlanmalıdır. Bu, bir OBD2 tarayıcısı veya serviste yapılabilir.

Hava yastığı sisteminiz ciddi bir güvenlik özelliğidir. Hava yastığı lambasının yanması halinde, aracınızı hemen kontrol ettirmeniz ve sorunu gidermeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Soketi çıkmıştır büyük ihtimal. Tam olarak yerini bilmiyorum, ama aynı araçtan kullanan arkadaşlar muhtemelen biliyordur.
  • Hava yastığı kabloları koltuğun altından geçer. Eğer koltuğu çok oynattıysanız kablolar zarar görmüştür. Önemli bir problem değil. Siz yinede en kısa zamanda yaptırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenmoon

arkadaşlar.2005 model megane 2 aracımda durup dururken hava yastığı lambası yandı.ve halen sönmüyor.neden olabilir acaba yardımlarınızı bekliyorum

benimki sürekli yanıp sönüyor du kesildi bayadır yanmıyor bozuldu sanırım
  • soketler tam olarak nerdedir acaba megane larda.kendim yapabilirmiyim kontrolünü
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenmoon

arkadaşlar.2005 model megane 2 aracımda durup dururken hava yastığı lambası yandı.ve halen sönmüyor.neden olabilir acaba yardımlarınızı bekliyorum

koltuğu hızlı çektiyseniz altından geçen kabloların soketinde temassızlık olmuştur kabloları sallayın düzelir
  • yarın biraz kurcalayım bakayım.teşekkürler arkadaşım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 yağ lambası yanıyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • koltuk altındaki kablolar sanırım.
  • sağ tarafdakine de bak..aç kapat bir defa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtıl -- 5 Nisan 2012; 22:53:34 >
  • %99 soket problemi.
  • döner kondaktör sorunuda olabilir
  • Şöför koltuğunun altındaki soket çıkıyor araç bizde de var arada oluyor soket dışarıda duruyor hafiften
  • arkadaşlar konu sahibi ne olduğunu anlamıştır heralde aynı kelimeleri tekrarlamaya gerek yok
  • Direksiyonu sağa sola kırarken hafif takılma yada hışırtı gibi bir anomali var mı , bende bu dediklerimle beraber ışıkta yanınca tamirci hemen direksiyon kaptörüne baktı parça tamirini herkes yapmıyor tamiri 150tl - parça değişsin dersen kdv siz 700 küsür , ben tamirini yaptırdım ışık söndü , yandı gene adama gittim yeniden yaptı , gene yandı gene söndü derken adamın dükkanda bayaga bir zaman harcadım en sonunda abi bırak istersen ışığı hiç yanmayacak şekilde ayarlayayım dedi direk bağlanıyormuş ancak airbag lar iptal oluyormuş , yok kardeşim delimisin arabayı zaten satacam alanın kanına girmem adam gibi yap olmuyorsa paramı iade et dedim , 1 gece orada kaldı araba ertesi gün hazır diye telefon etti on defa sordum bak kardeşim sakın airbagleri iptal etmiş olmayasın diye yeminler etti , aradan bir zaman geçti bir baktım dükkan boşaltılmış , adamı bir daha arıza olursa nereden bulurum diye düşünmüştüm , 19 şubatta kaza geçirdim allahtan ettiği yeminler boş değilmiş bütün airbagler tam ihtiyaç anında patladı ailem ve ben ucundan döndük araba pert oldu , ancak bu büyük bir şanstı SİZ SİZ OLUN ORJİNALDEN VE İŞİN EHLİNDEN O GÜNKÜ PARA HESABINI DÜŞÜNEREK VAZ GEÇMEYİN , UMMADIĞINIZI İSTEMEDİĞİNİZI KADER ÖNÜNÜZE KOYUVERİYOR ... usta işini , airbaglar görevini yapmış olsa bile ya tam tersi olsaydı.... derim naçizaneee

• 2000 model 1.9 megane aracımda bugün aynı sorunla karşılaştım ve arkadaşların dediği gibi koltuğu ileri geri hareket ettirdim ve söndü ama AKLIMA TAKILAN bir sorum daha olacak aşınmış kablolardan dolayı patlak veren bu sorun kaza anında airbag lerin açılmamasına neden olurmu
    teşekkürler
  • Kondaktöre falan gerek yok şoför koltuğunun altındaki airbag kabloları zarar görmüştür elektrikçiye 5-10 lira verin hallederler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.