Şimdi Ara

VW BORA FARLARIN AYDINLATMASI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumda daha yeniyim.
    Bir konuda bilenlerin yardımına ihtiyacım var.
    ARabam 2000 model bora
    Farlar H4 far.
    Bizim aracların aydınlatması zayıf. Gece bir yerden bir yere gitmesi gerçekten büyük sorun.
    O yüzden araca 6000 klık uzakdoğu malı xenon kit taktırdık. Uzun kısa aynı ampulden olduğu için herhalde eskisinden fazla bir farkı olmadı. ışığı çok dağıttı. gece görüşleri yine sorun oldu.
    ne tavsiye edersiniz.
    ELektrikçi bir ustaya gittik. dediki 100w lık ampul takalım. tesisata zarar vermemesi için role takalım. eskisinden % 50 daha iyi olacak aydınlatması dedi.
    tavsiyelerinizi bekliyorum.
    bu sorunu çözemezsem satacam arabayı artık.

• elektrikçi çözümü söylemiş.
  • 100W lik ampul fazla isi yaydigi icin far camlarini eritebilir, ayrica far aynalari cok daha kisa zamanda karararak is goremez hale gelir.

Osram nightbreaker gibi kaliteli bir ampulle deneyin eger far caminda ve aynalarinda sorun yoksa 2000 model bir arabanin tatmin edici seviyede aydinlatmasi gerektigini dusunuyorum.
  • boraların farları halojen h4
    böyle olduğu için uzunlarda fazla bir sorun yok ama kısalarda gerçekten yolu görmek zorlaşıyor.
    osram night breaker denemek lazım birde
  • bu 100watt ampulü röle felan zart zurt yapalım diyen adama usta denmez arkadaşlar. bu amca röleyi takınca far tesisatındaki kabloları değiştirecek mi? hayır. soketlerin erimesini, ampulün fara yapışıp eriyerek far içinde kırılmasını, farların içinin kararmasını önleyebilecek mi? ona da hayır. arac Allah korusun o tesisattan yandığı zaman durumu üstlenecek mi? kesinlikle hayır.

peki ben soruyorum bu usta!!lara. nelerine güvenip bu işe giriyorlar acaba?

ben de elektrikçiyim ama bir araca bile bunu yapmadım gördüğümden de söktüm. farı bozuyor, tesisatı eritiyor, aracı yakabilir, 100 watt lık çin malından başka ampul yok aydınlatma tırıvırı. ne gerek var ki o zaman bu olaya?

röleyi 55 watt da kullanırsanız akım dengeli ve güçlü olur. night breaker ile bir nebze daha iyi sonuç alırsınız farlarınızın kararmadığını var sayarsak
  • 55 W dizayn edilmiş farın içine 100 W ampul takınca, yukarıda sayılan, ısı kararma, erime gibi tehlikelerin yanında bir de
    ananıza babanıza sövülmesi durumu oluyordur, onu da dikkate almalısınız.

Ben de bunu önerene de takan kullanana da sövenlere hak veriyorum, siz göreceksiniz diye karşıdan gelenlere geçici körlük kazığı atıyorsanız haketmişsinizdir...
  • kaliteli Zenon takın, far camlarınız karardı ise temizletin / revize edin.. bunlar makul mantıklı.

Bir de H4 tipi farı olan her model zenonu her H4 ampulu olan fara takıyorlar, sonuç hüsran olabiliyor
    aracın servisine sorun hangi model zenon aracın far yapısına uygun ve güzel sonuç veriyor
    ondan takın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 16 Temmuz 2010; 10:40:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vw polo cam otomatiği problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence aracını satacağına gidip bir mercekli far alman yada orjinal farlarına mercek uygulatman daha doğru olur. hem önünü görürsün hemde göz almazsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.