Şimdi Ara

407 HDI ön ısıtma ışığı yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben dizel olayına pek alışkın ve bilgili değilim. Yıllardır hep benzinli araç kullandım. Yeni yeni alışmaya çalışıyorum dizele. Benim sorunum ön ısıtma ile ilgili. Kontağı açtığım zaman akü, el freni v.b. ışıklar yanıyor fakat nedense dizel motor ön ısıtma ışığı yanmıyor. Kontağı bir süre böyle tuttuğumda yanan ışıkların çoğu sönüyor (özellikle sarı renk yananlar sönüyor bir tanesi hariç)

Ben de ondan sonra çalıştırıyorum ama merak ettiğim konu bende motor ön ısıtma ışığı neden yanmıyor? Bu aracı kullanan arkadaşlarda durum nasıl? Söz konusu ışık aracın kullanım kılavuzunda 17. sayfada 8 nolu grubun en üstündeki ışık. (Yakıt göstergesinin üzerindeki grup oluyor) Bu ışık sizde yanıyor mu?

Dizel araç kullanmadığım için pek bilgim yok o yüzden soruyorum aracım kendimize ait kapalı garajda duruyor dolayısı ile pek soğuk yediği söylenemez. (Garajın içinden apartmana ait kalorifer boruları geçiyor) Açaba bu yüzden ön ısıtma gerektirmiyor olabilir mi? Yoksa ağustos sıcağında bile dizel arabalar ön ısıtma gerektirir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Ben On isitma isigina pek bakmiyorum Tum checkten sonra Oil Ok yaziyor bundan sonra calistiriyorum

Eger On isitmayla ilgili sorun olursa Bilgisayar uyariyi vermeliydi. Bir uyari yoksa

Sanirim sorununda yok.
  • çok çok soğuk havalarda yanıyor ben bir defa yandığına şahit oldum ekrandaki sıcaklık -12 idi (bu sene ankarada böle günler çok yaşanmış olmasına ramen)
  • O zaman o ışık yanmıyorken beklemeye gerek de yok sanırım. Sonuçta yanmayan bir ışığın sönmesini beklemiş oluyoruz.
  • Yag ve diger kontrolleri beklemek iyidir.Oil ok yazincaya kadar beklemek lazimmis(servisteki elemanin agzindan)
  • ben 407 kullanmadım ama hdi motorlu aracım var.
    normalde direk çalıştırıyorum. ışık falan sönmesini beklemiyorum. normal havalarda zaten böyle bir ışık da yanmıyor.
    ön ısıtma lambaları sadece çok soğuk havalarda yandı birkaç kere.
    çok soğuk havalar hariç ışık yanmıyor.
    yukarıda arkadaşın yazdığı gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

Yag ve diger kontrolleri beklemek iyidir.Oil ok yazincaya kadar beklemek lazimmis(servisteki elemanin agzindan)

Evet şimdi kullanma klavuzunu inceledim biraz da aynen şu yazılmış:

quote:

Anahtar kontak konumunda, test edilen tüm işlevlerin gösterge lambaları yanar. Birkaç saniye sonra sönerler. Aynı zamanda, bir otomatik CHECK gerçekleştirilir. Hiçbir önemli arıza algılanmamışsa iki saniye sonra CHECK OK lambası yanar. Aracınızı çalıştırabilirsiniz.

Demek CHECK OK uyarısını beklemek gerekiyor çalıştırmak için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi kılavuzu okumaya devam ettim de şu uyarıda kafam karştı.

quote:

Bir önemsiz arıza algılanmışsa CHECK OK lambasından sonra uyarı lamba ya da lambaları yanar. Aracınızı çalıştırabilirsiniz. Bununla birlikte hemen bir PEUGEOT Yetkili servisine başvurunuz

Bende bu sarı lambalardan biri sönmüyor çalıştırana kadar ama hangisi şuan hatırlayamıyorum. Yarın bakıp bir yazarım buraya, 407 sahibi arkadaşlar da bir bakarsa onlardaki durum nasıl ona göre ben de servise gideyim.
  • Egzoz Emisyon kontrolu yaniyor

Normaldir. Araci calistirdiktan 10 sn icinde soner. Bakiniz Klavuz.

Bu arada ben de Aldigimdan beri Oil Ok yazar herhalde check ok Benzinli araclar icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 2 Nisan 2006; 1:58:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.